Colruyt | - deel 2 Colruyt | - deel 2

 

Recepten - Colruyt

Kippenstoofpotje met Griekse pasta (Colruyt)

Kippenstoofpotje met Griekse pasta (Colruyt)
Gegrilde kippenboutjes zijn altijd een succes. Je kan ze op talloze manieren kruiden en combineren naar hartenlust. Het receptenteam van Colruyt bedacht een pittig gerecht met Griekse pasta: klein, smeuïg en ter grootte van een rijstkorrel. Aangevuld met stukjes courgette en flink wat kruiden levert dat een heerlijk alledaags gerechtje op.

Zalm met soja, maïs en ananas (Colruyt)

Zalm met soja, maïs en ananas (Colruyt)
In dit recept koos het Colruyt-kookteam voor een verrassende, originele combinatie. De sojascheuten, maïs en stukjes ananas vormen een geweldige combinatie die het prima doet met een stukje zalm en gekookte rijst. Een piekfijn gerechtje om op een doordeweekse dag je tafelgenoten te verrassen zonder al te veel moeite.

Pangasius met groentepuree (Colruyt)

Pangasius met groentepuree (Colruyt)
Nu en dan hoef je het niet ver te zoeken in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een gouden klassieker die bijna altijd past: vis met puree! Het receptenteam van Colruyt kiest in dit recept voor een democratische pangasiusfilet, wortelpuree met erwtjes en een verfijnd dillesausje.

Worstjesstoofpot met bloemkool (Colruyt)

Worstjesstoofpot met bloemkool (Colruyt)
Kindvriendelijk en toch gezond koken? Het kookteam van supermarktketen Colruyt to the rescue! Met twee soorten worstjes, graantjes, bloemkool, tomaatjes en lekkere kruiden maak je een leuk éénpansgerecht waar jong en oud van zal smullen.

Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt)

Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt)
De receptenmakers van supermarktketen Colruyt zorgen voor gevarieerde, betaalbare en niet al te moeilijke recepten. Dit is daar een prima voorbeeld van: een mals en gezond stukje zalm dat heerlijk en makkelijk gecombineerd wordt met parelcouscous, broccoli en mosseltjes in een (kant-en-klare) bearnaisesaus. Of hoe je snel en toch verrassend culinair kan koken op een gewone weekdag.

Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo (Colruyt)

Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo (Colruyt)
Bij gebrek aan tijd is een ovenschotel, die je eventueel op voorhand al klaarmaakt, een godsgeschenk. Het receptenteam van Colruyt combineert de zachte smaak van kip, met de pittige smaak van chorizo. Aangevuld met rijst, een kaaskorstje en een tomatensausje met erwten en broccoli, levert dat onvervalste comfortfood op voor jong en oud!

Kabeljauwfilet met spekjes en geroosterde wintergroenten (Colruyt)

Kabeljauwfilet met spekjes en geroosterde wintergroenten (Colruyt)
Lekkerbekken kunnen beamen dat vlees en vis perfect samengaat. Zo combineert dit recept van Colruyt malse kabeljauwfilets met knapperige stukjes spek. Bovendien is het prima keuze voor liefhebbers van seizoensgebonden gerechten: een mooie krans aan wintergroenten maakt het festijn compleet.

Thaise bowl met runderreepjes

Thaise bowl met runderreepjes
Regelmatig variëren is de sleutel tot blijvend eet- en kookplezier. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om te neuzen in recepten en bereidingstechnieken van de andere kant van de wereld. Zo deed het receptenteam van Colruyt inspiratie op in Thailand voor deze malse runderreepjes, vrolijk gepresenteerd in een bowl met veel groentjes en rijst.

Zeebaars met saffraanrisotto en zeekraal (Colruyt)

Zeebaars met saffraanrisotto en zeekraal (Colruyt)
Wie houdt van een luxueus (voor)gerecht met verfijnde smaken uit de zee, zal zonder twijfel dit recept willen proberen. Het receptenteam van Colruyt bedacht een smeuïge en feestelijke risotto met saffraan, gecombineerd met zeebaars en zeekraal. Een heerlijk recept voor echte lekkerbekken!

Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree (Colruyt)

Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree (Colruyt)
Voor (h)eerlijke boerenkost mag er altijd een plaatsje op het weekmenu voorzien worden, wat het kookteam van Colruyt betreft. In dit recept is eenvoud troef: malse varkenssneden met een pure broccolipuree en een smaakvol uiensausje.

Spaghetti met verse tomaten en avocadopesto (Colruyt)

Spaghetti met verse tomaten en avocadopesto (Colruyt)
Snel klaar, vegetarisch en lekker hip? Colruyt weet naar welk recept jij op zoek bent: ontdek hieronder de bereidingswijze voor een vlotte spaghetti met een pesto op basis van avocado.

Gelakte eend met mango en witloof (Colruyt)

Gelakte eend met mango en witloof (Colruyt)
Zin in meer variatie op het weekmenu? Probeer dan eens een recept dat werkt met smaken uit de andere kant van de wereld. Colruyt kiest bijvoorbeeld voor een smakelijk gerecht met gelakte eend en gebakken mango met witloof. Verrassend lekker!

Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)

Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)
Een mals stukje witte vis, zoals kabeljauw, is een vaste waarde in veel huishoudens. Het is lekker en gezond. Colruyt voegt daar een smeuïge roomsaus, boordevol groentjes, en linguine aan toe. Het resultaat is een alledaagse maar rijkelijke pasta die bovendien niet veel werk vraagt.

Papardelle met parmaham en ricottasaus (Colruyt)

Papardelle met parmaham en ricottasaus (Colruyt)
Pasta is in heel wat huishoudens een populaire keuze. Het is snel klaar en je kan er alle kanten mee uit. Het hoeft bovendien niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn. Deze pasta met parmaham en smeuïge ricottasaus van Colruyts receptenteam zal je zeker en vast overtuigen met pure smaken.

Zeeuwse mosselen met venkel en room (Colruyt)

Zeeuwse mosselen met venkel en room (Colruyt)
Voor heel wat Belgen (en Nederlanders) staan mosselen synoniem voor zomers genieten. De kleine weekdieren hebben bovendien weinig nodig hebben om een heerlijk maal te garanderen. Wie toch eens wil variëren op het beproefde natuurrecept, moet dit recept van Colruyt geprobeerd hebben. Venkel past immers geweldig goed bij mosselen en het scheutje room maakt het helemaal af.