Belgisch | - deel 44 Belgisch | - deel 44

 

Recepten - Belgisch

Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)

Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)
Een heerlijke klassieker zoals vol-au-vent kan je niet verbeteren, toch? Verbeteren is niet noodzakelijk wat Sandra Bekkari in dit recept doet, maar ze verzint wel een originele en bovenal stukken gezondere variant. De romige saus wordt vervangen door een even smeuïge bloemkool saus die uiteraard heel wat minder calorieën telt. Daarnaast is dit recept best eenvoudig en - in tegenstelling tot de authentieke klassieker - perfect klaar te maken op een goed half uurtje. De knapperige ovenfrietjes maken het gezonde festijn compleet. Benieuwd? Aan de slag!

BBQ-champignons met mozzarella

BBQ-champignons met mozzarella
Op zoek naar een leuk en lekker hapje dat perfect past op jouw gezellige barbecue? Dan is dit recept misschien wel iets voor jou. Deze gevulde champignons zijn heel eenvoudig, origineel en bovenal lekker.

Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter

Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter
Er bestaat geen betere start van een gezellig diner dan een verzorgd en verfijnd voorgerechtje. Dat begint, vanzelfsprekend, met kwaliteitsvolle ingrediënten. Net als dit recept: heerlijke sint-jakobsoesters met asperges in een botersausje. Klinkt heerlijk? Dat is het ook, en niet erg moeilijk op de koop toe! Enkel timing is belangrijk voor deze feestelijke starter.

Lunchsalade met meloen en ham

Lunchsalade met meloen en ham
Lekker lunchen hoeft uiteraard niet altijd met brood. Een simpele salade kan heel wat smakelijker en gezonder zijn. Even geen creativiteit? Dan is dit gemakkelijke recept een perfecte oplossing. Een frisse en zomerse maaltijdsalade met het klassieke topduo: meloen en ham.

Steak met champignonroomsaus (Piet Huysentruyt)

Steak met champignonroomsaus (Piet Huysentruyt)
Van alle klassiekers moet deze toch wel één van de allerbekendste zijn. Zo'n typische steak champignon (of archiduc) is smakelijk lekker in alle eenvoud. Met dit recept, van de hand van Piet Huysentruyt, kan ook jij dadelijk genieten van dit Franse topgerecht.

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)
Het is in heel wat delen van de wereld al eeuwen gebruikelijk om veel brood te eten. Nochtans hebben heel wat wetenschappers aangetoond dat dit niet altijd zo gezond is. Een frisse salade als lunch is heel wat gezonder. En wie anders dan Sandra Bekkari kan je daar bij assisteren?

Asperges met garnalen (Pascale Naessens)

Asperges met garnalen (Pascale Naessens)
De lente staat in België synoniem voor asperges. Deze specialiteit is danig smaakvol en karakteristiek, dat je met weinig ingrediënten verrassend lekker en puur kan koken. Iets dat Pascale Naessens als geen ander weet. Dit eenvoudige receptje is luxueus lekker en bevat 0,0 koolhydraten.

Vegetarische couscous met bloemkool

Vegetarische couscous met bloemkool
Het is niet altijd makkelijk om op gewone weekdagen iets klaar te maken dat alle vakjes kan afvinken: niet te moeilijk, niet te veel werk, zo gezond mogelijk en bovenal lekker. Sukkel jij ook wel eens met die zoektocht? Dan zal dit leuke vegetarische gerecht met smeuïge couscous en een weelde aan groentjes je zeker bevallen!

Verse slagroom

Verse slagroom
Slagroom kan je heel makkelijk en zonder veel moeite zelf maken. Nog nooit geprobeerd of twijfel je aan de juiste methode? Dit recept helpt je graag op weg.

Varkenshaas in madeirasaus

Varkenshaas in madeirasaus
Een mals varkenshaasje is niet alleen heerlijk, het leent zich tot allerlei gelegenheden. Dit smakelijke recept zou je gerust zondagse kost kunnen noemen, met knapperige kroketjes is dit een klein feestje! Tegelijkertijd is het een eenvoudig recept dat niet gek veel tijd vraagt, perfect voor een gewone werkdag. De zalig klassieke madeira-saus smeekt alleszins om geproefd te worden...

Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)

Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)
Voor de lekkerste alledaagse gerechten moet je nog steeds bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok weet als geen ander hoe je gewoon heel lekker eten kan maken. Dit recept is daar een buitengewoon goed voorbeeld van: pasta, kip, groentjes en een oven. That's it! Maar oh-zo heerlijk!

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble
Verse rabarber is één van de vele culinaire hoogtepunten die de lente rijk is. Vanaf mei is deze smakelijke groente (jawel, rabarber is een groente) 'in seizoen'. De typische zoet-zure smaak vraagt weinig extra om te schitteren. Deze eenvoudige crumble is heel populair in Groot-Brittannië. Ideaal als makkelijk dessert of vieruurtje!

Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)

Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)
Dit fijne recept van Sandra Bekkari zit propvol frisse lente-smaken en gezonde ingrediënten.

Lentesalade met asperges en maïs

Lentesalade met asperges en maïs
Op zoek naar het lente-gevoel op je bord? Dan is deze frisse salade helemaal wat je zoekt. Perfect als lunch of bijgerechtje (op die allereerste barbecue van het jaar, bijvoorbeeld!).

Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen (Colruyt)

Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen (Colruyt)
Een gebraad doet eerder denken aan typische winterkost, met stevige saus en lekkere kroketjes. Het kan echter ook zomers zijn! In dit eenvoudige recept van Colruyt leer je een zonnig gerecht klaarmaken met allerlei lekkers uit de mediterraanse keuken. Ook leuk als barbecue-gerecht.