Recepten - Geen maximum - < 10 euro
Chocolademousse (Sandra Bekkari)
Dol op dessertjes maar minder dol op diëten? Dat is knap vervelend, een slankere lijn begint immers bij minder en gezonder eten. Wordt een zoete afsluiter van een lekker diner onmogelijk, dan? Wel neen, met de hulp van Sandra Bekkari maak je een piekfijne chocomousse waar je vrolijk mee mag zondigen!
Tagged With: afsluiter, amandel, beginner, beginners, blauwe bessen, choco, chocolade, chocolademousse, chocomousse, dessert, fruit, gezond, mager, makkelijk, nagerecht, rode vruchten, rood fruit, sana, Sandra Bekkari, simpel, snel klaar, televisie, tv, vegetarisch, veggie, vlug, zoet, zoetekauw, zoetigheid
Farfalle met gerookte zalm en prei in roomsaus
Van alle soorten pasta is farfalle ongetwijfeld de leukste. Met schattige vlindertjes kan je bovendien heerlijke bereidingen maken, de originele vorm zorgt voor een smaakvolle beet en veel saus die blijft kleven. Alles kan! Wat dacht je van smeuïge gerookte zalm, aangevuld met enkele mosseltjes en zachte groenten prei en courgette in een frisse roomsaus? Klinkt zalig, toch?
Kabeljauwhaasje op Vlaamse wijze met witloofpuree
Met dit klassieke recept zal je lekkerbekken plezieren. Het laat de volle smaak van kabeljauw helemaal tot haar recht komen met een simpele, maar doeltreffende bereiding op basis van witte wijn en verse kruiden. De smeuïge en karaktervolle puree maakt deze alledaagse klassieker helemaal af.
Tagged With: België, Belgisch, Belgische kust, boter, broodkruim, chapelure, dragon, eenvoudig, kabelhauwhaasje, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, klassiek, klassieker, kruiden, noordzee, peterselie, puree, simpel, tuinkruiden, vis, vlaams, Vlaanderen, witlof, witlofpuree, witloof, witloofpuree, witte vis, witte wijn
Risotto met paddenstoelen (Antonio Carluccio)
De aimabele Antonio Carluccio overleed in 2017, maar zal voor altijd een ambassadeur van pure Italiaanse kost blijven. Hij stond voor eenvoudige recepten die hun sterkte halen uit kwalitatieve en smaakvolle ingrediënten. Exact waar deze eenvoudige risotto voor staat. Antonio benoemde dit gerecht meermaals als één van zijn allerfavorietste. Probeer het zelf en begrijp meteen waarom. Het resultaat is spectaculair lekker, beloofd!
Tagged With: Antonio Carluccio, bouillon, Carluccio, champignon, champignons, cucina povera, cucina povere, eekhoorntjesbrood, eenvoudig, funghi, fungi, italiaans, Italië, kippenbouillon, makkelijk, paddenstoel, paddenstoelen, parmezaan, parmezaanse kaas, puur, rijst, risotto, simpel, vegetarisch, veggie, zuiver
Ierse entrecôte met spruitjes en mosterdsaus
Een piekfijn stukje vlees mag niet ontbreken op het weekmenu. Rundsvlees verdient extra aandacht, de beste stukken zijn (indien goed bereid) om duimen en vingers af te lekken. Ierland heeft een uitstekende reputatie wat betreft rundsvlees, de groene weides garanderen een malse en smaakvolle steak. Vooral de entrecôte zal fijnproevers plezieren. Voeg daar zalige, Belgische spruitjes en een stevig mosterdsausje aan toe en de avond kan niet meer stuk!
Tagged With: biefstuk, Bourgondisch, entrecote, feestelijk, Ierland, Iers, mosterd, mosterdsaus, rood vlees, room, roomsaus, royaal, rund, runds, rundsvlees, smaakvol, spruiten, spruitjes, steak, stevig, vlees
Noedels met scampi en ananas
Dit originele recept combineert oosterse keukens tot een pittig gerecht waar elke liefhebber van Aziatische en wereldkeukens geen nee tegen kan zeggen.
Toastjes met gerookte zalmmousse (Colruyt)
Een goed gevulde schaal met lekkere toastjes mag niet ontbreken op een feestje. Dit eenvoudige recept van Colruyt laat je smeuïge toastjes maken met zalm, heerlijk.
Tagged With: aperitief, aperitiefhapje, bezoek, brood, dille, feest, feestelijk, gerookt, gerookte zalm, hapjes, hazelnoten, kaas, kerst, kerstmis, mierikswortel, mousse, roomkaas, smeuïg, toastjes, vis, voorgerecht, zalm, zalmmousse
Rosbief met jagersaus en winterse groentefrietjes
De winter is voor velen het minst geliefde seizoen, zeker als het op eten aankomt. Nochtans zijn er tijdens de kille maanden heel wat lekker en smaakvolle groenten te vinden. Groentes als pastinaak, peterseliewortel en aardpeer zijn uitzonderlijk smaakvol en hebben een stevige textuur. Perfect om gezonde frietjes van te maken. Tel daar een sappige rosbief en een stevig sausje bij, en je bent plots blij dat het winter is!
Tagged With: aardpeer, gezouten, herfst, jagersaus, mals, oven, pastinaak, peterseliewortel, raap, rood vlees, rosbief, rund, rundsvlees, sappig, saus, spek, spekjes, stevig, ui, uitjes, vergeten groenten, winter, wintergroenten, winters, wortel
Stoofvlees van everzwijn met witloofsalade (Jeroen Meus)
Een stevige schep stoofvlees is een geliefde klassieker. Het wordt nog lekkerder wanneer je dat stoofvlees maakt van een stevig stuk wild: everzwijn! Jeroen Meus helpt je deze winterse topper klaarmaken, vergezeld van een fris witloofslaatje en een doodgewone, gekookte aardappel. Zo lekker, en toch alledaags.
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, Bekgië, Belgisch, dagelijkse kost, ever, everstoofvlees, everzwijn, gewoon, herfst, Jeroen Meus, klassiek, mayonaise, normaal, oven, rode wijn, stevig, stoofvlees, stoven, stoverij, tijd genoeg, traag, wild, winter, witloof, witloofsalade, zoet en zout
Schuimpjes
Zoetekauwen die graag koken weten maar al te goed dat lekkere dessertjes werk en concentratie vragen. De ingrediënten moeten juist zijn, de baktijd moet kloppen, niet te zoet, niet te zwaar,... Kijk je daarom op tegen een zoete afsluiter van een geslaagd etentje? Dit recept biedt je de perfecte oplossing: schuimpjes! Uiterst eenvoudig en heerlijk bij een kopje koffie!
Tagged With: bloemsuiker, eenvoudig, eieren, goedkoop, hapje, kids, kinderen, koffie, koffie en thee, kristalsuiker, makkelijk, meringue, meringues, mixen, mixer, nagerecht, oven, patiserie, schuim, schuimpjes, simpel, snack, suiker, toetje, tussendoortje, zoet, zoete zonde, zoetebek, zoetekauw
Kerstbubbels
Tijdens de feestdagen spreekt het voor zich dat een geschikte aperitief gewenst is. Niets mis met cava of champagne, een originele cocktail zorgt echter voor dat tikje meer feestelijkheid. Dit recept leert je uiterst passende kerstbubbels maken: een eenvoudige en makkelijke cocktail.
Tagged With: alcohol, bubbels, cava, champagne, citroen, citroenlimonade, cocktail, cranberry, cranberryjuice, cranberrysap, drankd, drankje, feestelijk, gin, kerst, kerst en nieuw, kerstmis, limoen, limonada, longdrink, nieuwjaar, oudjaar, party, rozemarijn, schuimwijn, veenbes, veenbessen, veenbessensap
Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)
Dit recept is een echte klassieker. Het is een mooi voorbeeld van fusion en wereldkeuken, het ontstond immers toen de Britse kolonisatoren de Indische keuken leerden kennen. Er bestaan heel wat verhalen over de oorsprong van het gerecht, net zoals er heel wat varianten en eigen recepten bestaan. Sandra Bekkari houdt het traditioneel: de basis blijft stukjes gemarineerde kip in een smeuïge getomateerde saus. Heerlijk!
Tagged With: Brits, chicken, curry, exotisch, fusion, gemarineerd, gember, gezond, Indisch, kip, kippenblokjes, kokos, komijn, koriander, kruidig, kurkuma, mager, marinade, origineel, rijst, sana, Sandra Bekkari, spicy, tikka masala, verrassend, wereldkeuken, yoghurt
Penne in tomatensaus met scampi en rucola
De kunst van een lekkere pasta zit 'm niet in een berg ingrediënten en ingewikkelde bereidingen. Neen, met eenvoudige dingen maak je de lekkerste borden pasta. Zoals tomaten, rucola en scampi! klinkt heerlijk eenvoudig, toch?
Tagged With: alledaags, cayenne, eenvoudig, gewoon, Harissa, italiaans, Italië, kruidig, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, penne rigata, pittig, rucola, scampi, simpel, smaakvol, tomaten, tomatenolie, tomatensaus, vis, zee, zeevruchten, zomers, zonnig
Eendenborst met peer en sherry (Colruyt)
Tijdens de feestdagen is het niet altijd makkelijk om iets feestelijk klaar te maken dat haalbaar en niet gek duur is. Eend is een uitstekende keuze wanneer je hiermee worstelt: als je het vlees correct bereid is het sappig en smakelijk. Met een originele combinatie van prei, peer en Sherry zorg je - dankzij Colruyt - voor een verrassend hoofdgerecht.
Tagged With: droge sherry, eend, eendenborst, eendenfilet, feest, feestdagen, feestelijk, gevogelte, haalbaar, herfst, kerst, kerstmis, kroketjes, kroketten, niet moeilijk, nieuwjaar, origineel, oud en nieuw, peer, prei, sherry, verrassend, wild, wildseizoen, winter
Pittige toastjes met tarama
Tijdens de feestdagen wil elke gastheer of -vrouw zijn gasten culinair verwennen. Exquise producten, zoals kaviaar, zijn helaas vreselijk duur. Gelukkig bestaan er ook goedkopere producten die zeker zo feestelijk en lekker kunnen zijn. Dit recept leert je een supersimpel toastje met tarama maken: een roze mousse van de eitjes van kaviaar of steur.
Tagged With: brood, chili, dille, eenvoudig, feest, feestelijk, frietsaus, groene peper, hapje, Hollandse mayonaise, kaviaar, knapperig, krokant, makkelijk, mayonaise, origineel, pikant, pittig, snel klaar, tarama, toast, toastje, vis, viseitjes, vlug, zilverui, zilveruitjes, zoete mayonaise




