Servings | Prep Time | Cook Time |
1pizza | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
1pizza | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 1 rol pizzadeeg
- 1 sjalot gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look gepeld en fijngesnipperd
- 500 ml tomatenpassata
- 1 handvol rucola
- 3 sneetjes rauwe ham
- 1 bol mozzarella
- oregano gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Servings: pizza
Ingredients
Servings: pizza
|
Instructions
- Stoof de gesnipperde sjalot met het teentje look aan in een scheut olijfolie.
- Voeg de tomatenpassata toe en laat een kwartiertje pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
- Rol ondertussen het deeg zorgvuldig uit en verwarm de oven op 200°.
- Bestrijk het deeg met een fijn laagje tomatensaus. Gebruik niet te veel, anders wordt de bodem zompig. De rest van de tomatensaus kan je bewaren voor meer pizza's of een pastasausje.
- Bestrooi de pizza door de rauwe ham en de mozzarella in stukjes te trekken. Verdeel nonchalant maar evenwichtig en strooi er nog wat gedroogde oregano over.
- Bak de pizza gedurende een tiental minuten, of tot de kaas mooi pruttelt en de korst kleurt. Bedek net voor het opdienen met de rucola. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind