Dit exotische recept katapulteert je in no time naar zonnige bestemmingen! De gemarineerde stukjes zalm passen heerlijk bij de verse guacamole en zoete blokjes mango. Geserveerd in taco's maak je er een leuk festijn van dat je op talloze momenten kan inzetten. Van snelle lunch tot verjaardagsfeestje.
Dit exotische recept katapulteert je in no time naar zonnige bestemmingen! De gemarineerde stukjes zalm passen heerlijk bij de verse guacamole en zoete blokjes mango. Geserveerd in taco's maak je er een leuk festijn van dat je op talloze momenten kan inzetten. Van snelle lunch tot verjaardagsfeestje.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- Gemarineerde zalmblokjes
- 400 gram zalmfilet
- 6 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels chilisaus
- 0,5 limoen
- Guacamole
- 2 avocado
- 8 kerstomaatjes
- 0,5 kleine rode ui
- 1 bosje koriander
- 1 scheutje chilisaus
- 0,5 limoen
- peper en zout
- Rode ui
- 1 rode ui
- 1 takje tijm
- 150 ml appelazijn
- 50 gram Suiker
- Afwerking
- 12 kleine tortilla's
- 1 mango
- sesamzaadjes
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de stukken zalm in hapklare blokjes. Meng met sesamolie, sojasaus, chilisaus en wat vers limoensap. Laat rusten.
- Versnijd de rode ui in extra fijne, halve ringen. Rits de blaadjes van het takjes tijm, hak fijn en roer samen met de suiker en azijn door de ui. Laat rusten.
- Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn. Roer er extra fijngesnipperde stukjes rode ui, stukjes kerstomaat en de gehakte koriander door.
- Breng de guacamole voldoende op smaak met een beetje chilisaus, vers limoensap, peper en zout. Zet opzij.
- Schil de mango en versnijd in kleine, hapklare blokjes. Zet opzij.
- Bak de stukjes zalm kort aan op hoog vuur zodat ze langs de buitenkant aanbakken maar vanbinnen nog rosé zijn.
- Bak de tortilla's even langs elke kant aan in een pan met antikleeflaag. Houd warm.
- Lepel op elke tortilla wat guacamole. Verdeel daar stukjes zalm, mango en rode ui op. Plooi dubbel tot een taco, bestrooi met wat sesamzaadjes en serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind