Recepten - Mediterraan
Spaghetti al limone met sugar snaps

Een snelle, vegetarische en frisse maar toch smeuïge pasta? Exact wat je in dit recept kan vinden! Perfect als way-to-go na een drukke werkdag.
Tagged With: al limone, citroen, erwtjes, fris, italiaans, Italië, liguine, limoen, mascarpone, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, romig, room, smeuïg, snel klaar, spaghetti, sugar snaps, vegetarisch, veggie, voor elke dag, weinig werk, zuiders
Gegrilde halloumi met zoete chilisaus (Nigella Lawson)

Dit snelle recept maakt Nigella graag voor zichzelf klaar wanneer omdat ze weinig moeite vraagt en toch zo lekker is.
Tagged With: chili, chilipeper, express, gegrilde kaas, gezond, grillen, grillkaas, halloumi, honing, kaas, limoen, low carb, Nigella Lawson, pikant, salade, sla, snel klaar, spicy, sweet chili, vegetarisch, veggie, weinig werk, zoet
Groentecouscous met inktvis en pompelmoes (Sandra Bekkari)

Snel klaar, heel wat groentjes én een verrassende combinatie van ingrediënten? Dat is 100% Sandra Bekkari! Ontdek in dit speedy recept een smakelijke couscous met Noord-Afrikaanse vibes die heerlijk fris smaakt dankzij de stukjes pompelmoes en veel karakter op tafel brengt met kruidige stukjes inktvis.
Tagged With: afvallen, cashew, cashewnoten, couscous, dieet, diëten, eenvoudig, erwten, gezond, inktvis, inktvisringen, lente-ui, mager, mediterraans, Noord-Afrika, paprika, pompelmoes, puntpaprika, radijzen, ras el hanout, rozijnen, Sandra Bekkari, slank, snel klaar, veel groentjes, vis, zoete paprika
Kipspiesjes met Provençaalse groentjes

Kip en rijst vormen een perfect duo waar je elke dag iets leuks van kan maken. Van oosters tot Europees, het smaakt altijd weer. Deze keer kiezen we voor de Zuid-Franse aanpak van talloze groentjes je kan herkennen van een Provençaalse saus of ratatouille. Lekker gezond, zeker in combinatie met de kruidige kipspiesjes.
Hamburgerpasta

De titel van dit gerecht kan slechts twee dingen opleveren. Ofwel denk je 'Wat? Bah!', ofwel denk je 'Fantastisch, twee toppers gecombineerd!'. We beloven je plechtig dat het tweede idee het juiste is. Typische smaakmakers die je van een hamburger mag verwachten, zoals gehakt, tomaat, ketchup, augurk en kaas worden gecombineerd met pasta tot een verrassend éénpansgerecht voor jong en oud dat de term 'comfort food' perfect definieert.
Tagged With: amerika, amerikaans, augurk, cheddar, comfort food, comfy, cornichon, Engelse saus, fast food, fusion, fussili, gehakt, gemalen kaas, hamburger, italiaans, Italië, jalapeno, kaas, ketchup, kids, kindvriendelijk, leuk, melk, mosterd, origineel, pasta, pittig, relax, rundsbouillon, rundsgehakt, smaakvol, tomaat, ui, verjaardagsfeestje, verrassend, wereldkeuken, Worcestershiresaus
Speltspaghetti met witloofroom en parmaham (Sandra Bekkari)

Met spaghetti kan je natuurlijk veel meer doen dan er een bolognese-saus bij serveren. Sandra Bekkari kookt bovendien liever met speltspaghetti: extra voedzaam en verfijnd van smaak. Ze serveer er een witloofroomsausje, gebakken champignons en knapperige stukjes parmaham bij. Verfijnd, licht en toch eenvoudig voor elke dag.
Tagged With: alledaags, champignons, dieet, elegant, gezond, kastanjechampignons, knoflook, licht, light, nootmuskaat, paddenstoelen, Parma, parmaham, pasta, rauwe ham, rauwe hesp, Sandra Bekkari, sjalot, sojaroom, spaghetti, spelt, speltspaghetti, tijm, verfijnd, vermageren, voor elke dag, witloof, witloofroomsaus, witloofsaus
Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo (Jeroen Meus)

Een royale ovenschotel met een gegratineerd kaaskorstje is zonder twijfel een allemansvriend die elke dag op tafel mag verschijnen. Jeroen Meus kiest in dit recept voor stevige pasta, kip, chorizo en zongedroogde tomaatjes.
Tagged With: allemaansvriend, cajun, chili, chorizo, comfort food, courgette, dagelijkse kost, gegratineerd, gratin, Jeroen Meus, kaas, kindvriendelijk, kip, kipfilet, kruidig, mediterraans, mozzarella, op voorhand, oven, ovenschotel, pasta, Provençaalse kruiden, rigatoni, room, smaakvol, Spaans, Spanje, tomaten, tomatenblokjes, zomers, zongedroogde tomaten, zonnig, zuiders
Balsamico-zalm met spinazie en kerstomaatjes (Gino d’Acampo)

Zalm en spinazie is een klassieke combinatie die we allemaal kennen. Meestal wordt er ook iets van room of puree aan toegevoegd. Wil je echter eens iets anders dan is dit recept van de Italiaanse tv-kok Gino d'Acampo een absolute aanrader. Met balsamico, sesamzaadjes en kerstomaatjes maakt hij er een heerlijk lichte, mediterraanse versie van.
Tagged With: balsamico, chilli, diner, gezond, Gino d'Acampo, honing, italiaans, Italië, kerstomaat, kerstomaatjes, klassiek, klassieker, licht, lunch, mager, mediterraans, met een twist, oven, ovengebakken, sesam, sesamzaadjes, spinazie, tomaat, tomaatjes, vermageren, verrassend, vis, zalm, zuiders
Penne met spek en boerenkool

Op een drukke werkdag gaat er niets boven een snelle, lekkere pasta waar je alle leeftijden mee kan plezieren. Dit recept zet je best in tijdens de herfst- en wintermaanden, dan is de ster van dit gerecht (boerenkool) optimaal!
Tagged With: boerenkool, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, erwten, erwtjes, gerookt spek, kerstomaat, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, romig, room, roomsaus, roomsausje, simpel, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, superfood, tomaat, voor elke dag
Spaanse rijst met halloumi

De ultieme klassieker uit Spanje? Paella, natuurlijk! Dit delicate recept bestaat in talloze varianten, maar vraagt wel wat werk en kennis. Dit snelle recept lijkt er een beetje op, maar is eenvoudiger zonder ook maar iets van die Spaanse charme te laten vallen. Behalve de pittige smaak van chorizo zorgt halloumi voor een extra zuiders sfeertje!
Tagged With: chorizo, citroen, comfort food, courgette, gele ui, halloumi, kaas, kaas en vlees, kippenbouillon, knoflook, komijn, kruidig, maïs, oregano, Paella, paprika, rijst, rode ui, Spaans, Spanje, tijm, tomaat, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, vakantie, voor elke dag, wilde rijst, witte bonen, witte wijn, wortel, zomer, zomers, zonnig
Tonijnboter met kappertjes (Jamie Oliver)

Supermakkelijk en supersnel een simpel hapje voorzien waar je een vrij grote groep eters mee kan plezieren? Jamie Oliver heeft de perfecte oplossing: boter, tonijn en kappertjes!
Tagged With: alle seizoenen, ansjovis, aperitief, apero, beginner, bezoek, boter, brood, feest, feestelijk, feestje, goedkoop, hapje, Jamie, Jamie Oliver, kappertjes, kerst, kerstmis, low budget, makkelijk, nieuwjaar, oud en nieuw, Pasen, simpel, snel klaar, supersimpel, terras, terrassen, toast, toastjes, tonijn, verjaardag, vis, zee
Tortellini met prei en spinazie

Wanneer je graag pasta eet en niet veel tijd of inspiratie hebt, is tortellini een puike keuze. Deze gevulde pasta garandeert alvast twee ingrediënten: pasta en, afhankelijk van de vulling: vlees of veggie. Al wat jij nog moet doen is een lekkere saus voorzien. In dit recept kiezen we voor prei, spinazie en mascarpone.
Tagged With: alle seizoenen, babyspinazie, bladspinazie, bloem, bouillon, comfort food, gevulde pasta, italiaans, Italië, kindvriendelijk, knoflook, Marsala, mascarpone, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, prei, preiwit, roux, rundsbouillon, sjalot, snel klaar, spinazie, tortellini, voor elke dag, weinig werk
Minipizza’s van courgette (Sandra Bekkari)

Het gevaar van allerlei lekkere hapjes op feestelijke momenten is dat je buik snel vol raakt en het niet noodzakelijk gezonde dingen waren. Daar weet Sandra Bekkari een oplossing voor: simpele maar lekkere mini-pizza's van courgette en tomaat. Verrassend, licht en gezond maar overheerlijk!
Tagged With: amandelmeel, aperitief, basilicum, courgette, eenvoudig, feest, feestdagen, feestelijk, gezond, hapje, italiaans, Italië, kerstmis, knoflook, leuk, mager, mini-pizza, mozarella, nieuwjaar, oregano, origineel, oud en nieuw, oudjaar, oven, parmaham, Pasen, pizza, proever, rauwe ham, Sandra Bekkari, starter, tapa, tomaat, tomaten, tomatenblokjes, verjaardag, vermageren, voorgerecht
Coquilles met tomaten en twee pepers

Wie houdt van wat meer avontuur in de keuken, zal benieuwd zijn naar een receptje zoals dit! De pure smaak van Sint-Jakobosnoten (altijd lekker als verfijnd hapje of voorgerecht) wordt gecombineerd met technieken en smaken uit alle windstreken. Van een klassiek Italiaans bedje van tomaat en basilicum, tot een unieke roomsaus met twee pepers, kokos en koriander. Fusion van de bovenste plank.
Tagged With: basilicum, chique, coquilles, feestelijk, fusion, groene peper, hapje, italiaans, kokos, kokosroom, koriander, Oosters, origineel, peper, peperroom, roze peper, Sint-Jakob, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, starter, tomaat, verrassend, vissaus, voorgerecht, wereldkeuken, wok, wokken
Slanke tiramisu (Sandra Bekkari)

Tiramisu is een populair, Italiaans nagerecht op basis van mascarpone. Heerlijk, maar soms wat zwaar en misschien net iets te gesuikerd. Daar heeft Sandra Bekkari een oplossing voor! Zeker zo lekker, heel wat gezond: een slanke tiramisu.
Tagged With: amaretto, chocolade, ei, feest, feestelijk, feestelijk dessert, geen suiker, gezonde variant, honing, italiaans, Italië, kaneel, koekjes, koffie, mager, mascarpone, nagerecht, platte kaas, Sandra Bekkari, slank, speculaas, suiker, tiramisu, toetje, vanille, vermageren, verse kaas, zoet