Klassiekers zoals een Margherita of een Napolitana kent iedereen, ga je echter op culinaire ontdekkingstocht in Italië dan leer je tal van minder bekende maar zeker zo lekkere traditionele pizza's kennen. Een Pizza Francescana wordt bijvoorbeeld bereid met eekhoorntjesbrood: heerlijk eenvoudig en toch een beetje luxueus.
Klassiekers zoals een Margherita of een Napolitana kent iedereen, ga je echter op culinaire ontdekkingstocht in Italië dan leer je tal van minder bekende maar zeker zo lekkere traditionele pizza's kennen. Een Pizza Francescana wordt bijvoorbeeld bereid met eekhoorntjesbrood: heerlijk eenvoudig en toch een beetje luxueus.
Servings | Prep Time | Cook Time |
1pizza | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
1pizza | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 1 rol pizzadeeg
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teentje look fijngesnipperd
- 1 scheutje rode wijn
- 250 ml tomatenpassata
- 1 plak gekookte ham
- 1 handvol eekhoorntjesbrood vers of gedroogd
- 1 handvol gemalen kaas mozzarella, gruyère, Emmentaler,...
- oregano gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Servings: pizza
Ingredients
Servings: pizza
|
Instructions
- Fruit de gesnipperde sjalot in een scheut olijfolie. Voeg daarna het gesnipperde teentje look toe en overgiet met een scheutje rode wijn. Laat even uitkoken.
- Voeg de tomatenpassata toe en breng aan de kook. Kruid met peper, zout en oregano. Laat een tiental minuutjes pruttelen.
- Rol het pizzadeeg uit en verwarm de oven op 200°. Laat het eekhoorntjesbrood, indien gedroogd, weken in een ruime hoeveelheid water. Knijp daarna uit.
- Bestrijk de pizza met de tomatensaus. Overdrijf niet.
- Bestrooi de pizza met wat gemalen kaas. Verdeel er de ham (scheur in stukjes) en het eekhoorntjesbrood over. Werk af met nog wat gedroogde oregano en olijfolie.
- Bak de pizza in de hete oven gedurende een tiental minuutjes. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind