Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier! Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
Wokken is een topidee wanneer je weinig tijd hebt en toch een volledige maaltijd wil klaarmaken. Door alles snel op hoog vuur te roerbakken, blijft er veel smaak en structuur intact. Het is een bereidingswijze waar je werkelijk alle kanten mee op kan, al houdt Piet Huysentruyt het graag simpel in dit oosters getinte recept.
Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
Wokken is een topidee wanneer je weinig tijd hebt en toch een volledige maaltijd wil klaarmaken. Door alles snel op hoog vuur te roerbakken, blijft er veel smaak en structuur intact. Het is een bereidingswijze waar je werkelijk alle kanten mee op kan, al houdt Piet Huysentruyt het graag simpel in dit oosters getinte recept.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de rijst aan de kook in lichtgezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Klop ondertussen de eieren los. Kruid met een beetje peper en zout. Bak in een pan met antikleeflaag, versnijd daarna in stukken.
  3. Verhit een ruime pan of wok. Roerbak de scampi met de groentjes (peulen, sojascheuten, paprika en lente-ui) kort maar krachtig.
  4. Blus met de sojasaus. Voeg de rijst en het versneden ei toe aan de wok. Roer nogmaals, laat nog even aanbakken en kruid desgewenst bij met peper en/of zout.
  5. Versier net voor het opdienen met wat peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt), 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Speak Your Mind

*