Recepten - Tijd genoeg - < 60 minuten - < 30 minuten
Gemarineerde zalm met sesamrijst en ananas (Colruyt)
Voor wie houdt van een exotische wind in de keuken is dit recept van Colruyt ongetwijfeld een topper. Opgebakken rijst, boordevol groentjes én ananas met een mals, gemarineerd stukje zalm. En dat allemaal zonder veel werk. Genieten maar!
Tagged With: ananas, Aziatisch, Azië, basmati, basmatirijst, Colruyt, exotisch, gebakken rijst, gemarineerd, komkommer, lente-ui, limoen, marinade, Oosters, paprikapoeder, rijst, sesam, sesamzaadjes, soja, sojasaus, sojascheuten, vis, wokken, zalm
Schelvis met sojascheuten en edamame
Heerlijk en toch mager eten? Dan is vis de beste keuze. Schelvis heeft een volle en verfijnde smaak die met talloze ingrediënten te combineren is. In dit recept kiezen we voor een Aziatische aanpak: met sojascheuten en edamame. Daarnaast is het een low-carbgerecht: geen pasta of rijst.
Pasta met chili, bacon en tomaat (Antonio Carluccio)
Onze twee favoriete Italiaanse en vooral gulzige chefs, Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo, wisten samen de essentie van de Italiaanse keuken perfect samen te vatten: snel, simpel maar verdomd lekker! Dit recept laat je in een handomdraai een pittige pasta met bacon en tomaten op tafel zetten. Perfectie en eenvoud, hand in hand.
Tagged With: Antonio Carluccio, bacon, BBC, bucatini, chili, eenvoudig, Gennaro Contaldo, guanciale, italiaans, Italië, linguini, mediterraans, pancetta, pasta, pecorino, pittig, san marzano, snel klaar, spaghetti, tomaat, tomaten, tomatensaus, Two Greedy Italians, Varken, varkensvlees, weinig ingrediënten, witte wijn
Schelvishaasje met mosterdsaus, boontjes en kroketten (Colruyt)
De essentie van een lekker gerecht? Een handvol kwaliteitsvolle producten die erg goed bij elkaar passen en alle ruimte krijgen om te schitteren. Denk bijvoorbeeld, zoals in dit recept, aan een zuiver stukje vis met een romig sausje. Aangevuld met boontjes en kroketjes levert dat fantastisch lekkere én eenvoudige dagelijkse kost op met een licht feestelijk randje!
Tagged With: aardappelkroketten, alledaags, België, Belgisch, boontjes, Colruyt, comfort food, eenvoudig, feest, feestelijk, graandmosterd, groene bonen, grootmoeders keuken, kindvriendelijk, kroketten, mosterd, noordzee, puur, roomsaus, roomsausje, saus, sausje, schelvishaasje, schilvis, simpel, sperziebonen, vis, voor elke dag, weinig ingrediënten, zee, zuiver
Aubergine-rolletjes met mozzarella
De lekkerste hapjes zijn vaak de meest eenvoudige. Zo kan je immers de zuivere, pure smaken van je ingrediënten het beste laten schitteren. Dit snelle hapje dat je zowel in de pan, oven of op de barbecue kan bereiden is daar een uitstekend voorbeeld van: dunne plakjes aubergine opgerold met wat mozzarella en gremolata. Een topper als amuse, tapa of bijgerecht!
Tagged With: amuse, aperitief, apero, aubergine, barbecue, bbq, citroen, eenvoudig, gesmolten kaas, gremolata, hapje, kaas, knoflook, mozzarella, olijfolie, opgerold, oven, peterselie, simpel, snel klaar, starter, vegetarisch, veggie, voorgerecht, weinig ingrediënten
Pizza chili con carne
Het toffe aan een pizza is de absolute veelzijdigheid, waardoor je een echte 'best-of-both-worlds' kan klaarmaken. Zo kan je in dit recept een heerlijke combinatie van pizza en chili con carne ontdekken. Wees er maar zeker van dat je deze pizza vaker gaat willen klaarmaken!
Tagged With: cheddar, chili, chili con carne, comfort food, fast food, fusion, gehakt, italiaans, Italië, kindvriendelijk, komijn, maïs, Mexicaans, Mexico, mozzarella, oregano, paprika, paprikapoeder, pizza, rode bonen, rundsgehakt, spicy, tijm, tomatensaus, zure room, zwarte bonen
Ontbijtbowl met cottage cheese
Vlot en royaal ontbijten zonder te vervallen in de typische, gesuikerde zondes is niet evident. Daar past dit hartig recept een mouw aan: een heerlijke ontbijtbowl met cottage cheese en lekker veel groentes. Een low-carb topstart van de dag!
Tagged With: avocado, brunch, cottage cheese, ei, eieren, geen koolhydraten, gezond, kerstomaten, koolhydraatarm, low carb, lunch, mager, makkelijk, ontbijt, peterselie, smeuïg, snel klaar, sportief, tomaat, tomaten, vegetarisch, veggie, voor elke dag
Caprese-schotel met artisjok
Wanneer de zon haar beste beentje voor zet is het tijd om zalig te genieten van lichte, mediterraanse gerechten. De klassieker die het altijd doet? Tomaat en mozzarella. Perfect als lunch, starter of licht diner. In dit recept vullen we deze klassieker aan met artisjok en balsamicocrème, alsof je op een Italiaans terrasje zit!
Tagged With: aperitiefje, apero, artisjok, balsamico, balsamicocrème, basilicum, beginner, Caprese, diner, italiaans, Italië, koud, luchtig, lunch, makkelijk, mediterraans, middellandse zee, mozzarella, terras, tomaat, tomaten, vegetarisch, veggie, verfrissend, voor elke dag, voorgerecht, zomer, zomers, zon, zonnig
Meloen met prosciutto en rucola
Iedereen kent de klassieker der klassiekers wanneer het zonnetje weer schijnt: zoete partjes meloen vergezeld van een plakje rauwe ham. Fantastisch in alle eenvoud. Wens je er een iets vollediger (voor)gerecht van te maken? Dan is de rucolasalade uit dit recept jouw oplossing!
Avocadotoast met spiegelei (Sofie Dumont)
Soms moet je de lekkerste dingen niet ver zoeken. Een eenvoudige toast is zo eenvoudig en veelzijdig te beleggen dat je het haast zou vergeten om nu en dan op het menu te zetten. Sofie Dumont doet dat niet! In dit recept één van haar favorieten: toast met avocado en een spiegeleitje. Ontbijt, lunch of zelfs diner: hier kan je altijd van genieten.
Tagged With: avocado, boter, boterham, brood, diner, eenvoudig, ei, eieren, kokosolie, lunch, ontbijt, simpel, snel klaar, sofie dumont, spiegeleitje, toast, toast avocado, vegetarisch, veggie, volkoren boterham, volkoren brood, voor elke dag
Komkommerrol met kip
De kunst van gezond(er) eten bestaat niet zozeer uit minder eten, wel uit anders eten. Meer groentjes is de vanzelfsprekende basis en daar kan dit gerecht alvast bij helpen. Met dunne plakjes komkommer maak je fijne hapjes met kip en een frisse dressing. Perfect op een feestje, als hapje of lunch.
Tagged With: bieslook, dieet, Engelse saus, fris, groene selder, hapje, kip, kipreepjes, knapperig, komkommer, komkommerrol, low carb, lunch, mager, mayonaise, origineel, peterselie, ranch, ranchdressing, restjes kip, selder, sricha, tapa, tussendoor, vermageren, verrassend, voorgerecht, worcestershire, yoghurt, zomers
Scampi met venkel en tuinkruiden
Geen zin in altijd weer dezelfde charcuterie op je brood? Of zocht je een lekker, verfijnd voorgerechtje? Deze kruidige scampi's in een fijn sausje met venkel zijn exact wat je zocht!
Tagged With: bieslook, brood, groen, groene kruiden, hapje, klente-ui, knoflook, koken met wijn, koriander, kruiden, kruidig, lunch, Marsala, met brood, oregano, peterselie, romig, saus, scampi, scampi's, snel klaar, starter, tuinkruiden, venkel, vis, voorgerecht, wijn, zee, zeevruchten, zure room
Tomatenrisotto met zeebaars (Colruyt)
Simpel en altijd lekker? Risotto, natuurlijk! De Italiaanse klassieker met rijst is een echte allemansvriend die op allerlei manieren bereid kan worden. De koks van supermarktketen Colruyt kiezen in dit recept voor de op-en-top mediterrane smaken van basilicum en tomaat, in combinatie met reepjes chorizo en een mals stukje zeebaars.
Tagged With: basilicum, beginner, chorizo, Colruyt, gebakken rijst, italiaans, Italië, kindvriendelijk, kippenbouillon, klassiek, klassieker, kruidig, makkelijk, mediterraans, origineel, rijst, risotto, simpel, smaakvol, tomaten, tomatenrisotto, vis, vis en vlees, witte wijn, zee, zeebaars, zonnig, zuiders
Orzo stroganoff met kippenballetjes
Wie houdt van een smeuïg pastagerecht zal dol zijn op deze eenvoudige maar smaakvolle bereiding met kippengehaktballetjes waar je maar één pan voor moet vuilmaken. Orzo (rijstvormige pasta) wordt gecombineerd met een klassiek stroganoff-sausje, bestaande uit champignons, zure room en mosterd. Perfecte dagelijkse en toch verrassende kost!
Tagged With: alle seizoenen, champignons, comfort food, éénpansgerecht, gehaktballen, gehaktballetjes, graanmosterd, kids, kindvriendelijk, kip, kippenbouillon, kippengehakt, kippengehaktballetjes, knoflook, mosterd, one pot, orzo, paddenstoelen, pasta, romig, room, smeuïg, stroganoff, stroganov, voor elke dag, witte wijn, zure room
Goudbrasem met oosterse marinade (Jeroen Meus)
Een volledige vis bakken of grillen klinkt voor velen als een ingewikkeld klusje. Het tegendeel is net waar, bovendien garandeert het een sappige en smaakvolle vis. Jeroen Meus kiest voor een klassieker: goudbrasem (ook wel dorade genoemd) en voegt er een kruidige, oosterse marinade aan toe.
Tagged With: Aziatisch, Azië, chili, dagelijkse kost, dorade, dorade royale, gebakken vis, gefrituurde vis, gember, goudbrasem, Jeroen Meus, kokossuiker, koriander, lente-ui, marinade, Oosters, oosterse marinade, Orientaals, rijst, sesamolie, sesamzaadjes, sluimererwten, tamarinde, tamarindepasta, vis, vissaus, volledige vis





