Recepten - fris
Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)
De veelzijdigheid van zalm is Jeroen Meus niet ontgaan. De bekende tv-kok heeft talloze recepten met de malse vis in de hoofdrol. Van echte klassiekers, tot verrassende bereidingen zoals dit hier. Het lichtpittige mosterdkorstje op een stukje zalm is een perfecte combinatie met de frisse zuurkool en smeuïge puree. Lekker en zelfs een tikje feestelijk, zo je wil!
Tagged With: appel, citroen, cresson, dagelijkse kost, feestdagen, feestelijk, fris, graanmosterd, herfst, jeneverbes, Jeroen Meus, kruidig, kruinagel, mosterd, mosterdkost, panko, puree, spek, vis, voor elke dag, waterkers, winter, winters, witte kool, witte wijn, zalm, zee, zuurkool
Komkommersalade met haring
Opgelegde haring is een buitengewoon ondergewaardeerd ingrediënt. Het wordt vaak als goedkoop en weinig interessant beschouwd. Nochtans is het een heel eerlijk en voedzaam product. In dit recept maken we er een frisse salade met komkommer mee. Perfect als lunch of bijgerecht.
Tagged With: bieslook, bijgerecht, fris, gezond, Griekse yoghurt, haring, komkommer, lente, lente-ui, lunch, mager, munt, opgelegde haring, peterselie, rolmops, salade, snel klaar, tuinkruiden, vis, yoghurt, zomer, zure haring
Italiaanse spaghetti met ansjovis en artisjok (Colruyt)
Het kookteam van Colruyt kiest met deze snelle pasta voor een zonovergoten, Italiaanse spaghetti met typische ingrediënten die tegelijkertijd een verrassende pasta met frisse smaken oplevert die perfect is om op een warme dag van te genieten.
Tagged With: ansjovis, ansjovisfilets, artisjok, artisjokharten, basilicum, buffelmozzarella, Colruyt, fris, gevarieerd, italiaans, Italië, kaas, knoflook, mediteraans, mediterraanse keuken, mozzarella, olijven, oregano, pasta, pruimtomaat, spaghetti, tomaat, variatie, verrassend, witte wijn, zomer, zon, zonnig, zwarte olijven
Pastasalade met mozzarella en tonijn
Deze pastasalade laat de zomer door je keuken waaien op een gezonde, smaakvolle manier. Volkoren penne, tonijn, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, olijven,... Alles om je een zonnig mediterraan gevoel te bezorgen zit in recept verwerkt. Perfect als lunch, lichte maaltijd of royaal bijgerecht.
Tagged With: basilicum, blik, buffelmozzarella, fris, gezond, kappertjes, licht, light, lunch, mager, mozzarella, olijveb, pasta, pastasalade, penne, peterselie, rode ui, salade, tomaat, tomaten, tonijn, vinaigrette, vis, volkoren pasta, volkoren penne, zomer, zomers, zon, zongedroogde tomaten, zonnig
Ceasarsalade (Sandra Bekkari)
De Ceasarsalade (die niets te maken heeft met Julius Caesar) is een klassieker die vooral in Noord-Amerika tot het culinaire erfgoed behoort. De uiterst eenvoudige salade bestaat in heel wat varianten, en in dit recept leer je hoe Sandra Bekkari het aanpakt.
Tagged With: ansjovis, appel, cayenne, ceasar, ceasardressing, ceasarsalade, dieet, dressing, Engelse saus, fris, gezond, Griekse yoghurt, ijsbergsla, kip, kipfilet, kippenbouillon, knapperig, knoflook, licht, limoen, look, lunch, mager, mosterd, olijfolie, parmezaan, parmezaanse kaas, pecannoten, Romeinse sla, rozijnen, salade, saus, sla, vermageren, voorgerecht, Worcestershiresaus, yoghurt
Spicy spaghetti met scampi, salami en gremolata (Jeroen Meus)
Deze spicy pasta van Jeroen Meus is de uitgelezen keuze voor lekkerbekken die van eenvoudige en toch supersmaakvolle gerechten houden. Door salami en scampi te combineren krijgt het gerecht heerlijke 'surf 'n turf' vibes die perfect passen bij de simpele, pittige saus. De knapperige gremolata zorgt tot slot voor structuur en meer smaak. Een toprecept!
Tagged With: chilipeper, citroen, fris, gremolata, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruidig, look, mediterraans, olijfolie, panko, pasta, peterselie, pikant, pittig, rode chilipeper, salami, scampi, spaghetti, spicy, surf 'n turf, vis en vlees, zonnig, zuiders
Gerookte zalm met chili en limoen
Gerookte zalm kan je ondanks de eenvoud van het product gerust als een delicatesse beschouwen. Vooral als voorgerecht is het een dankbaar ingrediënt. Ben je op zoek naar een origineel hapje dat toch de smaak van zalm centraal houdt? Zoek niet verder; aangevuld met avocado, komkommer en een simpele maar pittige dressing is dit het recept dat je zocht.
Coquilles met chorizo en maïs
De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.
Tagged With: chili, chorizo, coquilles, feest, feestelijk, fris, koriander, lente-ui, limoen, maïs, origineel, pittig, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsvrucht, starter, verrassend, voorgerecht, wereld, wereldkeuken
Yoghurtdip met komkommer
Deze gezonde dipsaus heeft wat weg van tzatziki, de Griekse saus op basis van yoghurt, komkommer en knoflook, maar is sneller en eenvoudiger. Perfect om een groep gasten snel en efficiënt van een lekker maar gezond hapje te voorzien.
Tagged With: amuse, apero, azijn, bezoek, brood, broodstokken, chips, dille, dip, dippen, dipsaus, feestelijk, fris, gasten, goedkoop, Griekse yoghurt, groene kruiden, hapje, komkommer, kruidig, peterselie, soepstengels, stokjes, tapa, tapas, tuinkruiden, vegetarisch, veggie, voorgerecht, yoghurt
Gerookte zalm met scampi en mierikswortel
Wie wil genieten van het beste uit de zee, zal verlekkerd zijn op dit betrekkelijk eenvoudige maar desalniettemin erg lekkere en feestelijke voorgerechtje met gerookte zalm en scampi. De pittige en uitgesproken smaak van mierikswortel zorgt in combinatie met een frisse vinaigrette van limoen voor een erg compleet pallet aan smaken.
Tagged With: alle seizoenen, amuse, aperitief, apero, bezoek, culinair, feest, feestelijk, fris, gasten, gember, gerookte zalm, gezellig tafelen, gezond, hapje, honing, kerst, kerstmis, limoen, mager, mierikswortel, nieuwjaar, olijfolie, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, room, salade, scampi, sla, starter, tapa, tapas, verfijnd, verzorgd, vis, voorgerecht, zalm, zee, zeevruchten
Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)
Een gezonde lunch of licht avondmaal dat propvol gezond lekkers zit? Deze quinoasalade met kikkererwten, granaatappelpitjes en avocado van Colruyts receptenteam is wat je zoekt!
Tagged With: avocado, citroen, dieet, failproof, fris, gezond, granaatappel, granaatappelpitjes, kikkererwten, knoflook, licht, light, low carb, lunch, lunchsalade, maaltijdsalade, mager, makkelijk, powerfood, quinoa, salade, superfood, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, zonder gluten, zonder lactose
Avocadobootjes met grijze garnalen
Grijze garnalen en avocado vormen een gouden combinatie. Beide hebben een eerder delicate smaak die niet al te veel extra's nodig heeft om te schitteren. Met een paar extra smaakmakers maak je er feestelijke hapjes van die erg leuk presenteren in de schil van de avocado's. Niet moeilijk, lekker gezond én een beetje feestelijk.
Tagged With: amuse, apero, avocado, bezoek, dille, feest, feestelijk, fris, garnalen, gezond, grijze garnalen, guacamole, hapje, knoflook, koriander, limoen, low carb, mager, makkelijk, mayonaise, origineel, peterselie, schaaldieren, snel klaar, tapa, tapas, tussendoor, verfrissend, vis, voorgerecht, weinig werk
Nieuwe patatjes met erwten en koriander (Ottolenghi)
Aardappelen slechts een banaal bijgerecht? Niet wanneer je Yotam Ottolenghi zijn ding laat doen! In dit recept tovert hij krielaardappeltjes om tot een fris en pittig bijgerecht met erwten en koriander. Perfect bij talloze vis- en vleesbereidingen, bij een barbecue of gewoon zo!
Tagged With: aardappelen, aardappelsalade, barbecue, bbq, bij vis, bij vlees, bijgerecht, citroen, erwten, erwtjes, fris, geconserveerde citroen, groene peper, koriander, krielaardappelen, krieltjes, nieuwe patatjes, origineel, Ottolenghi, pittig, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, Yotam Ottolenghi
Orzo met scampi, harissa en dille
Voor een verrassend gerecht dat toch alledaags is, volstaat het om met minder gebruikelijke ingrediënten aan de slag te gaan. Dit smakelijke eenpansgerecht combineert een erg fijne pasta (orzo) met scampi en boerenkool in een pittige en kruidige bereiding dankzij flink wat harissa en dille. Verrassend heerlijk, beloofd!
Tagged With: boerenkool, citroen, comfort food, dille, éénpansgerecht, fris, fusion, groentebouillon, Harissa, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, makkelijk, mediterraans, niet moeilijk, origineel, orzo, pasta, pittig, scampi, sjalot, tomatensaus, verrassend
Thaise kipcurry
De verwesterde versie van kipcurry is eerder eenvoudig: gebraden kip, rijst en een currysausje. Hoewel lekker, doet het de originele smaken weinig eer aan. Dit Thais geïnspireerde recept propvol oosterse kruiden en smaakmakers zal je daarom aangenaam verrassen.
Tagged With: anijs, Aziatisch, boontjes, citroengras, curry, fris, gember, kaneel, kerrie, kip, kip-curry, kipcurry, kipfilet, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, kruidig, kurkuma, limoen, limoensap, look, met brood, met rijst, Oosters, Orientaals, paprika, pikant, pittig, prinsessenbonen, smaakbom, smaakvol, sperziebonen, steranijs, Thailand, Thais, veel smaken, vissaus, wereldkeuken, zoete aardappel