Recepten - Europees
Tartaarsaus

Een lekker stukjes vis heeft weinig extra nodig: doe er verse tartaarsaus bij en je gerecht is sowieso top! Ontdek in dit recept hoe je de enige echte, authentieke tartaarsaus zelf moet klaarmaken!
Tagged With: augurk, augurken, augurkjes, bieslook, bijgerecht, classic, dragon, ei, eieren, fish and chips, frietjes, frituur, kappertjes, klassiek, klassieker, koude saus, kruiden, mayonaise, peterselie, saus, sjalot, snack, tartaar, tartaarsaus, traditioneel, tuinkruiden, vegetarisch, veggie, verse kruiden, vis
Kalkoenstoverij

Hoewel er weinig gerechten zijn die kunnen opboksen tegen onze nationale trots - stoofvlees, natuurlijk! - zijn er heel wat meer bereidingen van gestoofd vlees die om duimen en vingers af te lekken zijn. Stoverij van kalkoen is bijvoorbeeld erg smaakvol, lekker mals en niet moeilijker om te maken. Met dit verrassende maar eenvoudige recept scoor je zeker en vast!
Tagged With: eenvoudig, kalkoen, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kip, kippenbouillon, kruidig, mals, mediterraans, origineel, pasta, rode wijn, rozemarijn, sappig, selder, simpel, stoofvlees, stoven, stoverij, supersimpel, tijm, tomatenpuree, verrassend, wortel, wortelen, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Kip in honing-mosterdsaus

Geoefende lekkerbekken weten dat een sappige kippenbout een overheerlijk stukje vlees is. Gecombineerd met de eenvoudige maar heerlijke honing-mosterdsaus uit dit recept maak je er zelfs een waar festijn van!
Tagged With: België, Belgisch, bier, blond bier, Bourgondisch, chicken, culinair, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, gevogelte, grootmoeders keuken, honing, honing-mosterdsaus, jeneverbessen, kip, kippenbouillon, kippenbout, kippenbouten, laurier, mosterd, mosterdsaus, room, roomsaus, royaal, rozemarijn, spek, spekblokjes, spekreepjes, tijm, traditioneel, zondag, zondagse kost
Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)

Het fijne aan pasta-recepten is dat ze kunnen uitblinken in eenvoud en toch supersmaakvol zijn. Dat heeft Piet Huysentruyt goed begrepen, deze zalig simpele pasta met champignons en spekjes is het perfecte avondmaal op een drukke weekdag.
Tagged With: alledaags, beginner, bekende chef, champignon, champignons, comfort food, easy, eenvoudig, elke dag, gerookt spek, gewoon, italiaans, Italië, mediterraans, njam, paddenstoel, paddenstoelen, pasta, peterselie, Piet Huysentruyt, romig, room, roomsaus, simpel, snel klaar, sos piet, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, supersimpel, tagliatelle, vtm, vtm koken, zuiders
Goulash

Wat stoofvlees is voor België, is goulash voor Hongarije. Deze ingedikte vleesstoofpot is heel populair in Oost-Europa en bestaat in flink wat varianten. Er bestaan dan ook talloze familierecepten die al generaties meegaan. De basis is echter eenvoudig: rundsvlees, paprika, tomaten, vleesbouillon en voldoende gaartijd. Perfect om van te smullen op gure dagen.
Tagged With: goulash, herfst, Hongarije, karwei, klassiek, knoflook, komijn, langzaam, laurier, look, oost-Europa, paprika, paprikapoeder, pasta, puree, rijst, rode wijn, rund, runds, rundsbouillon, rundsstoofvlees, rundsvlees, rustig, smaakvol, stevig, stevige kost, stoofvlees, stoven, stoverij, tomaten, traag garen, traditie, traditioneel, winter
Pizza Francescana

Klassiekers zoals een Margherita of een Napolitana kent iedereen, ga je echter op culinaire ontdekkingstocht in Italië dan leer je tal van minder bekende maar zeker zo lekkere traditionele pizza's kennen. Een Pizza Francescana wordt bijvoorbeeld bereid met eekhoorntjesbrood: heerlijk eenvoudig en toch een beetje luxueus.
Tagged With: alledaags, deeg, eekhoorntjesbrood, gewoon, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, kruidig, mediterraans, mozzarella, oregano, origineel, oven, paddenstoelen, pizza, Pizza Francescana, pizzadeeg, simpel, snel klaar, verrassend, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Gesmoord varkensgebraad (slow cooker)

Het allerfijnste aan een slowcooker is dat je zonder zorgen heerlijk kan koken. De trage gaartijd garandeert malse en sappige resultaten. Een varkensgebraadje wordt in de oven snel taai, probeer dus zeker deze bereidingswijze eens uit!
Tagged With: België, Belgisch, crockpot, gebraad, gesmoord, klassiek, mals, oven, sappig, simpel, slow cooker, slowcooker, smoren, spek, traag, traag garen, traag gegaard, Varken, varkens, varkensvlees, zondag, zondagse kost
Champignons met ham

Als je een leuk hapje wil maken, zijn champignons altijd een aanrader. Je kan ze immers met heel wat verschillende ingrediënten opvullen. Lekker en origineel! In dit recept gaan we aan de slag met gerookte ham, aangevuld met mediterraanse invloeden. Heerlijk!
Tagged With: aperitief, aperitiefhapje, basilicum, bijgerecht, champignon, champignons, chapelure, gedroogde tomaten, gerookt, gerookte ham, gevuld, hapje, mozzarella, olijven, oven, paddenstoel, paddenstoelen, paneermeel, parmezaan, parmezaanse kaas, tapa, tijm, tomaatjes, tomaten, voorgerecht, zwarte olijven, zwarte woud, zwarte woud ham
Zalmglaasjes met garnalen en pesto

Dit hapje combineert klassieke maar heel lekkere smaken. Bovendien ziet het er mooi uit en hoef je er niet veel moeite in te steken. Perfect als je een grote groep bezoekers over de vloer krijgt!
Tagged With: amateur, amuse, aperitief, beginner, bezoek, feest, feestdagen, feestelijk, garnalen, gemakkelijk, gerookt, gerookte zalm, gevuld glaasje, glaasje, grijze garnalen, hapje, kerstomaat, kerstomaten, noordzee, pesto, pesto Genovese, schaadier, schaaldieren, snel klaar, tapa, tapas, vis, voorgerecht, weinig moeite, zalm, zee, zeevruchten
Pesto-toastjes met ricotta

Als je een lekker hapje op tafel wil zetten bij wijze van aperitief, kan een doodgewoon toastje nog steeds een prima oplossing zijn. Liefhebbers van de mediterraanse keuken zullen smullen van dit heerlijk simpel toastje met verse pesto en ricotta.
Tagged With: aperitief, basilicum, bezoek, blender, eenvoudig, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, gemakkelijk, hapje, italiaans, Italië, look, mediterraans, mixer, party, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, ricotta, simpel, Spaans, tapa, tapas, terras, terrasje, terrassen, toast, toastje, vegetarisch, veggie, voorgerecht, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)

Zin in simpel en lekker veggie? Dan is dit zomers recept van Colruyt de pefecte oplossing. De frisse venkel past perfect bij de smeuïge couscous en hartige halloumi. Heerlijke comfortfood!
Tagged With: beginner, Colruyt, comfort, comfortfood, couscous, groentebouillon, halloumi, italiaans, kaas, limoen, makkelijk, Marokkaans, mediterraans, oregano, peterselie, simpel, snel, tijm, tomaatjes, tomaten, Tunesisch, vakantie, vegetarisch, veggie, venkel, vlug klaar, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Toscaanse kip in crockpot (slowcooker)

Ooit al eens gewerkt met een slowcooker? De trage bereidingswijze garandeert een extra smaakvol resultaat. Je moet er slechts één ding voor over hebben: een beetje meer geduld. Dit zomers gerecht is een perfecte kennismaking met deze kooktechniek: weinig werk, boordevol smaak en heerlijk gezond.
Tagged With: basilicum, courgette, crockpot, italiaans, Italië, kip, kippenbouillon, kippenbouten, krielaardappelen, krieltjes, kruidig, nieuwe patatjes, oregano, paprika, parmezaan, parmezaanse kaas, room, slow cooker, slow cooking, slowcooker, Toscaans, Toscane, traag garen, traaggegaard, vakantie, zomer, zomers, zon, zonnig
Peach Fizz

Een Peach Fizz is de perfecte cocktail voor alledaagse aperitief-momentjes: verfrissend, elegant en niet ingewikkeld.
Tagged With: alcohol, alcoholisch, aperitief, bezoek, citroen, citroensap, cocktail, drank, drankje, feest, feestelijk, feesten, fris, likeur, nieuwjaar, nieuwjaarscocktail, ontspannen, oud en nieuw, perzik, perziklikeur, schnaps, suiker, terras, vakantie, verfrissend, vodka, voorgerecht, wodka, zomer, zomers, zon, zonnig, zwembad
Komkommergazpacho (Sofie Dumont)

Een simpel hapje dat toch feestelijk kan zijn: soep! En als je echt verrassend uit de hoek wil komen, is gazpacho (koude soep) een leuk idee. Sofie Dumont helpt je jouw gasten verwennen met deze supersnelle, gezonde en heerlijk verfrissende gazpacho.
Tagged With: aperitiefhapje, beginner, easy, feest, feestelijk, fris, gazpacho, gemakkelijk, gezond, glaasje, hapje, herbes des provence, komkommer, komkommersoep, koude soep, limoen, low carb, mager, makkelijk, olijfolie, origineel, Provençaalse keuken, snel klaar, soep, sofie dumont, tapa, tapas, vegetarisch, veggie, verfrissend, verrassend, voorgerecht, vtm, vtm koken, yoghurt
Mini-kerstpizza’s

Liefhebbers van Kerstmis en toffe hapjes: dit recept moet je geprobeerd hebben. Origineel, schattig en perfect voor alle leeftijden!
Tagged With: aperitief, feest, feestdagen, feestelijk, grappig, hapje, kerst, kerstbomen, kerstboom, kerstmis, kids, kinderen, leuk, maïs, mini-pizza, origineel, oven, paprika, pizza, proever, proevertje, starter, tomaten, tomatensaus, verrassend