Couscous met zeven groenten is een heel populair gerecht in Noord-Afrika. Het wordt vaak beschouwd als een gerecht dat geluk brengt. Heel leuk aan dit vegetarische/veganistische recept is dat je er heerlijk mee kan variëren naargelang smaak of seizoen. Er is slechts één regel: een overdaad aan groentjes!
Couscous met zeven groenten is een heel populair gerecht in Noord-Afrika. Het wordt vaak beschouwd als een gerecht dat geluk brengt. Heel leuk aan dit vegetarische/veganistische recept is dat je er heerlijk mee kan variëren naargelang smaak of seizoen. Er is slechts één regel: een overdaad aan groentjes!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortelen
- 4 raapjes
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 250 gram kikkererwten (blik) uitgelekt
- 250 gram kerstomaten
- 1 liter groentebouillon
- 300 gram couscous
- 1 handvol verse peterselie
- 1 handvol verse koriander
- 1 toefje harissa
- komijn
- ras el hanout
- olijfolie
- zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snijd de ui in fijne ringen en plet de teentjes knoflook. Fruit in een flinke scheut olijfolie in een ruime pan.
- Voeg een toefje harissa (opgelet: pittig!), een snuifje komijn, voldoende ras-el-hanout en nog wat zout toe. Laat zweten. Overgiet dan met de helft van de bouillon en breng aan de kook.
- Versnijd de groenten in grove stukken. Voeg toe naar hardheid zodat ze naar het einde toe allemaal gaar maar nog knapperig zijn.
- Bereid ondertussen de groentecouscous volgens de instructies op de verpakking in groentebouillon.
- Hak tot slot de peterselie en koriander fijn.
- Serveer de knapperige groentjes op de smeuïge couscous (klop nog even los met een klontje boter of wat olijfolie) en bestrooi met peterselie en koriander. Smakelijk!
Recipe Notes
Zoals gezegd in de inleiding kan je heerlijk variëren: kies zeven groentjes naar smaak en seizoen. Wil je de smaaksensatie nog versterken? Stoom dan de groenten in plaats van ze te koken. Nog lekkerder en bovendien gezonder!
Share this Recipe
Speak Your Mind