Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner
Tajine met vis
Een tajine is een ontzettend leuk ding om in de keuken te hebben. Het oogt niet alleen leuk, de speciale vorm draagt effectief bij tot een extra malse en smaakvolle manier van voedsel bereiden. Ontdek in dit recept een royaal basisrecept voor een smakelijke tajine met vis en groentjes.
Tags: aardappelen, brood, citroen, courgette, couscous, gevarieerd, gezond, kabeljauw, knoflook, kruidig, Marokkaans, Marokko, Noord-Afrika, Noord-Afrikaans, olijfolie, olijven, paprika, pasta, peterselie, ras el hanout, scampi, smaakvol, tajine, ui, veel groentes, veel groentjes, vis, wereldkeuken, witte vis
Varkenskoteletten met mosterdsaus (Nigella Lawson)
Varkenskoteletten zijn een ondergewaardeerde lekkernij. Deze betaalbare lapjes vlees zijn lekker mals en smaalvol, op voorwaarde dat je ze juist bakt. Nigella Lawson serveert ze het liefst met een romig mosterdsausje op basis van cider. Lekker veelzijdig, niet duur en weinig werk.
Tags: appelcider, België, Belgisch, betaalbaar, Brits, budget, cider, Engeland, Europees, Frankrijk, Frans, goedkoop, graanmosterd, mals, mosterd, mosterdsaus, Nigella, Nigella Lawson, room, roomsaus, Varken, varkenskoteletten, varkensvlees
Exotische salade met rode biet
In de lage landen houden we het doorgaans bij een aantal klassiekers wanneer we een salade maken: sla, tomaat en komkommer zijn helemaal prima, maar soms mag het eens iets anders zijn. Liefhebbers van rode biet én exotische smaakmakers zullen dol zijn op deze salade die bovendien heerlijk in het oog springt.
Tags: avocado, barbecue, bbq, bieten, bijgerecht, dressing, exotisch, gezond, groene tabasco, groentesalade, koriander, lente-ui, lunch, opvallend, rode biet, Romeinse sla, salade, sesam, sesamzaadjes, sla, slaharten, tabasco, vegetarisch, veggie, verrassend, voorgerecht, yoghurt
Spicy spaghetti met scampi, salami en gremolata (Jeroen Meus)
Deze spicy pasta van Jeroen Meus is de uitgelezen keuze voor lekkerbekken die van eenvoudige en toch supersmaakvolle gerechten houden. Door salami en scampi te combineren krijgt het gerecht heerlijke 'surf 'n turf' vibes die perfect passen bij de simpele, pittige saus. De knapperige gremolata zorgt tot slot voor structuur en meer smaak. Een toprecept!
Tags: chilipeper, citroen, fris, gremolata, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruidig, look, mediterraans, olijfolie, panko, pasta, peterselie, pikant, pittig, rode chilipeper, salami, scampi, spaghetti, spicy, surf 'n turf, vis en vlees, zonnig, zuiders
Kippenblokjes in peperroomsaus
Een gerecht dat snel klaar en toch verdomd lekker is? Zoek niet langer, deze Bourgondische hap is wat je zoekt. De malse kippenblokjes in een smeuïge maar pittige peperroomsaus gaan perfect bij talloze bijgerechten.
Blanquette van kalkoen, prei en pastinaak (Sandra Bekkari)
Blanquette is de fraaie Franse benaming voor een blanke ragout. Traditioneel wordt gewerkt met kalfsvlees, Sandra Bekkari maakt er in dit recept een verrassende variant van met kalkoen, pastinaak en prei. Behalve heerlijk variëren garandeert het ook extra groentjes en minder koolhydraten op je menu!
Tags: afvallen, België, Belgisch, blanquette, Bourgondisch, champignons, dieet, Frankrijk, Frans, gezonde variant, hersft, kalkoen, kalkoenblanquette, kalkoenstoverij, kastanjechampignons, kervel, kippenbouillon, kippenfond, lente, low carb, mager, origineel, pastinaak, prei, Sandra Bekkari, sjalot, veel groentjes, vermageren, winter
Kabeljauw met spirelli en groene groentjes
Wie houdt van een snelle en gezonde pasta met vis moet dit recept eenvoudige recept geprobeerd hebben. Een eenvoudig stukje kabeljauw met volkoren spirelli en groene groentjes (erwten, spinazie en selder) vormen samen een perfect, alledaagse gerecht waar je lekker en veel van kan smullen.
Tags: alledaags, babyspinazie, bieslook, comfort food, diepvrieserwtjes, erwtjes, gezond, gezonde pasta, groene groentes, groene groentjes, groene selder, italiaans, kabeljauw, kindvriendelijk, mascarpone, pasta, romig, selder, spinazie, spirelli, vis, volkoren pasta, voor elke dag, weinig ingrediënten, wereldkeuken, witte wijn, zee
Kippenworst met winterpuree en uiensaus
Stevige en toch gezonde boerenkost is de ideale keuze op een kille winterdag wanneer je comfort food kan gebruiken maar niet wil vervallen in al te ongezonde gewoontes. Dit recept is de perfecte oplossing in dat geval: kippenworsten (magerder dan varkens- of gemengd gehakt) passen prima bij de karaktervolle puree met knolselder en aardpeer: typische wintergroentes, piekfijn en toch eenvoudig afgewerkt met uien saus. Genieten!
Tags: aardappelen, aardpeer, ajuin, boerenkost, bruine saus, comfort food, eenvoudig, Engelse saus, groentepuree, grootmoeders keuken, kids, kinderen, kindvriendelijk, kip, kippenworst, knolselder, laurier, patat, patetten, peterselie, puree, rundsbouillon, seizoen, seizoensgroentes, seizoensgroentjes, stoemp, ui, uien, winter, winterkost, winters, Worcestershire sauce, Worcestershiresaus, worsten
Varkenswangetjes met bruin bier (Sofie Dumont)
Op tijd en stond een 'gouwe ouwe' op het menu zitten is een uitstekend idee. De lekkerste gerechten gaan vaak al generaties mee en zijn niet zomaar een succes. Varkenswangetjes, bijvoorbeeld! Sofie Dumont legt in dit recept uit hoe zij deze heerlijk malse specialiteit klaarmaakt met bruin bier, vergezeld van erwtjes met worteltjes en kroketjes.
Tags: authentiek, België, Belgisch, bier, boerenkost, bruin bier, erwtjes, feestelijk, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, koken met bier, kroketjes, kroketten, mayonaise, sofie dumont, stoverij, traag, traag gegaard, traag stoven, Varken, varkensvlees, varkenswangen, varkenswangetjes, winter, wortelen, zondag, zondagse kost
Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes zijn in alle omstandigheden een goed idee: lekker voor alle leeftijden. Door ze zelf te maken kan je er bovendien eindeloos mee variëren. De balletjes in dit recept maak je met kippengehakt en Parmezaanse kaas, wat fantastisch past bij een klassieke tomatensaus en pasta (of brood, of rijst,...).
Tags: alle leeftijden, ballen, chili, comfort food, farfalle, gehaktballen, gehaktballetjes, italiaans, Italië, kids, kinderen, kindvriendelijk, kippengehakt, kippengehaktballen, kippengehaktballetjes, knoflook, kruidig, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, peterselie, selder, spaghetti, tagliatelle, tomaten, tomatenblokjes, tomatenconcentraat, tomatensaus, ui, witte wijn, wortel, zwarte olijven
Garnalenrisotto met courgette (Colruyt)
Risotto is misschien wel één van de meest gebruiksvriendelijke soorten recepten die je kan vinden. Alles in één pan, talloze variaties en behalve nu en dan roeren (al is zelfs dat niet noodzakelijk) is er vrijwel geen werk aan. De kookploeg van supermarktketen Colruyt bedacht een snelle, eenvoudige maar lekkere risotto met garnalen en courgette.
Tomatenvenkelsaus met pasta en scampi
Zeg niet te snel 'tomatensaus' tegen een rode saus waar hoofdzakelijk tomaten in zitten. Die term kan immers wat misleiden aangezien je veel dan enkel tomaten kan gebruiken. Voor deze magnifieke saus gaan we aan de slag met tomaten en venkel die alle tijd van de wereld krijgen om traag te roosteren. Heerlijk met pasta en scampi, al kan je de saus ook voor andere bereidingen zonder enig probleem gebruiken.
Steak met peperroomsaus, frietjes en sla (Jeroen Meus)
Voor een rasechte klassieker uit onze eigenste Belgische keuken moet je bij Jeroen Meus zijn. Vlaanderens favoriete tv-kok vertelt je helder hoe je, bijvoorbeeld, een steak voorziet van een pittig, zelfgemaakt, peperroomsausje. Een knapperige salade en verse frieten mogen uiteraard niet ontbreken.
Tags: aardappelen, authentiek, basisrecept, beginner, België, Belgisch, biefstuk, boerenkost, Bourgondisch, bruine fond, cognac, dagelijkse kost, frieten, frietjes, groene peperbolletjes, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, klassiek, klassieker, kleinhoofd, kropsla, mosterd, peperroomsaus, room, roomsaus, rund, rundsvlees, salade, steak, vlaams, Vlaanderen, zelfgemaakt, zondag, zondagse kost, zwarte peper
Waterzooi met kipballetjes
Waterzooi is een onweerstaanbare klassieker die misschien een beetje in de vergetelheid is geraakt. Het wordt vaak aangeboden als typisch gerecht in restaurants, zeker in en rond Gent, maar het komt lang niet genoeg in tafel in huishoudens. Zonde, want het is eerlijke, makkelijke en gevarieerde kost. Last om de kleinste eters enthousiast te maken? Probeer dan deze variant met kippengehaktballetjes!
Tags: aardappel, aardappelen, authentiek, balletjes, België, Belgisch, boerenkost, gehaktballen, gehaktballetjes, Gent, Gentse waterzooi, grootmoeders keuken, kids, kinderen, kindvriendelijk, kip, kippenbouillon, kippengehakt, kippengehaktballetjes, klassiek, klassieker, ouderwets, prei, romig, room, selder, veel groentes, vlaams, Vlaanderen, waterzooi, wortel
Griekse pasta met kip (Jamie Oliver)
Deze zonovergoten pasta leerde Jamie Oliver op het Griekse eiland Andros kennen. Behalve erg lekker, is het een erg simpele pasta die je snel op tafel tovert en waar je jong en oud mee kan plezieren.
Tags: comfort food, gegrilde kaas, Griekenland, grieks, grill, halloumi, Jamie Oliver, kindvriendelijk, kip, kippenblokjes, kippendijen, kippenvlees, macaroni, makkelijk, mediterraans, middellandse zee, pasta, pruimtomaten, selder, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, weinig ingrediënten, wortel, zomers, zonnig