Recepten - olijfolie
Coq au vin (Sandra Bekkari)
Deze klassieker uit Frankrijk is smullen geblazen. Sandra werkt enkel met kippenboutjes waardoor het gerecht minder lang moet pruttelen. Daarnaast voegt ze, zoals je van haar mag verwachten, een royale portie groentjes toe.
Tagged With: aardappelen, arrowroot, bimi, broccoli, champignons, coq-au-vin, culinair, feestelijk, Frankrijk, Frans, geroosterde krieltjes, gezonde variant, herbes des provence, kip, kippenbillen, kippenbouten, klassieker, krieltjes, kruidig, laurier, low carb, mager, Provençaalse kruiden, rode wijn, sana, Sandra Bekkari, slow cooking, tijm, traag gegaard, wortelen, zilveruitjes
Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)
Chorizo, een pittige Spaanse worst, is een godsgeschenk om allerlei ingrediënten op een verrassende manier klaar te maken. De olie drie vrijkomt wanneer je de worst even aanbakt is immers ontzettend smaakvol en geeft instant karakter aan eender welke bereiding. Zo kiest Jamie Oliver voor een heel eenvoudige, zuiderse bereiding die toch een uitgesproken smakenpalet oplevert. Zalm, chorizo, tomaatjes, olijven en basilicum. That's it! Bonus? Dit recept heeft iets romantisch!
Tagged With: basilicum, chorizo, gerookt, Jamie Oliver, kerstomaatjes, kerstomaten, mediterraans, middellandse zee, olijven, pittig, rokerig, romantisch, Spaans, Spanje, tomaten, valentijn, vis, worst, zalm, zalmfilet, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Butternutrisotto met pancetta
Het succes van een smeuïge risotto op je weekmenu mag je niet onderschatten. Het vraagt amper moeite, kan met talloze manieren bereid worden en lepelt lekker weg. Pure comfort food. Dit recept legt uit hoe je een iet of wat gezondere variant kan klaarmaken met een smeuïg sausje op basis van butternut. Erwtjes en knapperige stukjes pancetta zorgen voor fijne smaken en toffe structuren.
Tagged With: bouillon, butternut, carnaroli, chili, comfort food, doordeweeks, erwt, erwten, erwtjes, herfst, italiaans, Italië, kikkererwten, kindvriendelijk, kippenbouillon, kurkuma, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pompoen, rijst, risotto, sjalot, spek, spekjes, veel smaken, veel structuren, voor elke dag, winter, witte wijn
Gebraden kip met venkel en chorizo (Colruyt)
Gebraden kip is een uitstekende keuze om regelmatig op het menu te zetten. Mager, smaakvol vlees en de oven doet al het werk. Het receptenteam van Colruyt zorgt in dit toffe recept voor een extra smaakvol en zuiders gerecht door chorizo, gebraden patatjes, venkel en paprika toe te voegen.
Tagged With: aardappelen, aardappelpartjes, braden, chorizo, Colruyt, gebraden kip, honing, Italiaanse kruiden, ketchup, kip, kippenbillen, kippenbouten, makkelijk, marinade, mediterraans, oven, ovengebakken, ovenschotel, paprika, simpel, Spaans, Spanje, tijd genoeg, venkel, voor elke dag, weinig werk, zuiders
Pasta met zalm en spinazieroom
Snel, niet al te moeilijk en toch gezond koken? Het is een uitdaging waar we vaak mee worstelen. Bondige en eenvoudige receptjes kunnen dan een hemelse oplossing zijn. Vandaar: volkoren pasta met zalm, spinazie en kerstomaatjes in luchtig roomsausje. Klaar in een handomdraai en verdomd lekker!
Tagged With: basilicum, beginner, comfort food, easy, eenvoudig, gezond, kerstomaatjes, kerstomaten, kindvriendelijk, linguine, linguini, pijnboompitjes, room, roomsaus, roomsausje, snel klaar, spaghetti, spinazie, sport, sporten, tagliatelle, vis, volkoren, volkoren pasta, zalm, zalmfilet
Italiaanse salade met orzo
Een pastasalade past op talloze gelegenheden en biedt een simpele manier om veel variatie in je weekmenu aan te brengen. Of het nu als lunch of bijgerecht op een gezellige barbecue is, deze pasta werkt altijd. De fijne pasta (orzo) lijkt op rijstkorrels en combineert lekker met typische Italiaanse smaakmakers. Genieten maar!
Tagged With: barbecue, basilicum, bbq, bijgerecht, geen vlees, gezond, italiaans, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, komkommer, licht, lunch, mediterraans, mozzarella, olijfolie, orzo, pasta, pastasalade, rucola, salade, simpel, slaatje, vegetarisch, veggie, zomers, zonnig
Steak met linguini en broccoli (Colruyt)
Voor simpele maar geslaagde combinaties kan je altijd op het receptenteam van Colruyt rekenen. Deze snelle pasta combineert broccoli met steak en voegt er edamameboontjes en een crunchy accent van walnoot aan toe. Perfecte dagdagelijkse kost!
Tagged With: biefstuk, broccoli, Colruyt, dagelijks, edamame, eenvoudig, linguine, linguini, pasta, rode ui, rumpsteak, rund, rundsvlees, snel klaar, steak, voor elke dag, walnoten, weinig ingrediënten
Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges
De mogelijkheden met pasta zijn eindeloos. En hoewel eenvoud doorgaans de meest verstandige keuze is, kan het nu en dan leuk en vooral extra lekker zijn om met net dat ietsje meer aan de slag te gaan. Ontdek daarom in dit recept een royale pasta met chorizo, bisque, grijze garnalen en groene asperges.
Tagged With: alledaags, apserge, aspergepunten, bisque, chorizo, deluxe, farfalle, garnalen, garnalenbisque, grijze garnalen, groene asperges, italiaans, Italië, kerstomaat, kerstomaten, knoflook, korte pasta, kreeftenbisque, kruidig, look, macaroni, met een twist, origineel, pasta, penne, peterselie, pittig, rigatoni, royaal, sjalot, Spaans, Spanje, surf and turf, tomaat, Varken, vis en vlees, worst, zee
Spaghetti vongole (Jamie Oliver)
Dit uiterst eenvoudige gerecht uit de Italiaanse keuken is een absolute klassieker geworden. Nochtans was het ooit een snelle, makkelijke hap voor Venetiaanse vissers. Vergis je echter niet: timing is cruciaal in dit authentieke en zilte gerecht. Jamie Oliver helpt je op weg!
Tagged With: alle seizoenen, chili, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kerstomaten, klassiek, klassieker, knoflook, pasta, peterselie, pikant, pittig, snel klaar, spaghetti, Venetië, venusschelpen, verfijnd, vis, vongole, voor elke dag, weinig ingrediënten, witte wijn, zee, zeevruchten, zilt, zomer, zomers, zonnig
Entrecôte met hasselbackaardappelen
Niks mis met een klassieke steak-friet. Soms mag het echter wat origineler zijn. Dit recept brengt dezelfde, beproefde combinatie van rundsvlees met aardappelen, maar op een originele manier. Perfect in combinatie met warme of koude seizoensgroentjes en een warme saus.
Tagged With: aardappelen, alle seizoenen, bearnaise, biefstuk, entrecote, feestelijk, Frankrijk, Frans, grootmoeders keuken, hasselback, klassiek, klassieker, oven, ovengebakken, peperroom, rood vlees, rund, rundsvlees, saus, Scandinavië, seizoen, seizoensgroentjes, steak, vlees, voor elke dag, Zweden
Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)
Deze alledaagse pastabereiding van Jeroen Meus is een echte klassieker met veel smaak en pit. De Italiaanse venkelworstjes geven een eigenzinnige toets aan dit gerecht met een pittig en uitgesproken tomatensausje als finish.
Tagged With: basilicum, chili, chilivlokken, comfort food, dagelijkse kost, farfalle, gnocchi sardi, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruidig, linguine, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, pittig, rozemarijn, saffraan, sjalot, sjalotten, spaghetti, tomaat, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, venkel, venkelworst, witte wijn, worst, zonnig, zuiders
Pastagratin met gehakt, prei en tomaten (Colruyt)
Wie niet al te veel geld wil spenderen aan een voedzaam avondmaal dat ook geschikt is voor de allerkleinsten kan rekenen op deze simpele maar doeltreffende pastagratin van Colruyt. Met een snelle tomatensaus, gesnipperd preiwit en gehakt regel je een makkelijke schotel comfortfood voor het hele gezin zonder stress.
Tagged With: basilicum, budget, comfort food, comfortfood, éénpansgerecht, eenvoudig, Emmentaler, farfalle, gehakt, gemalen kaas, gezin, gratin, gratineren, Gruyère, kaas, kids, kidsproof, kindvriendelijk, makkelijk, niet duur, op voorhand, ovenschotel, paprikapoeder, pasta, pastagratin, penne, prei, preiwit, schotel, snelle hap, spirelli, tijm, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, tomatenstukjes, varkensgehakt, voor elke dag
Coquilles met chorizo en maïs
De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.
Tagged With: chili, chorizo, coquilles, feest, feestelijk, fris, koriander, lente-ui, limoen, maïs, origineel, pittig, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsvrucht, starter, verrassend, voorgerecht, wereld, wereldkeuken
Risotto al Ragù (Nigella Lawson)
Dit recept van Nigella Lawson is zonder overdrijven geniaal. Het vraagt dan wel wat tijd (wat de rijkelijke smaak alleen maar ten goede komt), de combinatie van een typische ragù en risotto levert een onvervalste portie comfort food op waar je alle leeftijden gelukkig mee kan maken.
Tagged With: alle seizoenen, ansjovis, bolgnaise, comfort food, gehakt, grote groep, italiaans, Italië, kindvriendelijk, knoflook, laurier, look, Marsala, Nigella, Nigella Lawson, op voorhand, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, ragu, rijkelijk, rijst, risotto, rund, rundsgehakt, selder, slow cooking, smaakvol, spek, tomaten, tomatensaus, traag, veel smaak, voor elke dag, wortel
Royale vispannetjes met wittewijnsaus
Op feestelijke momenten is het nooit verkeerd om terug te grijpen naar beproefde klassiekers. Een vispannetje is bijvoorbeeld relatief eenvoudig maar kon toch erg luxueus zijn. Ontdek in dit recept een erg verfijnde bereidingsmethode van individuele potjes met de lekkerste stukjes vis en een elegant sausje op basis van witte wijn.
Tagged With: België, Belgisch, bezoek, butternut, chique, coquilles, Emmentaler, feest, feestelijk, garnalen, gegratineerd, gemalen kaas, gratin, gratineren, Gruyère, individuele porties, kabeljauw, kappertjes, kerst, kerstmis, kroketten, luxe, luxueus, nieuwjaar, noordzee, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, peterselie, prei, preiwit, puree, rivierkreeftjes, room, roomsaus, scampi, schelvis, Sint-Jacobsvrucht, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, steranijs, vis, visbouillon, visfond, visfumet, vispannetjes, wijting, witte vis, witte wijn, witte wijnsaus, zalm, zee, zeevruchten