Schaaldieren | Schaaldieren |

 

Recepten - Vis - Schaaldieren

Tartaar van asperges en garnalen

Tartaar van asperges en garnalen
Een fris (voor)gerechtje dat op en top lente uitstraalt én een beetje chiquer mag zijn? Deze fraaie tartaar van asperges en grijze garnalen is wat je zoekt.

Tajine met vis

Tajine met vis
Een tajine is een ontzettend leuk ding om in de keuken te hebben. Het oogt niet alleen leuk, de speciale vorm draagt effectief bij tot een extra malse en smaakvolle manier van voedsel bereiden. Ontdek in dit recept een royaal basisrecept voor een smakelijke tajine met vis en groentjes.

Spicy spaghetti met scampi, salami en gremolata (Jeroen Meus)

Spicy spaghetti met scampi, salami en gremolata (Jeroen Meus)
Deze spicy pasta van Jeroen Meus is de uitgelezen keuze voor lekkerbekken die van eenvoudige en toch supersmaakvolle gerechten houden. Door salami en scampi te combineren krijgt het gerecht heerlijke 'surf 'n turf' vibes die perfect passen bij de simpele, pittige saus. De knapperige gremolata zorgt tot slot voor structuur en meer smaak. Een toprecept!

Garnalenrisotto met courgette (Colruyt)

Garnalenrisotto met courgette (Colruyt)
Risotto is misschien wel één van de meest gebruiksvriendelijke soorten recepten die je kan vinden. Alles in één pan, talloze variaties en behalve nu en dan roeren (al is zelfs dat niet noodzakelijk) is er vrijwel geen werk aan. De kookploeg van supermarktketen Colruyt bedacht een snelle, eenvoudige maar lekkere risotto met garnalen en courgette.

Tomatenvenkelsaus met pasta en scampi

Tomatenvenkelsaus met pasta en scampi
Zeg niet te snel 'tomatensaus' tegen een rode saus waar hoofdzakelijk tomaten in zitten. Die term kan immers wat misleiden aangezien je veel dan enkel tomaten kan gebruiken. Voor deze magnifieke saus gaan we aan de slag met tomaten en venkel die alle tijd van de wereld krijgen om traag te roosteren. Heerlijk met pasta en scampi, al kan je de saus ook voor andere bereidingen zonder enig probleem gebruiken.

Gepocheerde zalm met scampi en warme tartaar (Colruyt)

Gepocheerde zalm met scampi en warme tartaar (Colruyt)
Wie niet zo dol is op taaie of doorbakken zalm doet er goed aan om de vis te pocheren: slechts kort garen in water of een bouillon. Het receptenteam van Colruyt vult dat eenvoudige en altijd succesvolle idee aan met enkele gebakken scampi's en een warm tartaarsausje tot een alledaags en toch feestelijk gerecht.

Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges

Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges
De mogelijkheden met pasta zijn eindeloos. En hoewel eenvoud doorgaans de meest verstandige keuze is, kan het nu en dan leuk en vooral extra lekker zijn om met net dat ietsje meer aan de slag te gaan. Ontdek daarom in dit recept een royale pasta met chorizo, bisque, grijze garnalen en groene asperges.

Garnalenbisque met puree en gepocheerd ei

Garnalenbisque met puree en gepocheerd ei
Dit recept is ontzettend rijk aan smaken en texturen, waardoor het erg feestelijk is. Tegelijkertijd blijft het allemaal vrij eenvoudig en zijn er geen ingewikkelde of speciale kooktechnieken voor nodig. De garnalenbisque heeft enkel wat tijd nodig, de puree wat liefde en de gepocheerde eitjes een beetje training. Het wordt hoe dan ook heerlijk tafelen met dit royale voorgerecht of selecte hoofdgerecht.

Royale vispannetjes met wittewijnsaus

Royale vispannetjes met wittewijnsaus
Op feestelijke momenten is het nooit verkeerd om terug te grijpen naar beproefde klassiekers. Een vispannetje is bijvoorbeeld relatief eenvoudig maar kon toch erg luxueus zijn. Ontdek in dit recept een erg verfijnde bereidingsmethode van individuele potjes met de lekkerste stukjes vis en een elegant sausje op basis van witte wijn.

Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus

Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus
Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.

Scampi met tomatensaus (Pascale Naessens)

Scampi met tomatensaus (Pascale Naessens)
De elegante smaak van scampi kan ook Pascale Naessens bekoren. Een bijzonder verfijnde en smaakvolle saus is al wat ze erbij serveert in dit gerecht. Perfect als eenvoudig hoofdgerecht of royaal voorgerecht voor al wie gezond(er) eten voorop stelt.

Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt)

Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt)
De receptenmakers van supermarktketen Colruyt zorgen voor gevarieerde, betaalbare en niet al te moeilijke recepten. Dit is daar een prima voorbeeld van: een mals en gezond stukje zalm dat heerlijk en makkelijk gecombineerd wordt met parelcouscous, broccoli en mosseltjes in een (kant-en-klare) bearnaisesaus. Of hoe je snel en toch verrassend culinair kan koken op een gewone weekdag.

Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)

Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)
Jeroen omschrijft dit smakelijke pastarecept als heel gewoon en toch een beetje feestelijk. De combinatie van scampi, venkel, kerstomaatjes en chili is immers een 'match made in heaven' waar je helemaal dol op zal zijn!

Gegratineerde mosselen met zeekraal

Gegratineerde mosselen met zeekraal
Wie een exquis voorgerecht zoekt dat niet zwaar op de maag ligt, moet niet verder zoeken. Door de mosseltjes te gratineren met een lekkere saus en wat Parmezaanse kaas, maak je er heerlijk eenvoudige hapjes van. Wat licht opgebakken zeekraal past er perfect bij - bij voorkeur met een fris glaasje witte wijn.

Avocadobootjes met grijze garnalen

Avocadobootjes met grijze garnalen
Grijze garnalen en avocado vormen een gouden combinatie. Beide hebben een eerder delicate smaak die niet al te veel extra's nodig heeft om te schitteren. Met een paar extra smaakmakers maak je er feestelijke hapjes van die erg leuk presenteren in de schil van de avocado's. Niet moeilijk, lekker gezond én een beetje feestelijk.