Tomatenpuree | Tomatenpuree |

 

Recepten - tomatenpuree

Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)

Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)
Een op en top Italiaanse bereidingswijze? Alla Milanese! Traditioneel gaat het over een kalfslapje of kalfsschnitzel, aangevuld met pasta in een rijke tomatensaus. Jeroen Meus geeft een originele twist door met vis aan te slag te gaan. Wijting lijkt op kabeljauw en heeft iets fijnere smaak. Dagelijkse maar originele kost!

Ananas-currysoep met scampi (Sandra Bekkari)

Ananas-currysoep met scampi (Sandra Bekkari)
Liefhebbers van een exotische maaltijdsoep zullen dol zijn op deze gezonde soep van Sandra Bekkari. De zoete smaak van ananas combineert prima met de pittige kruidenmix. Scampi en flink groentjes maken het gerecht helemaal compleet.

Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)

Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)
Deze alledaagse pastabereiding van Jeroen Meus is een echte klassieker met veel smaak en pit. De Italiaanse venkelworstjes geven een eigenzinnige toets aan dit gerecht met een pittig en uitgesproken tomatensausje als finish.

Risotto al Ragù (Nigella Lawson)

Risotto al Ragù (Nigella Lawson)
Dit recept van Nigella Lawson is zonder overdrijven geniaal. Het vraagt dan wel wat tijd (wat de rijkelijke smaak alleen maar ten goede komt), de combinatie van een typische ragù en risotto levert een onvervalste portie comfort food op waar je alle leeftijden gelukkig mee kan maken.

Ovenschotel met linzen en cheddar

Ovenschotel met linzen en cheddar
Deze stevige vegetarische ovenschotel warmt je in een vingerknip op, zelfs op de allerkoudste dagen van het jaar. De smaakvolle bereiding bestaat uit een flinke portie linzen en bonen, aangevuld met bruine rijst en een kruidig tomatensausje, afgewerkt met flink wat cheddar. Heerlijk smeuïg én makkelijk op voorhand klaar te maken.

Thaise viscurry

Thaise viscurry
Wie oosterse gerechten kan smaken, zal dit eenvoudige en kruidige gerecht weten te waarderen. Deze eenvoudige Thaise curry combineert alle klassieke ingrediënten tot een comfortabel gerecht met malse stukjes vis waardoor je je heel even aan de andere kant van de wereld waant. Lekker met noedels of rijst.

Eén-pan-spaghetti met chorizo

Eén-pan-spaghetti met chorizo
Niks zo comfortabel als een gerecht waar je slechts één pot of pan voor moet vuilmaken. In deze comfortabele pastabereiding zorgt de pittige smaak van chorizo voor pittige en smaakvolle spaghetti met tomatensaus.

Piripiri kip met rijst en koolsla

Piripiri kip met rijst en koolsla
Wie alle windstreken wil laten waaien door de keuken en houdt van pittige, erg smaakvolle gerechten zal van dit recept houden. Malse stukjes kip met Piripiri-saus (swahili voor chilipeper) worden immers heerlijk gecombineerde met een zogenaamde 'dirty rice', een rijstschotel uit de Creoolse keuken propvol smaakmakers en kruiden. Een frisse koolsla om de pittige smaken te compenseren maakt dit alledaagse festijn helemaal af.

Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari)

Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari)
Iedereen is stiekem (of niet zo stiekem) dol op gehaktballen. In al hun eenvoud zijn het typische lekkernijen van bij ons die je op ontzettend veel manieren kan klaarmaken. Sandra Bekkari toont je in dit mediterrane recept hoe je ze gezonder kan maken. Door toevoeging van quinoa aan het gehakt zorg je voor gezondere én voedzamere balletjes die in combinatie met lekker veel groentjes in een royale, gegartineerde tomatensaus een waar festijn garanderen.

Kippenstoofpotje met Griekse pasta (Colruyt)

Kippenstoofpotje met Griekse pasta (Colruyt)
Gegrilde kippenboutjes zijn altijd een succes. Je kan ze op talloze manieren kruiden en combineren naar hartenlust. Het receptenteam van Colruyt bedacht een pittig gerecht met Griekse pasta: klein, smeuïg en ter grootte van een rijstkorrel. Aangevuld met stukjes courgette en flink wat kruiden levert dat een heerlijk alledaags gerechtje op.

Italiaanse ragout van everzwijn

Italiaanse ragout van everzwijn
Wanneer het wildseizoen is aangebroken, is het ook tijd voor hartverwarmende stoofpotjes. Hoewel dat erg winters klinkt, kan je ook voor een zonnige toets zorgen door inspiratie in de Italiaanse keuken te zoeken. Zo is deze ragout een heerlijk kruidig, krachtig en vol van smaak. Het geheim? Geduld en goede rode wijn!

Kip Marengo

Kip Marengo
Dit beroemde recept heeft een historisch randje. Het zou het lievelingsgerecht van Napoleon geweest zijn nadat zijn chef-kok, net voor de Slag bij Marengo (1800), moest improviseren met een paar beschikbare ingrediënten toen de Franse generaal om een snelle hap vroeg. Napoleon won de strijd en wilde sindsdien niets anders meer op zijn bord net voor veldslagen. Of het verhaal helemaal klopt is twijfelachtig, maar dat dit een buitengewoon lekker stoofpotje is staat wél vast.

Kip in jagersaus (Piet Huysentruyt)

Kip in jagersaus (Piet Huysentruyt)
Met deze meesterlijke klassieker kan je het hele jaar door groot en klein plezieren. De basis voor een geslaagde jagersaus? Die legt Piet Huysentruyt je uit in dit Bourgondische recept!

Varkenskoteletten met witte bonen in tomatensaus (Jeroen Meus)

Varkenskoteletten met witte bonen in tomatensaus (Jeroen Meus)
Varkenskoteletjes zijn een gevestige waarde in heel wat Belgische en Nederlandse huishoudens. Toch hebben sommigen er een beetje een afkeer van omdat het vaak taai geserveerd wordt. Net om die groep te overtuigen bedacht Jeroen Meus dit recept boordevol groentjes. Door het vlees rustig te laten smoren in de saus mag je zeker zijn van een botermals resultaat!

Lasagne van witte kool (Sandra Bekkari)

Lasagne van witte kool (Sandra Bekkari)
Lasagne kent iedereen als de ultieme klassieker uit de Italiaanse keuken om je mond aan te verbranden maar waar je toch niet genoeg van kan krijgen. Deze smeuïge smaakbom blinkt helaas ook uit in calorieën, iets waar Sandra Bekkari wel een oplossing voor heeft. Ontdek in dit recept haar verrassende lasagne (zonder pasta of vlees!) met witte koolbladen en veel groentjes!