Recepten - oven
Surf ‘n’ Turf met citroen (Jamie Oliver)
Wanneer je bezoek over de vloer krijgt, zijn er altijd diezelfde culinaire dilemma's! Met welk gerecht kan ik iedereen plezieren en hoe vermijd ik de hele tijd in de keuken te moeten staan? Jamie Oliver weet gelukkig raad. Dit fantastische recept laat (bijna) al het werk aan je oven, is heerlijk lekker en zit propvol variatie.
Tagged With: basilicum, bezoek, brood, chili, chipolata, citroen, citroenzeste, eenvoudig, fingerfood, fris, Jamie Oliver, kip, kippenbillen, kippenbouten, kippenvleugels, kruidig, look, marinade, marineren, mediterraans, oregano, oven, ovenschaal, ovenschotel, scampi, smaakvol, smeuïg, tijm, tomaat, tomaten, worst, zeste, zuiders
Pizza capricciosa
Wie de menukaart van een echte, Italiaanse pizzeria al eens grondig heeft bestudeerd, weet dat er heel wat authentieke varianten bestaan. Eentje daarvan is de capricciosa. Deze variant werd ontwikkeld in Rome en is, dankzij de smaakvolle combinatie van artisjok, ham, champignons en olijven, eentje voor de fijnproevers.
Tagged With: artisjok, artisjokharten, artisjokken, basilicum, champignons, deeg, fastfood, fijnproever, gekookte ham, gesmolten kaas, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, lekker, makkelijk, mediterraans, mozzarella, olijven, oregano, oven, pizza, Pizza capricciosa, pizzadeeg, simpel, smaakt altijd, tomaten, tomatensaus, zomer, zomers, zon, zonnig, zwarte olijven
Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)
Een heerlijke klassieker zoals vol-au-vent kan je niet verbeteren, toch? Verbeteren is niet noodzakelijk wat Sandra Bekkari in dit recept doet, maar ze verzint wel een originele en bovenal stukken gezondere variant. De romige saus wordt vervangen door een even smeuïge bloemkool saus die uiteraard heel wat minder calorieën telt. Daarnaast is dit recept best eenvoudig en - in tegenstelling tot de authentieke klassieker - perfect klaar te maken op een goed half uurtje. De knapperige ovenfrietjes maken het gezonde festijn compleet. Benieuwd? Aan de slag!
Tagged With: anders, Belgisch, Belgische keuken, bloemkool, bloemkoolsaus, champignons, citroen, dieet, diëten, Frans, Franse keuken, frieten, frietjes, gezond, gezonder, kip, kippenhaas, kippenhaasje, kippenhaasjes, klassiek, klassieker, krielaardappel, krielaardappelen, krieltjes, limoen, low carb, mager, met een twist, origineel, oven, ovenfrieten, ovenfrietjes, sana, Sandra Bekkari, speciaal, vermageren, vol-au-vent, vrm koken, vtm, wortel, wortelen
Vegetarische lasagne
Hoe lekker een traditionele lasagne ook is, er zijn heel wat varianten te vinden die eveneens om duimen en vingers af te likken zijn. Een vegetarische variant is ook heel populair. Er bestaan dan ook talloze recepten. Maar welk recept levert je het beste resultaat op? Het blijft persoonlijk, maar met deze instructies zal je op z'n minst niet teleurgesteld zijn. Met behulp van vele groentjes en een blender maak je een spectaculair lekkere vegetarische lasagne klaar!
Tagged With: basilicum, cottage cheese, courgette, geen vlees, groenten, groentjes, hip, huttenkase, italiaans, Italië, kaas, kwark, lasagna, lasagne, lasagnevellen, mediterraans, mozzarella, origineel, oven, paprika, pasta, platte kaas, spinazie, tomaat, tomaten, tomatensaus, trendy, vegetarisch, vegetarische lasagne, veggie, verfrissend, wortel, wortelen, zonder vlees, zuivel
Oosterse vispapillot met gebakken rijst
Vispapillots zijn om zo veel redenen het klaarmaken waard! Niet moeilijk, niet echt alledaags, makkelijk om mee te variëren en bovenal heel gezond. Zo'n gestoomd stukje vis met groenten heeft dan ook niet veel nodig om te schitteren op je bord. Een passende gebakken rijst maakt het maal af!
Tagged With: anders, Aziatisch, bonen, boontjes, curry, gebakken rijst, gember, gestoomd, gezond, low carb, mager, nasi, nasi goreng, Oosters, Orientaals, origineel, oven, papillot, papillots, prinsessenbonen, prinsessenboontjes, rijst, rode curry, soja, sojasaus, sojascheuten, stomen, Thais, tomaat, vis, vispapillot, vispapillots, witte wijn
Zuiderse kip in de oven (Colruyt)
Een lekkere braadkip is niet te versmaden. Het sappige, kruidige vlees verdient bovendien lekkere bijgerechten. Dat heeft Colruyt goed begrepen, dit zuiderse recept combineert kip met lekkere pasta en mediterraanse groentjes. Het proberen waard!
Tagged With: alledaags, braadkip, Colruyt, Frankrijk, Frans, gebraden kip, graanmosterd, herbes des provence, kip, kippenbouillon, knolflook, lekker, look, mediterraans, mediterraanse keuken, mosterd, origineel, oven, paprika, pasta, Provençaalse kruiden, room, roomsaus, tapenade, tijm, tomaten, tomatentapenade, trofie liguri, yomaat, zomer, zomers, zonnig, zuiden, zuiders
Pizza met avocado en zalm
Sommige combinaties zijn bijna te fantastisch om waar te zijn. Deze geweldige pizza is daar een perfect voorbeeld van: pizza, zalm én avocado?! Jawel, en het is zo lekker als het klinkt!
Tagged With: avocado, comfort food, deeg, fast food, feestje, gerookte zalm, gesmolten kaas, italiaans, Italië, kaas, kids, kinderen, lekker, origineel, oven, pizza, pizzadeeg, snack, snelle hap, speciaal, tomaten, tomatensaus, vernieuwend, verrassend, vis, zalm, zomer, zomers, zonnig
Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)
Voor de lekkerste alledaagse gerechten moet je nog steeds bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok weet als geen ander hoe je gewoon heel lekker eten kan maken. Dit recept is daar een buitengewoon goed voorbeeld van: pasta, kip, groentjes en een oven. That's it! Maar oh-zo heerlijk!
Tagged With: alledaags, aubergine, Belgisch, belgisch koken, courgette, dagelijks, dagelijkse kost, één, Europees, fusion, gewoon, Jeroen Meus, kip, kruiden, lekker, mediterraans, mediterraanse keuken, oven, ovenschotel, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, rigatoni, simpel, spek, spekjes, stoofpot, stoven, televisie, tuinkruiden, tv
Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)
Quiche is voor heel wat thuiskoks een favoriete keuze. De hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert in zijn programma 'Dagelijkse kost'. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.
Tagged With: alledaags, asperge, asperges, bekende chef, chef-kok, dagelijkse kost, één, ei, eieren, gerookte zalm, gewoon, hartig, hartige taart, Jeroen Meus, kaas, lente, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, quiche, room, simpel, taart, tv, witte asperges, zalm
Pizza met rauwe ham en rucola
Deze eenvoudige pizza is een echte smaakbom. Vergeet de klassieke bereiding met ham of salami, deze variant is stukken verfijnder en lekkerder! En zeg nu zelf, wat is er leuker dan zelf pizza maken?
Tagged With: crudo, deeg, gesmolten kaas, ham, italiaans, Italië, kaas, kinderen, leuk, makkelijk, mediterraans, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, Parma, parmaham, pizza, pizzadeeg, prosciutto, prosciutto curdo, rauwe ham, rucola, serrano, simpel, snel, tomaten, tomatensaus, zelfgemaakt, zuiders
Zalmfilet met frisse salsa van koolrabi
Een mals stukje zalm is niet te versmaden. De smaak is zo rijk en intens dat een heel eenvoudige begeleiding van groentjes meer dan voldoende kan zijn om een feestelijk én gezond gerecht op tafel te toveren. De frisse smaak van koolrabi past verrassend goed, beloofd!
Papillot met kabeljauw, zoete aardappel en kokosmelk (Colruyt)
De zilte smaken van de zee zijn zo verfijnd dat je er perfect alle kanten mee op kan. Van heel klassiek tot speciaal exotisch! Spreekt dat laatste je wel aan? Dan is dit verfijnde recept van Colruyt helemaal wat je zoekt!
Spirelli met kip in de oven
Wanneer de zon terug begint te schijnen na de kille wintermaanden, lijkt het gek om een ovenschotel klaar te maken. Je kan echter heel lekkere en zomerse schotels maken die bovenal heel makkelijk zijn. Dit recept leert je een fijne pastaschotel met kip te maken, propvol zonnig lekkers!
Tagged With: basilicum, chili, comfort food, courgette, easy, éénpansgerecht, gegratineerd, gratineren, grill, grillen, groenten, groentjes, italiaans, Italië, kaas, kip, kippenborst, kippenfilet, kippenreepjes, maïs, makkelijk, mozzarella, oregano, oven, ovenschaal, ovenschotel, paprika, pasta, rode wijn, rozemarijn, rucola, simpel, spirelli, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, zomer, zomers, zonnig
Pizza con prosciutto e funghi
Deze pizza is een echte klassieker. Met niets meer dan fijne ham en enkele champignons maak je helemaal zelf een Italiaanse classic die minstens zo lekker is als een (ongezonde) afhaalpizza.
Tagged With: alledaags, champignon, champignons, comfort food, deeg, eenvoudig, Emmentaler, fastfood, gekookte ham, gesmolten kaas, Gruyère, ham, hesp, kaas, kindvriendelijk, makkelijk, mozzarella, oregano, oven, paddenstoel, paddenstoelen, passata, pizza, Pizza con prosciutto e funghi, pizzabodem, prociutto, simpel, snack, tomaten, tomatenpassata, tomatensaus
Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)
Door koolvis op tafel te zetten, zorg je voor een lekker en mager gerecht. De soort is verwant aan de kabeljauw en heeft een heerlijke, volle smaak en textuur. Meer heeft Jeroen niet nodig om een smakelijk gerecht te bouwen. Met knapperige aardappelen uit de oven, een frisse salade en een kruidenkorstje op de vis zorgt hij eens te meer voor dagelijkse kost met nét dat beetje meer.
Tagged With: aardappelen, appel, appels, bekende chef, dagelijkse kost, één, gezond, graanmosterd, Jeroen Meus, kabeljauw, knapperig, koolvis, krokant, kruidenkorst, laurier, mosterd, oven, panko, patat, patatten, peterselie, salade, simpel, televisie, tijm, tv, veldsa, vis





