Recepten - rozijnen
Groentecouscous met inktvis en pompelmoes (Sandra Bekkari)

Snel klaar, heel wat groentjes én een verrassende combinatie van ingrediënten? Dat is 100% Sandra Bekkari! Ontdek in dit speedy recept een smakelijke couscous met Noord-Afrikaanse vibes die heerlijk fris smaakt dankzij de stukjes pompelmoes en veel karakter op tafel brengt met kruidige stukjes inktvis.
Tagged With: afvallen, cashew, cashewnoten, couscous, dieet, diëten, eenvoudig, erwten, gezond, inktvis, inktvisringen, lente-ui, mager, mediterraans, Noord-Afrika, paprika, pompelmoes, puntpaprika, radijzen, ras el hanout, rozijnen, Sandra Bekkari, slank, snel klaar, veel groentjes, vis, zoete paprika
Tagliatelle met Venetiaanse kip (Nigella Lawson)

De kracht van lekkere pasta-bereidingen is dat ze best zo eenvoudig mogelijk zijn. Dit minder bekende, maar authentieke, recept leerde Nigella Lawson kennen dankzij een vriendin. Ze is er sindsdien dol op: tagliatelle met geroosterde kip, rozijnen, pijnboompitjes en kruiden.
Ceasarsalade (Sandra Bekkari)

De Ceasarsalade (die niets te maken heeft met Julius Caesar) is een klassieker die vooral in Noord-Amerika tot het culinaire erfgoed behoort. De uiterst eenvoudige salade bestaat in heel wat varianten, en in dit recept leer je hoe Sandra Bekkari het aanpakt.
Tagged With: ansjovis, appel, cayenne, ceasar, ceasardressing, ceasarsalade, dieet, dressing, Engelse saus, fris, gezond, Griekse yoghurt, ijsbergsla, kip, kipfilet, kippenbouillon, knapperig, knoflook, licht, limoen, look, lunch, mager, mosterd, olijfolie, parmezaan, parmezaanse kaas, pecannoten, Romeinse sla, rozijnen, salade, saus, sla, vermageren, voorgerecht, Worcestershiresaus, yoghurt
Marokkaans stoofpotje met kip (Nigella Lawson)

Zowel een slowcooker als de rijkelijke Marokkaanse keuken zullen na het klaarmaken van dit recept gaan geheimen meer hebben voor jou. Nigella combineert talloze ingrediënten die heel typisch in Marokko zijn, wat een verfijnd en authentiek gerecht oplevert. Door alles te bereiden in een slowcooker geeft ze alle smaken de kans om zich helemaal te ontwikkelen.
Tagged With: Afrikaans, arabisch, citroen, couscous, crockpot, exotisch, geconserveerde citroen, gember, kaneel, kaneelstok, kikkererwten, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippendijen, kippenfond, kippenvlees, komijn, koriander, kruidig, langzaam, Marokkaans, Marokko, Nigella Lawson, Noord-Afrikaans, olijven, rozijnen, saffraan, slowcooker, slowcooking, tajine, traag, traag garen, traag gegaard, veel smaken, wereldkeuken
Konijn op grootmoeders wijze

Konijn staat niet zo vaak meer op het menu. Geen wonder dat die typische, klassieke recepten met het (nochtans erg smaakvolle) vlees het meest populair blijven. Er valt dan ook niets in te brengen tegen die enige echte manier "op grootmoeders wijze!".
Tagged With: België, Belgisch, bruin bier, comfort food, feestdagen, frieten, frietjes, gerookt spek, gestoofd, grootmoeders keuken, herfst, kaneel, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, koken met bier, konijn, kroketjes, kroketten, op grootmoeders wijze, peterselie, puree, rozijnen, slaatje, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stoven, stoverij, streekgerecht, suiker, traag garen, traag gegaard, typisch, ui, vlaams, Vlaanderen, wild, winter
Bananenkoekjes

Heb je enkele (over)rijpe in de fruitschaal liggen? Gooi ze niet weg, je kan er makkelijk lekkere maar eenvoudige koekjes van maken die perfect zijn als tussendoortje.
Tagged With: bananen, beslag, bloem, boter, chocolade, deeg, fruit, gebak, kaneel, kinderen, kinderfeestje, kindvriendelijk, koeken, koekjes, koffie, no waste, noten, overschot, restjes, rijpe bananen, rozijnen, snack, suiker, tegen verspillinh, thee, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, veggie, voor elke dag, zoet
Pasta caponata

Caponata mag je gerust als het nationale gerecht van Sicilië beschouwen. Deze salade/dikke saus van gekookte groentjes, met een hoofdrol voor aubergine, is er enorm populair. Er bestaan flink wat varianten, van uiterst eenvoudig tot behoorlijk uitgebreid. In dit recept kiezen we voor een eenvoudige, maar typische en smaakvolle, basisbereiding die heerlijk combineert met pasta.
Tagged With: ajuin, aubergine, authentiek, basilicum, caponata, courgette, eenvoudig, groentesaus, italiaans, Italië, kappertjes, knoflook, look, makkelijk, mediterraans, olijfolie, ook koud, paprika, parmezaanse kaas, pasta, penne, peterselie, rigatoni, rozijnen, rustiek, salade, saus, Sicilië, snel klaar, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voor elke dag, zomer, zomers, zomerse pasta, zuiders
Italiaanse appeltaart (Piet Huysentruyt)

Met een appeltaart kan je altijd plezieren. Wie op zoek is naar een recept met een kleine twist, moet dit recept van Piet Huysentruyt zeker geprobeerd hebben. Door het klassieke recept aan de vullen met rijke smaken zoals zeste van citroen, malse rozijntjes en knapperige pijnboompitjes tover je een heerlijke Italiaanse variant op tafel.
Tagged With: alle seizoenen, alledaags, appel, appels, appeltaart, bakken, bloem, boter, cake, citroen, dessert, ei, eieren, feest, feestelijk, fruit, gebak, herfst, kids, kindvriendelijk, koffie, nagerecht, oven, Piet Huysentruyt, pijnboompitjes, pijnboompitten, rozijnen, suiker, taart, thee, toetje, verjaardag, vieruurtje, zeste, zoet, zoetigheid
Gegrilde zalm met pijnboompittensalsa (Ottolenghi)

Dit recept ontstond op een grappige manier. In de film 'Bridget Jones’s Baby' wordt het klaargemaakt als zou het een recept van topchef Yotam Ottolenghi zijn. Dat was verzonnen. Tot de chef de anekdote hoorde, en er dan maar effectief een gerecht van maakte met zijn typische signatuur: gebakken zalm met een verfijnde en verrassende salsa met pijnboompitjes, selder, olijven, kappertjes en rozijnen.
Tagged With: Bridget Jones, Bridget Jones’s Baby, film, fusion, gezond, kappertjes, low carb, mager, makkelijk, olijven, opvallend, Ottolenghi, pijnboompitjes, pijnboompitten, romatisch, rozijnen, saffraan, safraan, salsa, selder, selderij, snel klaar, speciaal, uniek, vermageren, vis, wereldkeuken, Yotam Ottolenghi, zalm
Coleslaw

Lekkere bijgerechtjes mogen niet ontbreken op een gezellige barbecue. Heel origineel hoeft dat zeker niet te zijn, er gaat bijvoorbeeld niets boven een oerdegelijke coleslaw (koolsla). Deze eenvoudige groentesalade is lekker fris en past bij heel wat gerechten. Ontdek in dit recept hoe je een authentieke en pure versie maakt (die je vanzelfsprekend ook als basis kan gebruiken voor jouw creatieve versie).
Tagged With: appel, azijn, barbecue, bbq, bijgerecht, coleslaw, eenvoudig, fris, gegrild, grillen, groenten, groentesalade, groentjes, hamburger, kool, koolsalade, koud, mayonaise, mosterd, ribbetjes, rozijnen, salade, side dish, simpel, snel klaar, vegetarisch, veggie, vinaigrette, vlees, wijnazijn, witte kool, witte wijnazijn, yoghurt
Broodpudding (Jeroen Meus)

Oud brood hoef je absoluut niet weg te kieperen. Je kan er immers een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.
Tagged With: bakken, bloem, bloemsuiker, bodding, brood, broodpudding, bruine suiker, dagelijkse kost, dessert, één, ei, eieren, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kaneel, kaneelpoeder, klassiek, klassieker, koffie, melk, nagerecht, oud brood, oven, peperkoek, recycleren, rozijnen, rum, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, vanille, vanillestokje, vegetarisch, veggie, vieruurtje, wit brood, witte chocolade, zoet
Appelcake met rozijntjes

Als je een lekker dessertje of tussendoortje wil klaarmaken, is cake altijd goed. Het basisrecept is lekker simpel, waardoor er heel wat ruimte is tot experimenteren en variëren. In dit recept gaan we aan de slag met stukjes appel en rozijntjes.
Tagged With: appel, appelcake, appelen, basis, basisrecept, bloem, boter, cake, dessert, eenvoudig, feest, feestje, fruit, fruitig, gewoon, grootmoeders keuken, kids, kinderen, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, met een twist, origineel, oven, rozijn, rozijnen, rozijntjes, simpel, snack, suiker, taart, traditioneel, tussendoor, tussendoortje, vanille, vanillecake, vanillesuiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, verjaardagsfeest, verjaardagsfeestje, voor kinderen, zoet, zoetigheid
Havermoutkoekjes

Al wie graag koekjes bakt, weet dat daar helaas ook wel wat boter en suiker bij komt kijken. Lekker, maar niet echt gezond dus. Dit recept zorgt voor een goede middenweg, met havermout kan je immers lekkere koekjes maken die een pak gezonder zijn. Bovendien zijn ze erg makkelijk te maken!
Tagged With: bakken, bloem, boter, dessert, ei, eieren, havermout, havermoutkoek, havermoutkoeken, havermoutkoekjes, koek, koekjes, nagerecht, oven, rozijn, rozijnen, simpel, snack, snel klaar, snoep, snoepen, suiker, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, veggie, zoet
Appelflappen

Al wie houdt van zoetigheid, moet deze eenvoudige klassieker geprobeerd hebben. Mat appeltjes en bladerdeeg maak je immers een heerlijk tussendoortje/dessertje. In dit recept leer je bovendien hoe je de vulling heerlijk kan pimpen.
Tagged With: appel, appelcompote, appelen, appelflap, appelflappen, appelmoes, bakker, België, Belgisch, bladerdeeg, cassonadesuiker, dessert, Elstar, feest, feestelijk, gesuikerd, grootmoeders keuken, kaneel, kids, kinderen, klassiek, klassieker, koek, koffie, koffiekoek, koffiekoeken, nagerecht, rozijnen, rum, snack, stoven, suiker, thee, traditie, traditioneel, tussendoor, tussendoortje, vanille, zoet, zoete zonde, zoetigheid
Paccheri con Ragù alla Napoletana (Antonio Carluccio)

Italianen zijn dol op hun pasta, dat is geen geheim. Er zijn dan ook heel recepten te vinden uit de regionale keukens die heel afwisselend zijn en absoluut de moeite om te proberen. Geen betere gids dan Antonio Carluccio om dat soort regionele pareltjes, zoals deze Paccheri con Ragù alla Napoletana (Grote pastabuisjes met Napolitaanse rundvleessaus), ook thuis te leren bereiden.
Tagged With: alle seizoenen, Antonio, Antonio Carluccio, italiaans, Italië, knoflook, leuk, look, napoletana, Napoli, Napolitaans, origineel, Paccheri con Ragù alla Napoletana, paccheripasta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, plaatselijk, rozijnen, rund, runderlapjes, runderlende, smaakvol, stoofpot, tomaten, traditioneel, witte wijn, zomer, zonnig