Veggie? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 11 Veggie? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 11

 

Recepten - veggie

Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)

Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari zijn niet toevallig bijzonder populair. Haar gerechten zijn best eenvoudig, vaak vegetarisch, niet zo heel erg moeilijk en bovenal gezond. Perfect voor wie op de lijn wil letten maar toch lekker wil eten. Deze lekkere vegetarische lasagne met aubergine (maar zonder pasta!) moet je geprobeerd hebben!

Appelcake met rozijntjes

Appelcake met rozijntjes
Als je een lekker dessertje of tussendoortje wil klaarmaken, is cake altijd goed. Het basisrecept is lekker simpel, waardoor er heel wat ruimte is tot experimenteren en variëren. In dit recept gaan we aan de slag met stukjes appel en rozijntjes.

Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op Vlaamse wijze
Van alle typisch Belgische gerechten is er geen één dat zo eenvoudig en toch zo verfijnd is als asperges op z'n Vlaams (of à la flamande). Met niets meer dan kraakverse asperges, hardgekookt ei, peterselie en geklaarde boter zorg je voor een voor- of hoofdgerecht dat al decennia lang een regelrechte klassieker is tijdens de lente-maanden.

Rijstpap

Rijstpap
Het is eigenlijk afkomstig uit Italië, maar is niet meer weg te denken als oer-Vlaamse klassieker: rijstpap! Met dit eenvoudig dessertje scoor je altijd, of het nu lekker gewoon of net heerlijk feestelijk moet zijn. Met dit recept maak je de enige echte, traditionele, door oma goedgekeurde, rijstpap!

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze
Wie graag het zonnetje laat schijnen in de keuken, moet dit smaakvolle recept geprobeerd hebben. Halloumi, een Cypriotische kaas die niet smelt, kan je heerlijk grillen en past perfect bij een Mediterraans gekruid groentestoofpotje. Simpel maar smaakvol, snel klaar en veggie: geweldig, toch?

Tartaarsaus

Tartaarsaus
Een lekker stukjes vis heeft weinig extra nodig: doe er verse tartaarsaus bij en je gerecht is sowieso top! Ontdek in dit recept hoe je de enige echte, authentieke tartaarsaus zelf moet klaarmaken!

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes
Al wie graag koekjes bakt, weet dat daar helaas ook wel wat boter en suiker bij komt kijken. Lekker, maar niet echt gezond dus. Dit recept zorgt voor een goede middenweg, met havermout kan je immers lekkere koekjes maken die een pak gezonder zijn. Bovendien zijn ze erg makkelijk te maken!

Vampiro

Vampiro
De Vampiro is een vrij recente cocktail die oorspronkelijk uit Mexico komt. Door zijn fruitige en kruidige smaak is ze momenteel een wereldwijde hit in cocktailbars. Het bereiden van de cocktail vergt wat tijd, maar het resultaat mag er zeker wezen. Deze moet je echt proeven!

Avocado pannenkoeken

Avocado pannenkoeken
De populariteit van de avocado is de laatste jaren enorm gestegen. Deze vrucht is niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond. Talrijke studies hebben aangetoond dat ze ongelofelijk voedzaam zijn want ze bevatten veel vezels en gezonde vetten. Het is dan ook niet gek dat avocado's in veel verschillende gerechtjes worden gebruikt. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken om heerlijke pannenkoeken mee te maken!

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)
Ook voor een hip vegetarisch gerecht kan je bij Jeroen Meus terecht. Dankzij de juiste smaakmakers en een royale selectie groentjes in dit recept mist niemand nog een stuk vlees of vis.

Currysaus

Currysaus
Een currysaus kent iedereen, lekker bij kip en andere oosterse bereidingen. Je kan bovendien makkelijk zelf een smaakvolle currysaus maken. Ontdek in dit recept hoe je zelf deze lekkere saus zonder veel moeite kan klaarmaken.

Veggie macaroni (Sandra Bekkari)

Veggie macaroni (Sandra Bekkari)
De filosofie van Sandra Bekkari is eenvoudig: nooit meer diëten! Met haar hulp zorg je voor gezonde en lekkere gerechten propvol groentjes. Deze vegetarische macaroni een fantastisch alternatief voor de, niet zo gezonde, klassieker met kaassaus en ham.

Pesto-toastjes met ricotta

Pesto-toastjes met ricotta
Als je een lekker hapje op tafel wil zetten bij wijze van aperitief, kan een doodgewoon toastje nog steeds een prima oplossing zijn. Liefhebbers van de mediterraanse keuken zullen smullen van dit heerlijk simpel toastje met verse pesto en ricotta.

Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)

Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)
Zin in simpel en lekker veggie? Dan is dit zomers recept van Colruyt de pefecte oplossing. De frisse venkel past perfect bij de smeuïge couscous en hartige halloumi. Heerlijke comfortfood!

Witte chocomousse (Piet Huysentruyt)

Witte chocomousse (Piet Huysentruyt)
Een dessertje dat altijd past: chocomousse! In dit eenvoudige recept leert Piet Huysentruyt hoe je een variant kan maken met witte chocolade.