Recepten - simpel
Tzatzikidip
Een echte tzatziki is, samen met feta, de handtekening van de Griekse keuken. In dit recept wordt een bescheiden variant beschreven: een smeuïg maar fris dipsausje dat op geen enkele aperitief zou misstaan.
Pasta con ragù (Jamie Oliver)
Dit dromerige mediterraanse recept pende Jamie Oliver neer nadat hij pasta had gemaakt met de eigenares van een hotelletje. De zelfgemaakte pasta was geweldig, de uiterst eenvoudige saus was echter super. In dit eenvoudige recept ontdek je wat het geheim is van een authentieke Italiaanse ragù-saus (tomaten en gehakt).
Tagged With: bucatinni, cucina povera, cucina povere, eenvoudig, gehakt, gemakkelijk, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kalf, kalfs, kalfsgehakt, kalfsvlees, linguine, mager vlees, makkelijk, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, simpel, spaghetti, tagliatelle, taglierini, tomaat, tomaten, tomatensaus, vakantie, zonnig, zuiders
Scampispiesjes met honing en look
Deze pittige spiesjes zijn ongelooflijk makkelijk om maken en ze zullen op geen enkel feestje misstaan als hapje.
Tagged With: aperitief, Aziatisch, beginner, beginners, eenvoudig, gekruid, gemarineerd, gember, hapje, knabbel, knoflook, koning, kruidig, look, makkelijk, marinade, Oosters, Orientaals, oven, prikker, saté, scampi, scampi's, simpel, snack, snel, soja, sojasaus, spicy, stokje, tapa, tapas, vis, vlug, zee, zeevruchten
Mosselen in saffraansaus (Colruyt)
Dit is een fantastisch lekker voorgerechtje of hapje voor visliefhebbers. Het romige groentesausje past perfect bij enkele mosseltjes. Dit recept is een absolute aanrader als je een origineel hapje zoekt dat echt niet veel werk of moeite vraagt.
Tagged With: bouillon, brood, Colruyt, eenvoudig, feest, feestelijk, feestje, groenten, groentjes, hapje, makkelijk, mosselen, noordzee, origineel, paprika, peterselie, room, roomsausje, saffraan, saus, selder, simpel, snack, snel klaar, tapa, tapas, verrassend, vis, visbouillon, voorgerecht, wereldkeuken, zee, zeevruchten, zomers, zonnig, zuiders
Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje
Snijbonen krijgen stilaan de status van 'vergeten groente'. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.
Tagged With: België, Belgisch, bonen, bouillon, eenvoudig, fusion, groentebouillon, italiaans, Italië, laurier, linguine, look, makkelijk, olijf, olijfolie, olijven, pasta, prinsessenbonen, simpel, snel, snel klaar, snijbonen, snijboontjes, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vegan, veganisme, vegetarisch, vegetarisme, veggie, wereldkeuken, witte wijn, zwarte olijven
Vispapillot met fijne groentjes en geuze (Colruyt)
Een lekker vispapillot komt niet dikwijls op tafel, terwijl het een heel eenvoudige en gevarieerde manier is van koken. Zoals immer zorgt Colruyt voor smakelijke inspiratie: dit smaakvolle recept kan je zowel in de keuken als op de barbecue bereiden.
Zoete aardappels gevuld met zwarte bonen en spinazie
Zoete aardappelen zijn minder bekend in Europa. Deze groente is, net zoals de klassieke aardappel, afkomstig uit Amerika en is daar veel bekender. Sinds enige tijd kan je ze echter ook steeds vlotter in onze supermarkten vinden. Met recht en rede, het zachte, zoete vruchtvlees is erg smaakvol en leent zich uitstekend tot allerlei recepten. Dit recept leert je een eenvoudige vegetarische hap maken, boordevol smaak en gezond lekkers. Perfect als voorgerecht, of verdubbel alles voor een veggie-hoofdgerecht.
Tagged With: bonen, cayennepeper, dieet, eenvoudig, exotisch, geen vlees, gezond, hoofdgerecht, komijn, lente-ui, limoen, look, mager, makkelijk, micro, microgolfoven, microwave, origineel, simpel, speciaal, spinazie, vegetarisch, vegetarisme, veggie, voorgerecht, yoghurt, zoete aardappel, zwarte bonen
Varkenshaasje met paddenstoelenmengeling in rodewijnsaus
Het geheim van een rijkelijke maaltijd zit 'm soms in heel eenvoudige accenten die de pure smaak van alle ingrediënten netjes samenbrengen. De meest eenvoudige manier om daartoe te komen: een lekkere saus! Dit toffe recept is ideaal op zondag: een malse varkenshaas aangevuld met een piekfijn sausje.
Tagged With: aalbessen, aalbessengelei, Belgisch, Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, champignons, feestelijk, filet, frieten, frietjes, gezelig, herfst, kroketjes, kroketten, kruiden, kruidnagel, kruidnagels, lekker, look, paddenstoel, paddenstoelen, pijnboompitjes, pijnboompitten, rijk, rijkelijk, rode wijn, rode wijnsaus, room, roomsaus, rozeamrijn, saus, simpel, smaakvol, traditioneel, ui, uien, uitjes, Varken, varkensfilet, varkenshaas, varkenshaasje, verse kruiden, vol, weekend, wijnsaus, zilveruitjes, zondag
Vegetarische spaghetti bolognese met linzen (Jamie Oliver)
Vegetarische varianten van klassieke gerechten voelen en klinken vaak wat verkeerd. In veel gevallen voelt vlees immers als typisch en essentieel aan voor dat gerecht. Het kan nochtans perfect om geweldig lekkere varianten te maken zonder vlees. Jamie Oliver helpt je op weg met deze fantastische vegetarische bolognese op basis van linzen. Absoluut het proberen waard!
Tagged With: alternatief, anders, bleekselder, bolognese, bolognesesaus, chianti, eekhoorntjesboord, geduld, geen vlees, gezond, inkoken, Jamie Oliver, kaas, knoflook, laurier, leuk, look, makkelijk, origineel, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastasaus, peterselie, rode ui, rode wijn, rozemarijn, selder, simpel, spaghetti, tijd genoeg, tomaten, tomatensaus, vegetarisch, vegetarisme, vegie, vezels, wortel, wortelen
Boterboontjes in spinazieroomsaus met Ardeense varkensoester
Boterboontjes zijn minder bekend, maar daarom niet minder lekker. Integendeel! Deze bleke boontjes zijn wat zachter en romiger, wat ze helemaal laat schitteren in een zacht roomsausje met spinazie en een mals stukje varkensvlees.
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, Ardeens, Ardeens gebaard, Ardennen, België, Belgisch, boerenkost, bonen, boontjes, boterbonen, boterboontjes, eenvoudig, gewoon, grootmoeders keuken, klassiek, patat, patatten, room, roomsaus, simpel, spinazie, Varken, varkensnoot, varkensnootje, varkensoester, varkensvlees
Linguine met paprikareepjes en avocado
Een lekkere vegetarische pasta is ideaal op een zonnige zomerdag. Daarnaast niets mis met een klassieke pasta pesto, soms wil je echter iets origineler. Dit recept beantwoordt perfect aan die twee ideeën: de paprikareepjes zorgen voor een verfijnde smaaksensatie, terwijl de avocado er een smeuïg geheel van maakt.
Tagged With: ajuin, avocado, easy, eenvoudig, fusion, gemakkelijk, koriander, limoen, linguine, look, mager, makkelijk, mediterraans, olijfolie, paprika, pasta, puntpaprika, rode ui, simpel, spaghetti, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vegie, wereldkeuken, witte wijn
Quiche Lorraine
Iedereen kent quiche, een smakelijke groentetaart met opgeklopt ei en room. Het leukste aan dit eenvoudige maar klassieke recept uit de Franse keuken is dat je er eindeloos mee kan variëren. Eén variant blijft echter, terecht, het meest populair: de quiche Lorraine. Deze klassieker met spek, kaas en ui/prei smaakt altijd.
Tagged With: Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, diner, eenvoudig, ei, eieren, Emmentaler, Frans, Franse keuken, gemalen kaas, gerookt, gerookt spek, groentetaart, Gruyère, hartig, kaas, klassiek, Lorraine, lunch, makkelijk, nootmuskaat, opgeklopt, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, prei, preiwit, quiche, quiche Lorraine, room, simpel, snack, spek, spekjes, spekreepjes, spelblokjes, typisch, ui
Beef & Guinness pie met puree (Jamie Oliver)
Met dit geweldige recept haalt je een stukje Ierland in huis. Dit soort recepten is er erg typisch. Het is stevige, smaakvolle kost die niet moeilijk om maken of kostelijk is. Het is dan ook het soort gerecht dat je in heel wat Ierse pubs kan bestellen. Echte barfood!
Tagged With: aardappelen, alledaags, Angelsaksisch, barfood, beef, bier, boerenkost, eenvoudig, Eire, Engeland, Engels, Guinness, Ierland, Iers, klassiek, landelijk, look, makkelijk, mash, oven, ovenschaal, patat, pattaten, pie, pub, puree, rund, rundsvlees, selder, simpel, stevig, stoemp, stoofvlees, stout, stoverij, uiajuin, wortel
Broodje Bismarck
Dit eenvoudige broodje met haring zou de favoriete lunch van Otto Von Bismarck geweest zijn. Of dat werkelijk klopt is voor voer voor historici. Dat dit een enorm smakelijk broodje is, staat dan weer wel vast!
Ovengebakken groentemengeling en kipfilets met smeuïge mosterdvulling
Een kipfilet klinkt wat saai, erg origineel is het niet en wanneer je niet oppast wordt het vaak een droog stuk vlees. Door ze te vullen ontstaan er echter heel wat culinaire scenario's! In dit recept maken we een smeuïge vulling van mosterd, mozzarella en cheddar. De mediterraanse groentemengeling maakt het feestmaal compleet!
Tagged With: aubergine, cheddar, courgette, éénpansgerecht, eenvoudig, gevogelte, gevuld, gevulde kipfilet, graanmosterd, groentjes, kip, kipfilet, leuk, makkelijk, mediterraans, mosterd, mozzarella, olijfolie, oregano, ovengebakken, simpel, smeuïg, tijm, tomaten, verse kruiden





