Chili? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Chili? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - chili

Pasta met chili, bacon en tomaat (Antonio Carluccio)

Pasta met chili, bacon en tomaat (Antonio Carluccio)
Onze twee favoriete Italiaanse en vooral gulzige chefs, Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo, wisten samen de essentie van de Italiaanse keuken perfect samen te vatten: snel, simpel maar verdomd lekker! Dit recept laat je in een handomdraai een pittige pasta met bacon en tomaten op tafel zetten. Perfectie en eenvoud, hand in hand.

Pizza chili con carne

Pizza chili con carne
Het toffe aan een pizza is de absolute veelzijdigheid, waardoor je een echte 'best-of-both-worlds' kan klaarmaken. Zo kan je in dit recept een heerlijke combinatie van pizza en chili con carne ontdekken. Wees er maar zeker van dat je deze pizza vaker gaat willen klaarmaken!

Italiaanse aspergesalade met dunne lende

Italiaanse aspergesalade met dunne lende
De kunst van een lekkere salade is om veel meer te doen dan een hoop groentjes bij elkaar te gooien. Door allerlei smaken, ingrediënten en structuren te variëren maak je iets feestelijk en verfijnd dat veel meer is dan een voorgerechtje. Zo is deze verfijnde, lauwe salade met asperges en dunne lende geïnspireerd op de Italiaanse keuken en een meer dan volwaardig gerecht.

Goudbrasem met oosterse marinade (Jeroen Meus)

Goudbrasem met oosterse marinade (Jeroen Meus)
Een volledige vis bakken of grillen klinkt voor velen als een ingewikkeld klusje. Het tegendeel is net waar, bovendien garandeert het een sappige en smaakvolle vis. Jeroen Meus kiest voor een klassieker: goudbrasem (ook wel dorade genoemd) en voegt er een kruidige, oosterse marinade aan toe.

Noedels met rundderreepjes en peultjes

Noedels met rundderreepjes en peultjes
Het leuke aan wokken is de pure eenvoud van het proces. Zet al je ingrediënten klaar, het het vuur lekker hoog en in een handomdraai staat er een lekker, oosters gerecht op tafel. In dit recept wokken we gemarineerde runderreepjes en voegen we peultjes en noedels toe. Alledaagse cuisine met een Aziatische toets!

Inktvisslaatje (Pascale Naessens)

Inktvisslaatje (Pascale Naessens)
Een fris, licht slaatje met knapperige groentjes is exact wat je kan gebruiken op een zomerse, hete dag. Pascale Naessens maakt dit recept graag klaar op gelegenheden zoals ene barbecue met familie en/of vrienden. De stukjes inktvis zorgen voor extra smaak, structuur en geven het slaatje een extra zuiderse vibe. Maak het gerust op voorhand klaar: alles moet zeker een uurtje marineren.

Thaise komkommersalade

Thaise komkommersalade
Aziatische keukens zoals de Thaise bieden een rijkdom aan smaken en texturen waar we in West-Europa alleen maar jaloers op kunnen zijn. Zo bevat deze knapperige komkommersalade onder meer zoete reepjes mango, knapperige pinda's, frisse granaatappelpitjes en expressieve kruiden. De pittige dressing maakt de salade tot een fantastische lunch of een verfijnd bijgerecht, smullen zal je!

Spaghetti met inktvis

Spaghetti met inktvis
Het leuke van spaghetti is dat de pasta zo veelzijdig is. Dit recept start met een eenvoudige en eerder klassieke van tomatensaus, maar door met inktvisringen en enkele fris-zure toetsen te werken maak je toch iets dat origineler is dan je doorgaans mag verwachten.

Gegratineerde bulgur met tomatensaus

Gegratineerde bulgur met tomatensaus
Bulgur is een minder bekend product in West-Europa. Zonde, wat de fijne en toch ietwat grove graankorrels zijn heel populair rond de Middellandse Zee en in Klein-Azië (denk aan taboulé). De hoge voedingswaarde maakt het een interessant product voor wie gezond wil variëren. In dit vegetarische recept gaan we aan de slag met een pittig tomatensausje, veel kruiden, pesto en een smeuïg kaaskorstje. Simpel maar lekker!

Gebakken rijst met kalfsreepjes en sojabonen

Gebakken rijst met kalfsreepjes en sojabonen
Snel, simpel, oosters en ontzettend lekker! Dat is exact wat dit vlotte recept met gemarineerde kalfsreepjes en sojabonen omschrijft.

Italiaanse zalmfilet met artisjokpesto

Italiaanse zalmfilet met artisjokpesto
De volle, romige smaak van zalm is een allemansvriend die zich in heel wat keukens thuis voelt. Ook in mediterraanse gerechten kan de vis schitteren. Dit gezonde recept, dat dienst doet als royaal voorgerecht, vlotte lunch of licht diner, combineert zalm met een pesto van artisjok en een fris slaatje.

Pasta putanesca met kabeljauw

Pasta putanesca met kabeljauw
Pasta putanesca is een beroemde klassieker uit Italië. De zilte, ietwat pikante saus op basis van knoflook, ansjovis en chili is zo eenvoudig en toch ontzettend smaakvol. In dit recept voegen we er als extra een mals stukje kabeljauw aan toe. Een eenvoudige maar lekkere en heel doeltreffende aanvulling.

Sushi style komkommer (Sofie Dumont)

Sushi style komkommer (Sofie Dumont)
Liefhebbers van sushi zullen smullen van dit toffe en originele gerecht van Sofie Dumont. Zelf sushi rollen is een absolute kunst, met deze komkommer-bootjes maak je zonder al te gek veel werk zelf een gezonde en zeker zo smaakvolle variant.

Zalm op Siciliaanse wijze (Gino D’Acampo)

Zalm op Siciliaanse wijze (Gino D’Acampo)
Een mals stukje zalm is met recht en rede een geliefde keuze wereldwijd. De roze vis heeft een volle, rijke smaak die zich makkelijk laat combineren met ingrediënten uit alle wereldstreken. De Italiaanse tv-kok Gino D'Acampo bereidt in dit recept de vis op Siciliaanse wijze: met geroosterde paddenstoelen, knoflook en broccoli. Uiterst simpel en toch ontzettend efficiënt. Heerlijk zuiders genieten.

Taco-bootjes met chili con carne

Taco-bootjes met chili con carne
Chili con carne is een pittig Mexicaans gerechtje waar vrijwel iedereen mee vertrouwd zal zijn. Het stoofpotje op basis van gehakt kan op talloze manieren geserveerd worden. In dit recept kiezen we voor mini Taco-bootjes. Zo kan je het serveren als een hapje, voorgerecht, op een walking diner,... Origineel, leuk en lekker!