Rode Chilipeper | - deel 3 Rode Chilipeper | - deel 3

 

Recepten - rode chilipeper

Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus

Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus
Aaaah, pasta! Altijd lekker, nooit moeilijk en zo plezierig om mee te variëren. Vlees, vis of vegetarisch, er bestaan recepten zat. De echte uitschieters vinden is dan weer lastig, niet elk recept is even origineel of lekker. Met deze linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus ben je zeker van een heerlijk diner, beloofd!

Snelle goulash met chorizo

Snelle goulash met chorizo
Goulash is een makkelijke klassieker waar heel wat mee te variëren valt. De basis van het gerecht is dan ook eenvoudig: een ingedikte saus met vlees en groenten. In deze simpele variant - ideaal op een drukke weekdag - gaan we aan de slag met pittige chorizo. Lekker met wat rijst of brood en helemaal niet moeilijk!

Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)

Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)
In dit originele recept waagt Jeroen Meus zich aan een Japanse bereidingsterm waarbij het vlees eerst gebakken en dan pas gemarineerd wordt. Het resultaat is exotisch lekker, zeker met de frisse noedelsalade erbij. Het proberen waard!

Mexicaans rijstschoteltje met kip

Mexicaans rijstschoteltje met kip
Een eenvoudig rijstschoteltje kan op drukke dagen een echte life-saver zijn. Het vraagt niet gek veel moeite en je kan er alle kanten mee uit. Zelfs pittige Mexicaanse invloeden zijn perfect mogelijk! Dit recept is een aanrader voor liefhebbers van flink wat groentjes!

Pittige maïssoep

Pittige maïssoep
Dit pikant soepje met Mexicaanse invloeden zal je absoluut verrassen. De maïs zorgt voor een stevige textuur maar een zoete smaak, wat dan weer perfect in balans komt met het chilipepertje. Een schepje zure room brengt deze originele soep helemaal in balans, het proberen zeker en vast waard!

Spicy cajunpasta met gemarineerde kip

Spicy cajunpasta met gemarineerde kip
Het woord 'cajun' dekt in de culinaire wereld een erg brede lading. Het gaat in principe om gerechten die afkomstig zijn uit Louisiana, een streek in het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een culinaire smeltkroes van Franse, Creoolse (Afrikaanse), Zuid-Europese en Indiaanse invloeden. De gerechten zijn dan ook veelal pittig en barsten van smaak. Dit recept leert je een supersimpele maar lekkere (en vooral pittige) pasta maken die aldaar inspiratie haalt, gecombineerd met wat Texaanse invloeden.

Pittige wortelgembersoep

Pittige wortelgembersoep
Soep hoeft niet saai of klassiek te zijn, een soepje kan ook avontuurlijke smaken bevatten! Met wat gember en een pittig pepertje tover je wortelsoep om tot een een geheel nieuwe ervaring! Lekker en niet moeilijk.

Chili con Carne

Chili con Carne
Een absolute klassieker uit het noorden van Mexico die over de hele wereld populariteit geniet. De basis is immers makkelijk en heel betaalbaar, terwijl de finale smaaktoetsen helemaal zelf te bepalen zijn - zonder het origineel geweld aan te doen. Dit is dan ook slechts één van de vele varianten. Aan de slag!