Recepten - koriander
Gerookte zalm met chili en limoen

Gerookte zalm kan je ondanks de eenvoud van het product gerust als een delicatesse beschouwen. Vooral als voorgerecht is het een dankbaar ingrediënt. Ben je op zoek naar een origineel hapje dat toch de smaak van zalm centraal houdt? Zoek niet verder; aangevuld met avocado, komkommer en een simpele maar pittige dressing is dit het recept dat je zocht.
Coquilles met chorizo en maïs

De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.
Tagged With: chili, chorizo, coquilles, feest, feestelijk, fris, koriander, lente-ui, limoen, maïs, origineel, pittig, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsvrucht, starter, verrassend, voorgerecht, wereld, wereldkeuken
Thaise viscurry

Wie oosterse gerechten kan smaken, zal dit eenvoudige en kruidige gerecht weten te waarderen. Deze eenvoudige Thaise curry combineert alle klassieke ingrediënten tot een comfortabel gerecht met malse stukjes vis waardoor je je heel even aan de andere kant van de wereld waant. Lekker met noedels of rijst.
Kippenstoofpotje met Griekse pasta (Colruyt)

Gegrilde kippenboutjes zijn altijd een succes. Je kan ze op talloze manieren kruiden en combineren naar hartenlust. Het receptenteam van Colruyt bedacht een pittig gerecht met Griekse pasta: klein, smeuïg en ter grootte van een rijstkorrel. Aangevuld met stukjes courgette en flink wat kruiden levert dat een heerlijk alledaags gerechtje op.
Tagged With: alledaags, Colruyt, comfort food, courgette, éénpansgerecht, Griekse pasta, kip, kippenbillen, kippenbouten, knoflook, koriander, kruiden, kruidig, kurkuma, mediterraans, munt, orzo, pasta, pikant, piment d'espelette, pittig, saffraan, smaakvol, tomaten, tomatenpuree, voor elke dag, wereldkeuken, zuiders
Thaise vissoep

Een maaltijdsoep is een leuke en gezonde manier om je weekmenu van extra variatie te voorzien. Door voor overwegend Thaise ingrediënten te kiezen geef je er zelfs een extra twist aan. Laat je verleiden door de ronde smaak van deze soep met kokos, tomaat,, curry, soja, vis, scampi en knapperige groentjes.
Tagged With: Azië, curry, currypasta, exotisch, gezond, groene curry, kabeljauw, kokosmelk, kokosroom, koriander, lent-ui, low-carb, maaltijdsoep, mager, Oosters, Orientaals, Pangasius, paprika, peultjes, rode curry, scampi, soep, sojasaus, Thailand, Thais, Thaise vissaus, Thaise vissoep, tilapia, tomatenblokjes, vis, vissaus, wereldkeuken, witte vis
Noedelssalade met kip (Jamie Oliver)

Wie niet bang is van een exotisch avontuur in de keuken, zal deze noedelssalade van Jamie Oliver zeker en vast waarderen! Zoals je mag verwachten van Aziatische gerechten bevat het gerecht een lekkere waaier aan contrasten: van smeuïge kip, tot gegrilde ananas, verse kruiden en chili.
Tagged With: ananas, anders, Aziatisch, Azië, chili, fusion, gewokt, grillen, Jamie Oliver, kip, koriander, kruidig, munt, noedels, Oosters, Orientaals, pasta, pindakaas, rijstnoedels, roerbakken, salade, satay, saté, sesamolie, smaakvol, snel klaar, teriyaki, verrassend, verse kruiden, wereld, wereldkeuken, werelds, wokken
Mexicaanse rijst met kippenhaasjes

Wie ooit de kans kreeg om een authentieke Mexicaanse rijstschotel te proeven, weet dat het een uitzonderlijke combinatie van uitgesproken kruiden en zachte rijst is die onweerstaanbaar lekker is. Ontdek in dit recept een eenvoudige variant, gecombineerd met lekkere kippenhaasjes.
Tagged With: avocado, cheddar, chili, chilipeper, gegratineerde kaas, geraspte kaas, gratin, kaas, kip, kippenhaasjes, komijn, koriander, kruidig, maïs, Mexicaans, Mexicaanse, Mexico, oregano, origineel, paprika, pikant, pittig, puntpaprika, rijst, tiomatenblokjes, tomaat, wereldkeuken
Vegetarische chili met bonen (slowcooker)

De vegetarische variant van chili con carne, chili SIN carne, is heus geen minderwaardige versie van deze klassieker uit Mexico. Je kan het gebrek aan vlees perfect opvangen met allerlei ingrediënten. Bonen, bijvoorbeeld! Ze zijn goedkoop, voedzaam en geven het gerecht een unieke toets. Door het klaar te maken in een slowcooker heb je er bovendien weinig werk aan en komen alle smaken helemaal tot hun recht.
Tagged With: bonen, cayenne, cheddar, chili, chili sin carne, crockpot, geen vlees, kaas, kidneybonen, komijn, koriander, kruidig, maïs, Mexicaans, Mexico, op voorhand, oregano, paprika, pintobonen, pittig, rode bonen, salsa, slowcooker, tomatensaus, traag garen, traag gegaard, veel groentjes, vegetarisch, veggie, voldoende tijd, weinig moeite, weinig werk, zuiders, zure room, zwarte bonen
Kip met bloemkool in sojasaus

De oosterse marinade op basis van soja laat zich met talloze ingrediënten combineren. Zelfs een klassieke bloemkool van bij ons kan er door schitteren. In combinatie met stukjes kip maak je er een originele wokmaaltijd voor elke dag voor. Lekker met rijst of noedels!
Tagged With: Aziatisch, Azië, bloemkool, bloemkoolroosjes, chili, exotisch, gember, honing, kip, kippenblokjes, kippenfilet, kippenreepjes, knoflook, koriander, lente-ui, look, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, rijstazijn, roerbakken, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, snel klaar, sojasaus, tahini, wereldkeuken, wok, wokken
Marokkaans stoofpotje met kip (Nigella Lawson)

Zowel een slowcooker als de rijkelijke Marokkaanse keuken zullen na het klaarmaken van dit recept gaan geheimen meer hebben voor jou. Nigella combineert talloze ingrediënten die heel typisch in Marokko zijn, wat een verfijnd en authentiek gerecht oplevert. Door alles te bereiden in een slowcooker geeft ze alle smaken de kans om zich helemaal te ontwikkelen.
Tagged With: Afrikaans, arabisch, citroen, couscous, crockpot, exotisch, geconserveerde citroen, gember, kaneel, kaneelstok, kikkererwten, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippendijen, kippenfond, kippenvlees, komijn, koriander, kruidig, langzaam, Marokkaans, Marokko, Nigella Lawson, Noord-Afrikaans, olijven, rozijnen, saffraan, slowcooker, slowcooking, tajine, traag, traag garen, traag gegaard, veel smaken, wereldkeuken
Couscous met halloumi

Couscous is een tof ingrediënt om wat meer afwisseling in je weekmenu te brengen. Zowel de smaak als textuur geven een originele toets aan talloze bereidingen. Wil je het echter eenvoudig houden, is dit recept perfect. Met enkele typische mediterrane ingrediënten, zoals halloumi en ras-el-hanout, stoom je een gezond, vegetarisch gerecht klaar dat op elk moment van de week past.
Tagged With: arabisch, bieslook, couscous, gegrilde kaas, gezond, grillkaas, groenten, groentjes, halloumi, halloumikaas, kikkererwten, knoflook, koriander, kruiden, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, paprika, peterselie, ras el hanout, rode paprika, simpel, sjalot, sjalotten, vegetarisch, veggie, witte wijn, wortel, wortelen, zomer, zomers, zonnig
Thaise bowl met runderreepjes

Regelmatig variëren is de sleutel tot blijvend eet- en kookplezier. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om te neuzen in recepten en bereidingstechnieken van de andere kant van de wereld. Zo deed het receptenteam van Colruyt inspiratie op in Thailand voor deze malse runderreepjes, vrolijk gepresenteerd in een bowl met veel groentjes en rijst.
Tagged With: Aziatisch, Azië, basmati, bowl, champignons, chili, chilipeper, Colruyt, exotisch, honing, jasmijn, jasmijnrijst, knoflook, koriander, kruidig, limoen, marinade, marineren, oestersaus, Oosters, Orientaals, pepertjes, peultjes, pikant, pittig, rijst, rund, runderreepjes, runds, rundsvlees, sesam, sesamzaadjes, soja, sojascheuten, Thailand, Thais, Thaise rijst, veel smaak, veel smaken, vlees marineren, wereldkeuken
Avocadobootjes met grijze garnalen

Grijze garnalen en avocado vormen een gouden combinatie. Beide hebben een eerder delicate smaak die niet al te veel extra's nodig heeft om te schitteren. Met een paar extra smaakmakers maak je er feestelijke hapjes van die erg leuk presenteren in de schil van de avocado's. Niet moeilijk, lekker gezond én een beetje feestelijk.
Tagged With: amuse, apero, avocado, bezoek, dille, feest, feestelijk, fris, garnalen, gezond, grijze garnalen, guacamole, hapje, knoflook, koriander, limoen, low carb, mager, makkelijk, mayonaise, origineel, peterselie, schaaldieren, snel klaar, tapa, tapas, tussendoor, verfrissend, vis, voorgerecht, weinig werk
Bami Goreng (Piet Huysentruyt)

Bami Goreng kennen we uit Chinese (afhaal)restaurants. Hoewel lekker, sluit dat niet zo goed aan bij het originele, Indonesische gerecht dat 'gebakken noedels' betekent. Er bestaan talloze varianten van dit rijke gerecht, in dit recept doet Piet Huysentruyt ook zijn duit in het zakje met kip, spek en talloze groentjes.
Tagged With: Aziatisch, Azië, bami, bami goreng, broccoli, chili, chillipeper, China, Chinees, curry, eieren, eiernoedels, exotisch, Indonesië, Indonesisch, kerrie, ketjap, ketjap manis, kip, kipfilet, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenreepjes, koriander, noedels, Oosters, Orientaals, pasta, prei, sambal, soja, sojasaus, sojascheuten, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, veel groentjes, wereldkeuken, wok, wokken, wortel
Nieuwe patatjes met erwten en koriander (Ottolenghi)

Aardappelen slechts een banaal bijgerecht? Niet wanneer je Yotam Ottolenghi zijn ding laat doen! In dit recept tovert hij krielaardappeltjes om tot een fris en pittig bijgerecht met erwten en koriander. Perfect bij talloze vis- en vleesbereidingen, bij een barbecue of gewoon zo!
Tagged With: aardappelen, aardappelsalade, barbecue, bbq, bij vis, bij vlees, bijgerecht, citroen, erwten, erwtjes, fris, geconserveerde citroen, groene peper, koriander, krielaardappelen, krieltjes, nieuwe patatjes, origineel, Ottolenghi, pittig, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, Yotam Ottolenghi