Mediterraan | Mediterraan |

 

Recepten - Mediterraan

Spaghetti al limone met sugar snaps

Spaghetti al limone met sugar snaps
Een snelle, vegetarische en frisse maar toch smeuïge pasta? Exact wat je in dit recept kan vinden! Perfect als way-to-go na een drukke werkdag.

Gegrilde halloumi met zoete chilisaus (Nigella Lawson)

Gegrilde halloumi met zoete chilisaus (Nigella Lawson)
Dit snelle recept maakt Nigella graag voor zichzelf klaar wanneer omdat ze weinig moeite vraagt en toch zo lekker is.

Groentecouscous met inktvis en pompelmoes (Sandra Bekkari)

Groentecouscous met inktvis en pompelmoes (Sandra Bekkari)
Snel klaar, heel wat groentjes én een verrassende combinatie van ingrediënten? Dat is 100% Sandra Bekkari! Ontdek in dit speedy recept een smakelijke couscous met Noord-Afrikaanse vibes die heerlijk fris smaakt dankzij de stukjes pompelmoes en veel karakter op tafel brengt met kruidige stukjes inktvis.

Kipspiesjes met Provençaalse groentjes

Kipspiesjes met Provençaalse groentjes
Kip en rijst vormen een perfect duo waar je elke dag iets leuks van kan maken. Van oosters tot Europees, het smaakt altijd weer. Deze keer kiezen we voor de Zuid-Franse aanpak van talloze groentjes je kan herkennen van een Provençaalse saus of ratatouille. Lekker gezond, zeker in combinatie met de kruidige kipspiesjes.

Hamburgerpasta

Hamburgerpasta
De titel van dit gerecht kan slechts twee dingen opleveren. Ofwel denk je 'Wat? Bah!', ofwel denk je 'Fantastisch, twee toppers gecombineerd!'. We beloven je plechtig dat het tweede idee het juiste is. Typische smaakmakers die je van een hamburger mag verwachten, zoals gehakt, tomaat, ketchup, augurk en kaas worden gecombineerd met pasta tot een verrassend éénpansgerecht voor jong en oud dat de term 'comfort food' perfect definieert.

Speltspaghetti met witloofroom en parmaham (Sandra Bekkari)

Speltspaghetti met witloofroom en parmaham (Sandra Bekkari)
Met spaghetti kan je natuurlijk veel meer doen dan er een bolognese-saus bij serveren. Sandra Bekkari kookt bovendien liever met speltspaghetti: extra voedzaam en verfijnd van smaak. Ze serveer er een witloofroomsausje, gebakken champignons en knapperige stukjes parmaham bij. Verfijnd, licht en toch eenvoudig voor elke dag.

Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo (Jeroen Meus)

Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo (Jeroen Meus)
Een royale ovenschotel met een gegratineerd kaaskorstje is zonder twijfel een allemansvriend die elke dag op tafel mag verschijnen. Jeroen Meus kiest in dit recept voor stevige pasta, kip, chorizo en zongedroogde tomaatjes.

Balsamico-zalm met spinazie en kerstomaatjes (Gino d’Acampo)

Balsamico-zalm met spinazie en kerstomaatjes (Gino d’Acampo)
Zalm en spinazie is een klassieke combinatie die we allemaal kennen. Meestal wordt er ook iets van room of puree aan toegevoegd. Wil je echter eens iets anders dan is dit recept van de Italiaanse tv-kok Gino d'Acampo een absolute aanrader. Met balsamico, sesamzaadjes en kerstomaatjes maakt hij er een heerlijk lichte, mediterraanse versie van.

Penne met spek en boerenkool

Penne met spek en boerenkool
Op een drukke werkdag gaat er niets boven een snelle, lekkere pasta waar je alle leeftijden mee kan plezieren. Dit recept zet je best in tijdens de herfst- en wintermaanden, dan is de ster van dit gerecht (boerenkool) optimaal!

Spaanse rijst met halloumi

Spaanse rijst met halloumi
De ultieme klassieker uit Spanje? Paella, natuurlijk! Dit delicate recept bestaat in talloze varianten, maar vraagt wel wat werk en kennis. Dit snelle recept lijkt er een beetje op, maar is eenvoudiger zonder ook maar iets van die Spaanse charme te laten vallen. Behalve de pittige smaak van chorizo zorgt halloumi voor een extra zuiders sfeertje!

Tonijnboter met kappertjes (Jamie Oliver)

Tonijnboter met kappertjes (Jamie Oliver)
Supermakkelijk en supersnel een simpel hapje voorzien waar je een vrij grote groep eters mee kan plezieren? Jamie Oliver heeft de perfecte oplossing: boter, tonijn en kappertjes!

Tortellini met prei en spinazie

Tortellini met prei en spinazie
Wanneer je graag pasta eet en niet veel tijd of inspiratie hebt, is tortellini een puike keuze. Deze gevulde pasta garandeert alvast twee ingrediënten: pasta en, afhankelijk van de vulling: vlees of veggie. Al wat jij nog moet doen is een lekkere saus voorzien. In dit recept kiezen we voor prei, spinazie en mascarpone.

Minipizza’s van courgette (Sandra Bekkari)

Minipizza’s van courgette (Sandra Bekkari)
Het gevaar van allerlei lekkere hapjes op feestelijke momenten is dat je buik snel vol raakt en het niet noodzakelijk gezonde dingen waren. Daar weet Sandra Bekkari een oplossing voor: simpele maar lekkere mini-pizza's van courgette en tomaat. Verrassend, licht en gezond maar overheerlijk!

Coquilles met tomaten en twee pepers

Coquilles met tomaten en twee pepers
Wie houdt van wat meer avontuur in de keuken, zal benieuwd zijn naar een receptje zoals dit! De pure smaak van Sint-Jakobosnoten (altijd lekker als verfijnd hapje of voorgerecht) wordt gecombineerd met technieken en smaken uit alle windstreken. Van een klassiek Italiaans bedje van tomaat en basilicum, tot een unieke roomsaus met twee pepers, kokos en koriander. Fusion van de bovenste plank.

Slanke tiramisu (Sandra Bekkari)

Slanke tiramisu (Sandra Bekkari)
Tiramisu is een populair, Italiaans nagerecht op basis van mascarpone. Heerlijk, maar soms wat zwaar en misschien net iets te gesuikerd. Daar heeft Sandra Bekkari een oplossing voor! Zeker zo lekker, heel wat gezond: een slanke tiramisu.