Koken? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Koken? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - koken

Lamsrack sous vide met sesam en ovengroenten

Lamsrack sous vide met sesam en ovengroenten
Ben jij op zoek naar een uniek feestelijk gerecht waar je gegarandeerd complimentjes mee binnen kan halen? Met dit topgerecht scoor je zeker punten bij je tafelgasten. Voor je begint: zorg dat je zeker de juiste apparatuur in huis hebt voor sous vide, om te grillen en om groenten in de oven te bakken. Heb je alles in huis? Goed! Tijd om die échte chefkok in jou los te laten. De bedoeling is om eerst je vlees te laten marineren. Vervolgens gaat het lam in de sous vide en uiteindelijk leg je het vlees nog even op een grill (barbecue of pan) om het de perfecte buitenlaag te geven. Deze sous vide lamsrack wordt gemarineerd in een heerlijke saus van soja, gemberhoning, sherry en zwarte knoflook. Jij kiest natuurlijk welke lekkere groenten je graag bij dit lekker stukje vlees zou willen eten. Geen idee wat er goed bij zou passen? Op onze website vind je heel wat ideetjes voor ovengerechten, met of zonder seizoensgroenten. Smullen maar!

Zo maak heerlijke Mickey Mouse Beignets

Zo maak heerlijke Mickey Mouse Beignets
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Heb je tijdens deze quarantaine soms de handen vol? De kinderen zitten thuis van school, jij moet van thuis uit werken en huishoudelijke taken blijven zich maar opstapelen. Je hebt er genoeg van maar kan momenteel geen stoom afblazen bij je vrienden… Geen zorgen, want wij hebben een leuke bezigheid gevonden waar je niet enkel je gedachten mee verzet, maar ook de kinderen mee bezighoudt! We hebben het over het maken van heerlijke Mickey Mouse Beignets!

Dit heb je nodig voor een tiental beignets:

  • 200 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • Klein beetje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml halfvolle melk (hier kan je ook gekookt water gebruiken, dat even afgekoeld is) 
  • Zonnebloem- of walnootolie (hoeveel hangt af van welke pan je gebruikt)

Tip: je kan ook voor een hartige beignet gaan. Een ideale snack als je kinderen even geen zin meer hebben in boterhammen. Of heb je een verjaardagsfeestje? Dan is dit het perfecte eten om een glimlach op iedereens gezicht te toveren. Denk bijvoorbeeld aan beignets met paprika’s of tomaten. Heerlijk!

Als je ervoor kiest om een hartige beignet te maken dan is het belangrijk om geen suiker te gebruiken, neem in plaats daarvan een theelepel zout. Je kan dan ook gebruik maken van olijfolie in plaats van zonnebloem- of walnootolie. 

Deze dingen uit je keuken moet je klaarleggen: 

  • Een pollepel
  • Een zeef
  • Een diepe wokpan 
  • Een spuitzak (heb je geen spuitzak? Geen probleem, knip gewoon een heel klein hoekje van een diepvrieszakje)

Bereiding: 

  • Neem alle ingrediënten en die die voorzichtig samen in één kom. Begin eerst met de droge ingrediënten zoals bloem, suiker, zout en maïzena. Breek dan de eieren over de kom en roer tot je een glad beslag krijgt. 
  • Doe je olie in de diepe wok pan  tot je ongeveer een laag van 6 cm hebt, en wacht tot die kookt. Pas op voor warme spetters. Haal het beslag uit de kom en breng die met een grote lepel over in de spuitzak. 
  • Nu moet je even voorzichtig te werk, maak met je spuitzak een grote en twee kleine cirkels op je zeef of lepel, de vorm van Mickey Mouse dus. Laat die voorzichtig in de kokende olie zakken tot het er goudbruin uitziet. 
  • Haal daarna je beignet uit de olie en leg die op een rekje of een stuk keukenpapier. Zo kan de beignet afdruipen en wordt hij lekker krokant.

Rodekool

Rodekool
Gestoofde rodekool is een traditionele wintergroente in West-Europa. Niet iedereen is fan, wat grotendeels te wijten is aan de vele manieren waarop de groente bereid wordt. Ontdek in dit recept het ideale basisrecept!