Recepten - rode wijn
Kalfsgebraad met lentegroenten
Het aanbreken van de lente is voor groente-liefhebbers een feest. Absoluut niets tegen wintergroenten, maar de frisse veelzijdigheid van de eerste lente-groentjes is echt iets om naar uit te kijken. Gecombineerd met een mals kalfsgebraad en kroketjes serveer je een feestelijk maal dat op elk paasfeest of zondagse familiebijeenkomst past. Mag het vlees echt mals en smaakvol zijn? Laat het dan één nacht marineren.
Tags: asperges, België, Belgisch, boerenkost, boontjes, courgette, feestelijk, gewoon, groene asperges, groentekrans, grootmoeders keuken, kalf, kalfs, kalfsfond, kalfsgebraad, kalfsvlees, klassiek, knolselder, kroketten, lente, lente-groenten, lentegroenten, paprikapoeder, Pasen, peultjes, rode wijn, room, sugar snaps, tuinkruiden, typisch, veel groenten, verse kruiden, vlaams, Vlaanderen, witte wijn, wortel, wortelen, zondag, zondagse kost
Mediterraanse kalkoenstoverij (slowcooker)
Fans van veel smaak zullen dit recept absoluut kunnen appreciëren. De mediterraanse keuken bestaat immers niet echt, het is zo'n ruim gebied dat het een noemer is om veel verschillende stijlen te duiden (Frans, Italiaans, Spaans, Noord-Afrikaans, Arabisch,...). Die waaier aan smaken en invloeden komt heel uitgebreid aan bod in dit originele recept dat bovendien al het werk aan jouw slowcooker overlaat.
Tags: arabisch, crockpot, fusion, groene linzen, Harissa, italiaans, Italië, kalkoen, kalkoenblokjes, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kikkererwten, komijn, kruidig, langzaam, laurier, linzen, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, oregano, paprika, peterselie, pijnboompitten, provence, ras el hanout, rode, rode wijn, selder, slow cooker, slowcooker, smaakbom, smaakvol, tijm, tomaten, tomatenblokjes, traag koken, Tunesië, Tunesisch, vakantie, vijgen, wereldkeuken, wijn, wortel, zomers, zonnig, zuiders
Rodekool
Gestoofde rodekool is een traditionele wintergroente in West-Europa. Niet iedereen is fan, wat grotendeels te wijten is aan de vele manieren waarop de groente bereid wordt. Ontdek in dit recept het ideale basisrecept!
Tags: appel, appelen, azijn, België, Belgisch, Duits, Duitsland, gekookt, gestoofd, groenten, groentes, herfst, herfstgroente, koken, kool, kruidnagel, lokaal, Nederland, Nederlands, plaatselijk, rode kool, rode wijn, rodekool, stoven, traditie, traditioneel, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, winter, wintergroente, winters
Kippendijen in rodewijnsaus
Op een donkere, kille dag gaat er niets boven een dampende stoofpot vol smaak. Een echte opknapper! Verbaas jezelf met deze stoofpot die naast supermalse stukken kip, een smaakvolle en krachtige saus garandeert. Niet te missen.
Tags: au vin, België, Belgisch, boerenkost, coq-au-vin, Frankrijk, Frans, Franse keuken, frieten, frietjes, gerookt spek, gestoofd, groene kruiden, grootmoeders keuken, herfst, kip, kippenbouten, kippendijen, kroketten, prei, puree, rode wijn, rode wijnsaus, selder, spek, spekjes, stoofpotje, stoven, tijm, wijnsaus, winter, winters, wortel, wortelen, zondag, zondagse kost
Eendenragout
Ragout kennen we ook als vol-au-vent, de typische bereiding uit de Franse keuken die stevige saus op basis van bloem en boter combineert met malse stukjes vlees en groentjes. De ultieme klassieker is uiteraard met kip en champignons, maar je kan er wel degelijk varianten op klaarmaken. Deze winterse ragout van eend vraagt wat werk, maar het feestelijke resultaat zal niemand teleurstellen.
Tags: bouillon, bouillon maken, bruine champignons, champignon, champignons, chic, chique, eend, eendenragout, feest, feestdagen, feestelijk, Frankrijk, Frans, Franse keuken, gerookt spek, gerookte spekblokjes, grootmoeders keuken, herfst, kastanje champignons, kastanjechampignons, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, kroket, kroketten, kruiden, kruidig, kruidnagel, laurier, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, peterselie, ragout, rijkelijk, rode wijn, roux, saus, spek, spekreepjes, tijm, variant, variant op een klassieker, vol-au-vent, wild, wilde eend, wildseizoen, winter, zilveruitjes, zondag, zondagse kost
Stoofpotje van lam (Sofie Dumont)
Dit recept is een echte feestfavoriet van Sofie Dumont. Kerstmis, Pasen, een verjaardag,... met dit karaktervolle stoofpotje - dat helemaal niet moeilijk om klaar te maken is - kan je het hele jaar door uitpakken!
Everzwijnragout met pompoen en spinazie (Colruyt)
Hoewel het weer frisser en natter wordt, zijn er ook pluspunten aan de herfst. Denk aan dekentjes, warme drankjes, stoofpotjes en wild. Vooral die laatste twee gaan uitstekend samen, weet Colruyt. In dit toffe en heel makkelijke recept komt het beste van de herfst samen tot een pot culinair geluk!
Tags: aardappelen, bouillon, butternut, butternutpompoen, comfort food, cosy, éénpansgerecht, ever, everzwijn, everzwijnragout, feestdagen, feestelijk, fond, frieten, frietjes, hartig, herfst, herfstgroenten, kerst, kerstmis, knoflook, krachtig, kroketjes, kroketten, laurier, pompoen, pompoenpitten, rode wijn, rozemarijn, smaakvol, spinazie, stoofpot, stoofpotje, stoofvlees, stoven, stoverij, wild, wildfond, wildseizoen, winter
Lasagne met ham en spinazie (Jeroen Meus)
Ook voor een lekkere en originele lasagne, kan je bij Jeroen Meus terecht. Deze wereldberoemde Italiaanse klassieker kan je op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Deze variant draait rond ham en spinazie. Fantastisch lekker!
Tags: België, Belgisch, comfort food, comfortfood, dag op voorhand, dagelijkse kost, fusion, gegratineerde kaas, gratineren, ham, in de oven, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, Jeroen Meus, Jeroen Meus recepten, kaaskorstje, kids, kinderfeestje, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, lasagna, lasagne, lasagne Jeroen Meus, lasagnevellen, oven, ovenschotel, pasta, pastavellen, rode wijn, roux, rucola, spinazie, tomatenblokjes, tomatensaus, uit de oven, witte wijn
Côte à l’os met geconfijte aubergine op de barbecue (Jeroen Meus)
Liefhebbers van een geslaagde barbecue weten dat de hoofdrol voor een lekker stuk vlees weggelegd is. In dit smakelijke recept van Jeroen Meus gaat die titel naar een Côte à l'os, één van de lekkerste stukjes rundsvlees. Vergezeld van een smeuïge aubergine-bereiding en aardappeltjes, zorg je zonder veel moeite voor een heerlijk luxueuze maaltijd die helemaal op de BBQ kan klaargemaakt worden.
Tags: aubergine, balsamico, balsamicoazijn, barbecue, barbecue recepten, bbq, bezoek, buiten koken, confijt, côte-a-l'os, dagelijkse kost, deluxe, één, entrecote, geconfijt, grill, grillen, Jeroen Meus, krielaardappel, krielaardappelen, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, luxe, luxueus, niet moeilijk, oregano, primeuraardappelen, rode wijn, rozemarijn, rund, rundsvlees, steak, televisie, tv, zomergerecht
Boeuf Bourguignon (slowcooker)
Lekkerbekken en geoefende koks weten dat lekker eten nooit zonder één essentieel ingrediënt kan klaargemaakt worden: geduld. Heel veel producten hebben baat bij een rustige bereidingswijze om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen. Boeuf Bourguignon, het Franse antwoord op ons stoofvlees, is daar een excellent voorbeeld van. Klaargemaakt in een slowcooker zorg je voor een nog verfijnder en smaakvoller resultaat!
Tags: aardappel, aardappelen, boeuf bourguignon, Bourgondisch, Bourgondische keuken, champignon, crockpot, Frankrijk, Frans, geduld, gerookt spek, gestoofd, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, krieltjes, langzaam, mals, mals vlees, peterselie, rode wijn, rund, rundsbouillon, rundsfond, rundsvlees, sappig, slow cooker, slowcooker, spek, stoofvlees, stoverij, streekgerecht, traag gegaard, traditie, traditioneel, typisch, wijn, wortel
Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze
Wie graag het zonnetje laat schijnen in de keuken, moet dit smaakvolle recept geprobeerd hebben. Halloumi, een Cypriotische kaas die niet smelt, kan je heerlijk grillen en past perfect bij een Mediterraans gekruid groentestoofpotje. Simpel maar smaakvol, snel klaar en veggie: geweldig, toch?
Tags: basilicum, brood, courgette, gegrild, gezond, grillen, groenten, groentjes, halloumi, herbes des provence, kaas, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, kikkererwten, komijn, lente, low carb, oven, paprika, provençaals, Provençaalse kruiden, rode wijn, stoofpotje, stoverij, veel groenten, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zon, zonnig
Everzwijnragout (slowcooker)
Niks lekkerder dan een ragout die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zalig mals te worden. Deze everzwijnragout warmt je gegarandeerd op tijdens een frisse winter- of herfstdag.
Tags: bier, bouillon, Bourgondisch, bruin bier, crockpot, everzwijn, everzwijnragout, everzwijnstoofvlees, feest, feestelijk, frieten, frietjes, gerookte spek, gerookte spekblokjes, gestoofd, grootmoeders keuken, herfst, kroketjes, kroketten, langzaam, laurier, mosterd, rode wijn, slowcooker, speculaas, speculoos, spek, spekjes, stoofvlees, stoven, stoverij, tijm, traag gegaard, wild, wildfond, wildseizoen, winter, wortel, zilveruitjes, zondag, zondagse kost
Kalkoenstoverij
Hoewel er weinig gerechten zijn die kunnen opboksen tegen onze nationale trots - stoofvlees, natuurlijk! - zijn er heel wat meer bereidingen van gestoofd vlees die om duimen en vingers af te lekken zijn. Stoverij van kalkoen is bijvoorbeeld erg smaakvol, lekker mals en niet moeilijker om te maken. Met dit verrassende maar eenvoudige recept scoor je zeker en vast!
Tags: eenvoudig, kalkoen, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kip, kippenbouillon, kruidig, mals, mediterraans, origineel, pasta, rode wijn, rozemarijn, sappig, selder, simpel, stoofvlees, stoven, stoverij, supersimpel, tijm, tomatenpuree, verrassend, wortel, wortelen, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Goulash
Wat stoofvlees is voor België, is goulash voor Hongarije. Deze ingedikte vleesstoofpot is heel populair in Oost-Europa en bestaat in flink wat varianten. Er bestaan dan ook talloze familierecepten die al generaties meegaan. De basis is echter eenvoudig: rundsvlees, paprika, tomaten, vleesbouillon en voldoende gaartijd. Perfect om van te smullen op gure dagen.
Tags: goulash, herfst, Hongarije, karwei, klassiek, knoflook, komijn, langzaam, laurier, look, oost-Europa, paprika, paprikapoeder, pasta, puree, rijst, rode wijn, rund, runds, rundsbouillon, rundsstoofvlees, rundsvlees, rustig, smaakvol, stevig, stevige kost, stoofvlees, stoven, stoverij, tomaten, traag garen, traditie, traditioneel, winter
New York Sour
Een New York Sour is een karaktervolle cocktail voor liefhebbers van wijn en whisky. Niet meteen wat je op een zomers terrasje wil drinken, wel perfect op een kille avond of als origineel nagerecht.
Tags: alcohol, alcoholisch, amerika, amerikaans, avond, bourbon, chique, citroen, citroensap, cocktail, dessert, diner, drank, drankje, ei, eieren, eiwit, feest, feestelijk, herfst, nagerecht, new york, NY, rode wijn, siroop, sour, sterke drank, verwarmend, whiskey, whisky, wijn, winter, winters, zondag