Chili? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Chili? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - chili

Gegrilde halloumi met zoete chilisaus (Nigella Lawson)

Gegrilde halloumi met zoete chilisaus (Nigella Lawson)
Dit snelle recept maakt Nigella graag voor zichzelf klaar wanneer omdat ze weinig moeite vraagt en toch zo lekker is.

Oosterse salade met kip en rode kool

Oosterse salade met kip en rode kool
In Europa kennen we rode kool vooral als winters gerecht dat we lekker lang stoven met appel en zoete smaakmakers. Ontzettend lekker, maar het kan ook anders! Ontdek in dit recept een knapperige en pittige salade van (rauwe) rode kool met oosterse invloeden en malse stukjes kip.

Thaïse Laab Gai salade (Sofie Dumont)

Thaïse Laab Gai salade (Sofie Dumont)
Zin in een lekkere salade maar even geen inspiratie meer? Durf dan een beetje te reizen. Dat is exact wat Sofie Dumont doet met deze salade die gebaseerd is op een absolute klassieker uit Thailand. Ster van het recept? Kippengehakt!

Jambalaya met merguez

Jambalaya met merguez
Een jambalaya kan je best omschrijven als een Creoolse variant op paella. In combinatie met groentjes en lekker veel kruiden wordt rijst gebakken tot een smeuïg éénpansgerecht. In dit alledaagse recept doen we er fijne merguez-worstjes bij.

Taco’s met zalm

Taco’s met zalm
Dit exotische recept katapulteert je in no time naar zonnige bestemmingen! De gemarineerde stukjes zalm passen heerlijk bij de verse guacamole en zoete blokjes mango. Geserveerd in taco's maak je er een leuk festijn van dat je op talloze momenten kan inzetten. Van snelle lunch tot verjaardagsfeestje.

Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo (Jeroen Meus)

Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo (Jeroen Meus)
Een royale ovenschotel met een gegratineerd kaaskorstje is zonder twijfel een allemansvriend die elke dag op tafel mag verschijnen. Jeroen Meus kiest in dit recept voor stevige pasta, kip, chorizo en zongedroogde tomaatjes.

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat
Fan van tapas? Dan ken je albondigas: gehaktballetjes in een tomatensausje. Ontdek in dit recept een variant met kippengehakt en koriander op de Spaanse klassieker. Perfect als apero, winter of zomer!

Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos (Sofie Dumont)

Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos (Sofie Dumont)
Dit visrecept van Sofie Dumont is snel klaar en barst van smaak. Inspiratie haalde ze in Aziatische keukens met ingrediënten zoals citroengras en kokos. Perfect om smaakvol te variëren zonder veel werk!

Pasta met worst en venkel (Jamie Oliver)

Pasta met worst en venkel (Jamie Oliver)
Deze op en top Italiaanse pasta heeft een speciale betekenis voor Jamie. Het was het favoriete kostje van zijn vrouw tijdens één van haar zwangerschappen. Je hoeft gelukkig niet zwanger te zijn om de heerlijke smaken van deze eenvoudige pasta te waarderen: een simpel tomatensausje, venkelzaad en worst.

Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)

Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)
Een op en top Italiaanse bereidingswijze? Alla Milanese! Traditioneel gaat het over een kalfslapje of kalfsschnitzel, aangevuld met pasta in een rijke tomatensaus. Jeroen Meus geeft een originele twist door met vis aan te slag te gaan. Wijting lijkt op kabeljauw en heeft iets fijnere smaak. Dagelijkse maar originele kost!

Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus

Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes zijn in alle omstandigheden een goed idee: lekker voor alle leeftijden. Door ze zelf te maken kan je er bovendien eindeloos mee variëren. De balletjes in dit recept maak je met kippengehakt en Parmezaanse kaas, wat fantastisch past bij een klassieke tomatensaus en pasta (of brood, of rijst,...).

Tomatenvenkelsaus met pasta en scampi

Tomatenvenkelsaus met pasta en scampi
Zeg niet te snel 'tomatensaus' tegen een rode saus waar hoofdzakelijk tomaten in zitten. Die term kan immers wat misleiden aangezien je veel dan enkel tomaten kan gebruiken. Voor deze magnifieke saus gaan we aan de slag met tomaten en venkel die alle tijd van de wereld krijgen om traag te roosteren. Heerlijk met pasta en scampi, al kan je de saus ook voor andere bereidingen zonder enig probleem gebruiken.

Tonijnbrood (Ottolenghi)

Tonijnbrood (Ottolenghi)
Wie zin heeft in een origineel recept dat je bovendien op talloze manieren kan inzetten, moet dit enorm smaakvolle tonijnbrood van Yotam Ottolenghi geprobeerd hebben. In plaats van gehakt kiest hij voor ingeblikte tonijn, aangevuld met kerstomaatjes, ansjovis, Parmezaanse kaas en talloze smaakmakers. Opgelet: het resultaat is verslavend lekker!

Thaise kip met basilicum

Thaise kip met basilicum
Dit erg snelle recept uit Thailand met kippengehakt zorgt voor een heerlijke explosie aan smaken die prima combineert met rijst of noedels en talloze groentjes. Niet te missen!

Chili con carne (Sofie Dumont)

Chili con carne (Sofie Dumont)
Chili con carne is een publiekslieveling die niet moeilijk om klaar te maken is en een grote portie oplevert die je kan invriezen of gebruiken wanneer er veel eters zijn. Ontdek in dit recept hoe Sofie Dumont dit kruidige stoofpotje met gehakt, tomaat en bonen klaarmaakt.