Voor een lekkere pasta vol groentjes waar je het hele gezin mee laat smullen kan je rekenen op het kookteam van supermarkt Colruyt. De fijne cappellini (iets dunner dan spaghetti) past perfect bij de knapperige spekjes en smaakvolle paprikareepjes.
Voor een lekkere pasta vol groentjes waar je het hele gezin mee laat smullen kan je rekenen op het kookteam van supermarkt Colruyt. De fijne cappellini (iets dunner dan spaghetti) past perfect bij de knapperige spekjes en smaakvolle paprikareepjes.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 400 gram Cappellini fijne spaghetti
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 3 blikken tomatenblokjes 1200 gram
- 150 gram paprikareepjes vers of diepvries
- 15 zwarte olijven (ontpit)
- 2 sjalotten gesnipperd
- 2 tenen knoflook geplet
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 blad laurier
- vers geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Bak de spekreepjes aan zonder dat ze uitdrogen.
- Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe. Laat mee fruiten.
- Voeg de paprikareepjes en tomatenblokjes toe. Kruid met basilicum, tijm, laurier, peper en zout. Roer om en laat 20 minuten sudderen.
- Gaar tegen het einde van de kooktijd de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg de olijven op het laatst aan de saus toe en kruid naar smaak bij met peper en/of zout.
- Serveer de pasta in diepe borden met een flinke lepel saus erover. Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind