Veggie? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 11 Veggie? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 11

 

Recepten - veggie

Rolbiscuit met mango en munt (Colruyt)

Rolbiscuit met mango en munt (Colruyt)
Wanneer je graag een origineel en zelfgemaakt recept op tafel wil toveren, zit je snel vast aan dure ingrediënten en een ingewikkelde recept. Met deze toffe rolbiscuit van Colruyt zijn al die zorgen verleden tijd. Lekker, fris en feestelijk!

Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)

Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)
Wanneer de feestdagen stilaan naderen, is het moment aangebroken om feestelijke klassiekers nog eens op tafel te toveren. En op wie anders dan Jeroen Meus kan je rekenen voor de juiste bereidingswijze? Vergeet kroketjes, met deze smeuïge gratin haal je het beste uit de Franse keuken en zullen je tafelgenoten heerlijk smullen.

Broccoli-pastinaaksoep (Sandra Bekkari)

Broccoli-pastinaaksoep (Sandra Bekkari)
Wanneer je wel feestelijk wil koken maar enerzijds geen zin hebt in uren kokkerellen en anderzijds het toch nog feestelijk wil houden is dit toffe recept van Sandra Bekkari een echte life-saver. Deze smeuïge soep is heerlijk vol zonder één drupje room, terwijl de geroosterde amandelschilfers van dit soepje iets feestelijks maken.

Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en halloumi

Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en halloumi
Wanneer je op zoek bent naar receptjes propvol smaak en groentjes, zonder dat je uren achter het vuur moet staan, wordt dit zonder twijfel één van je favorieten.

Vegetarische curry van herfstgroenten

Vegetarische curry van herfstgroenten
Tijdens de herfstmaanden maken we de omschakeling naar typische wintergroenten zoals kolen, pompoenen en rapen. Deze groenten doen ons meestal denken aan stoofpotjes en vrij traditionele (maar lekkere!) kost. Nochtans kan je ook de exotisch toer op gaan. Dit recept toont hoe je een simpele butternut tot perfecte basis van een kruidige herfstcurry kan omtoveren.

Pepernoten

Pepernoten
Begin december is het traditionele hoogtepunt voor kinderen weer daar: Sinterklaas! Dit gezellige kinderfeest staat al decennia synoniem voor lekkernijen. Vooral speculaas mag niet ontbreken. Deze kruidige koek is in België, Nederland en Duitsland heel populair. In Nederland zijn vooral de kleine koekjes geliefd: pepernoten (of kruidnoten). Met dit recept maak jij deze lekkernij zelf in een handomdraai!

Groentenrijke hachis parmentier (Sandra Bekkari)

Groentenrijke hachis parmentier (Sandra Bekkari)
Een hachis parmentier is een hartverwarmend en heel traditioneel ovengerecht uit Frankrijk. De basis is eenvoudig: gemengd gehakt (vaak van restjes) met puree in de oven, lekker simpel. Er bestaan talloze varianten en uitbreidingen op de deze klassieker. Sandra Bekkari vervangt in dit recept het vlees door - zoals we van haar gewoon zijn - een flinke dosis groentjes.

Broccolicurry met linzen en eitjes

Broccolicurry met linzen en eitjes
Als je graag een vegetarisch gerechtje op het weekmenu zet, is dit eentje om in te kaderen. Boordevol lekkers, een feest voor het oog en heerlijk gezond.

Farfalle met halloumi

Farfalle met halloumi
Een simpele pasta is de beste oplossing om op drukke dagen snel en lekker te koken. Dat hoeft trouwens lang niet altijd met vlees te zijn. Halloumi, de harde cypriotische kaas die niet smelt, is zalig smaakvol en maakt van deze simpele pasta de perfecte veggie-maaltijd.

Vanillepudding met speculaascrumble

Vanillepudding met speculaascrumble
Er gaat niets boven een lekker dessert om je maaltijd gezellig mee af te sluiten. Vaak hoeft dat zelfs niet ingewikkeld te zijn, een simpele vanillepap is heerlijk simpel en perfect. Met speculaascrumble maak je er echter, zonder veel moeite, toch net dat ietsje meer van.

Vegetarische chili

Vegetarische chili
Een smaakvol stoofpotje past altijd. Een lekkere chili is dan ongetwijfeld één van de kanshebbers, maar heb je ook al eens een vegetarische variant geprobeerd? Aan smaak hoef je dan zeker niet in te boeten, integendeel. Afgewerkt met een toefje zure room en wat geraspte cheddar wordt dit een vegetarisch feestmaal uit de duizend!

Knapperig quinoaslaatje met linzen (Colruyt)

Knapperig quinoaslaatje met linzen (Colruyt)
Gezond lunchen betekent brood en beleg vervangen door een weelde aan groentjes. Geen idee hoe daar aan te beginnen? Dan is deze geweldige lunch-salade van Colruyt een perfect begin. Bovendien kan je deze salade perfect inzetten als bijgerecht, bijvoorbeeld tijdens een barbecue.

Yoghurttaart

Yoghurttaart
Een geslaagd toetje is smaakvol, maar niet te zwaar. Dat laatste is dikwijls moeilijk, de verleiding is vaak groot om met lekkere - maar zware - ingrediënten zoals chocolade, boter en room te werken. Met dit recept kan je dat probleem makkelijk én smaakvol oplossen! Het resultaat is een frisse, luchtige taart het proberen waard!

Linguine met champignons en rucola

Linguine met champignons en rucola
Een snelle vegetarische pasta is de perfecte maaltijd op een drukke weekdag. Met dit recept bij de hand kan je gegarandeerd snel en lekker aan tafel!

Groentesalade met geroosterde sesamzaadjes (Pascale Naessens)

Groentesalade met geroosterde sesamzaadjes (Pascale Naessens)
Liefhebbers van gezonde salades zullen smullen van dit eenvoudige recept van Pascale Naessens. De oosterse accentjes maken deze magere salade origineel en opvallend lekker.