Recepten - lente-uitjes
Courgettepannenkoekjes
Hoewel het minder voor de hand ligt kan je uiteraard ook hartige pannenkoekjes maken. Dit kan een leuke manier zijn om je ontbijt of lunch origineler en gevarieerder te maken. Maar ook als bijgerecht zijn hartige pannenkoekjes heel leuk. In dit recept gaan we aan de slag met courgettes: lekker én gezond.
Tagged With: azijn, bijgerecht, courgette, courgettepannenkoek, courgettepannenkoeken, courgettepannenkoekjes, courgettes, ei, eieren, groente, groentes, groentjes, hartig, komijn, lente-ui, look, lunch, munt, ontbijt, pannenkoek, pannenkoeken, pannenkoekjes, peterselie, vegetarisch, veggie, volle yoghurt, yoghurt, zout
Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)
Het fijnste stukje varkensvlees, de varkenshaas, is heel veelzijdig te gebruiken. Het kookteam van Colruyt kiest er in dit recept voor om de fijne en malse smaak van het vlees te combineren met een smakelijke pasta-bereiding. De tomaatjes, stukjes courgette en rucola zorgen voor een instant zomer-gevoel!
Tagged With: alledaags, basilicum, Colruyt, courgette, doordeweeks, Italiaanse kruiden, Italië, kerstomaten, kruidig, mediterraans, niet veel werk, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rucola, tagliatelle, tomaat, tomaten, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Steak archiduc met witloofslaatje (Colruyt)
Voor een goedgevuld bord met lekkers, typisch van bij ons, is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. Een malse steak met archiduc-saus (room en champignons) past prima bij knapperige frietjes en een frisse salade met een nationale trots: witloof! Heerlijke en toch alledaagse kost die altijd past.
Tagged With: aardappel, aardappelen, archiduc, archiducsaus, België, Belgisch, biefstuk, Bourgondisch, champignonroomsaus, champignons, chmpignon, Fankrijk, feest, feestelijk, Frans, frieten, frietjes, fris, goed tafelen, klassiek, klassieker, lente-ui, oesterzwam, oesterzwammen, paddenstoel, paddenstoelen, room, roomsaus, sjalot, slaatje, steak, steak friet, typisch, veldsla, witloof, zelfgemaakte frietjes, zondag, zondagse kost
Lamsrack sous vide met sesam en ovengroenten
Ben jij op zoek naar een uniek feestelijk gerecht waar je gegarandeerd complimentjes mee binnen kan halen? Met dit topgerecht scoor je zeker punten bij je tafelgasten.
Voor je begint: zorg dat je zeker de juiste apparatuur in huis hebt voor sous vide, om te grillen en om groenten in de oven te bakken. Heb je alles in huis? Goed! Tijd om die échte chefkok in jou los te laten.
De bedoeling is om eerst je vlees te laten marineren. Vervolgens gaat het lam in de sous vide en uiteindelijk leg je het vlees nog even op een grill (barbecue of pan) om het de perfecte buitenlaag te geven. Deze sous vide lamsrack wordt gemarineerd in een heerlijke saus van soja, gemberhoning, sherry en zwarte knoflook.
Jij kiest natuurlijk welke lekkere groenten je graag bij dit lekker stukje vlees zou willen eten. Geen idee wat er goed bij zou passen? Op onze website vind je heel wat ideetjes voor ovengerechten, met of zonder seizoensgroenten. Smullen maar!
Tagged With: combisteamer, feestelijk gerecht, keuken, koken, lam, lamsrack, oven, ovengerecht, professionele oven, rib, slowcooker, sous vide, stomen, stoomgerecht, vleesgerecht
Zomerse kip met aubergine
Op een warme zomerdag ontbreekt het vaak aan goesting om lang in de koken te staan zweten en zwoegen. Een simpele ovenschotel met een flink aantal (zomerse) smaakmakers is dan de juiste oplossing. In dit recept stelen sappige en kruidige kippenbillen de show en zorgt aubergine voor een malse bedje.
Tagged With: appelkappertjes, aubergine, chicken, drago, gegrild, gevogelte, groene olijven, kappertjes, kip, kippenbillen, kippenbout, kippenbovenbout, kippendij, kippendijen, knoflook, krielaardappelen, krieltjes, kruiden, kruidig, olijven, oven, ovenschaal, ovenschotel, paprika, pijnboompitjes, pijnboompitten, smaakvol, tijm, tomaten, witte wijn, zomer, zomers, zon, zonnig
Frisse koolrabisalade
Koolrabi is één van de vele teeltvarianten van kool. De relatief kleine knollen zijn bekend vanwege hun frisse smaak. Bovendien zijn er zowel rauw als gekookt erg lekker en rijk aan vitaminen. Deze simpele salade doet het prima als voorgerecht, snelle lunch of bijgerecht.
Tagged With: barbecue, bbq, bieslook, bijgerecht, dressing, fris, groen, groenten, groentes, groentjes, honing, honing-mosterd, kerstomaat, kerstomaten, kool, koolrabi, lente, lente-ui, lente-uitjes, lunch, salade, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, waterkers, wortel, wortelen, zomer
Thaise gehaktballetjes
Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.
Tagged With: aperitief, aperitiefhapje, apero, borrelhapje, chili, curry, gehakt, gehaktbal, gehaktballetjes, gember, hapje, koriander, origineel, pikant, pittig, rund, runds, rundsvlees, snack, tapa, tapas, Thai, Thailand, Thais, verrassend
Pikante kipreepjes met kokosrijst
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.
Tagged With: 5 spice powder, anders, Aziatisch, bamboe, bamboescheuten, chili, contrast, exotisch, fusion, kip, kipreepjes, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, kruidig, look, marineren, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, roerbakken, smaakvol, soja, sojasaus, sojascheuten, speciaal, uniek, variatie, verrassend, wereldkeuken, witte wijn, wokken
Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)
Voor een lekker Aziatisch gerecht hoef je heus niet naar een wokrestaurant of afhaalchinees. Heel wat typische gerechten - zoals Nasi Goreng - kan je perfect zelf maken. Jeroen Meus demonstreert in dit simpele en snelle recept hoe je deze klassieker zelf klaarmaakt met sappige varkensblokjes.
Tagged With: alledaags, Aziatisch, Azië, chili, chilipeper, China, Chinees, dagelijkse kost, ei, eieren, garnalenpasta, gebakken rijst, in een handomdraai, Jeroen Meus, knoflook, lente-ui, look, nasi goreng, Oosters, Orientaals, pittig, rap, rijst, rijstgerecht, sambal, smaakvol, snel en simpel, snel klaar, trassie, Varken, varkensblokjes, varkensvlees, vlug, wereldkeuken, wok, wokken
Herfstcurry
Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.
Tagged With: Aziatisch, beginner, butternut, butternutpompoen, champignons, chili, comfort food, curry, easy, éépansgerecht, exotisch, herfst, herfstcurry, herfstgroente, herfstgroenten, herfstgroentes, kerrie, kikkererwten, kokos, kokosmelk, koriander, lente-ui, makkelijk, one pot, Oosters, origineel, paprika, pompoen, pompoenen, puntpaprika, rijst, sesam, sesamolie, vegan, veganisme, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend
Kip teriyaki
Voor liefhebbers van Aziatische kookstijlen is 'teriyaki' waarschijnlijk niet nieuw. Deze Japanse kooktechniek, waarbij stukjes vlees of vis in een marinade van sojasaus worden gebakken, staat garant voor snelle, smakelijke en originele recepten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt is dit recept wat je zocht. Heerlijk en snel klaar!
Tagged With: Aziatisch, Azië, japan, Japans, kip, kippenblokjes, kippenfilet, knoflook, lente-ui, look, marinade, noedels, Oosters, oosterse invloeden, oosterse toets, rijst, sesam, sesamolie, sesamzaad, sesamzaadjes, snel klaar, snel makkelijk, snelle recepten, soja, sojasaus, teriyaki, wok, wokken
Linguine met gerookte zalm en venkel
Een smeuïge pasta hoeft niet altijd zwaar te zijn. In dit lekkere recept zorgen gerookte zalm, venkel en een scheutje pastisvoor een heerlijk smaakvolle pasta in een romig sausje. Perfecte comfort food!
Ratatouille met spekjes en spinazie
Een ratatouille is een Frans gerecht uit de Provençe van gestoofde groentjes. Lekker gezond en je kan er eindeloos op variëren. In dit recept zorgen spekjes en spinazie voor een originele twist.
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, bouillon, courgette, één pot, éénpansgerecht, Frankrijk, Frans, gemakkelijk, gestoofd, groentebouillon, groenten, groentjes, herbes des provence, met een twist, olijven, paprika, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, provence, ratatouille, restjes, spek, spinazie, stoven, tomaten, tomatensaus, vakantie, wortel, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders, zwarte olijven
Spiering met bloemkool, aardappelen en pickles (Jeroen Meus)
Voor een lekker Belgisch gerecht ben je bij Jeroen Meus altijd aan het juiste adres. De sympathieke tv-kok weet als geen ander een alledaagse maaltijd in elkaar te boksen die lekker smaakt en zonder gedoe kan klaargemaakt worden. Spiering, een lekker en goedkoop stukje varkensvlees, wordt in dit toffe recept perfect gekoppeld aan bloemkool en een picklessausje dat inspiratie haalt in de Afro-Amerikaanse keuken.
Tagged With: aardappel, aardappelen, Afro-Amerikaans, alledaags, alledaagse kost, amerika, amerikaans, België, Belgisch, bloemkool, boerenkost, dagelijkse kost, één, gewoon, Jeroen Meus, New Orleans, pickles, smothered pork chops, soul food, spiering, televisie, tv, Varken, varkens, varkensspiering, varkensvlees, vrt
Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker
Het allergrootste voordeel van een slowcooker is het ongelooflijke gebruiksgemak. Je kan het bijna moeilijk omschrijven als koken: alle ingrediënten in je slowcooker (crockpot) en afwachten maar. Het resultaat is immer sappig, mals en smaakvol. Met dit oosters getint recept hoef je nooit meer naar de afhaalchinees.
Tagged With: Aziatisch, bouillon, broccoli, bruine suiker, Chinees, comfort food, crockpot, easy, geduld, gemakkelijk, knoflook, langzaam, langzaam koken, look, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, rund, runderlapjes, rundsbouillon, rundsvlees, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, slow cooked, slowcooker, soja, sojasaus, sriracha, stoofvlees, traag, traag garen, traag koken, vleesbouillon





