Servings | Prep Time |
6personen | 10minuten |
Servings | Prep Time |
6personen | 10minuten |
Ingredients
- 3 stronkjes witloof niet te groot
- 200 gram grijze garnalen gepeld
- 2 eetlepels kappertjes op azijn
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 koffielepel mierikswortel (bokaal)
- 2 takjes dille fijngehakt
- peper en zout
- enkele jonge scheuten optioneel
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verwijder de buitenste bladeren en snijd de onderkanten van de witloofstronkjes. Pel de blaadjes voorzichtig af, de kern heb je niet nodig.
- Hak de grijze garnalen met de kappertjes grof. Meng er de mayonaise en mierikswortel onder. Voeg eventueel een beetje citroensap toe indien je mayonaise zonder citroen gebruikt.
- Werk de garnaaltjes af met vers gehakte dille, peper en zout.
- Vul de witloofblaadjes met een lepel garnalen. Werk eventueel af met enkele jonge scheuten (prei, radijs,...) en serveer meteen. Smakelijk!
Recipe Notes
De vulling kan je gerust op voorhand maken, maar vul de witloofblaadjes net voor het opdienen. Zo blijft het witloof lekker fris en krokant.
Share this Recipe
Speak Your Mind