Recepten - selder
Tagliatelle al ragu Bolognese (Antonio Carluccio)
Als je op zoek wil naar een echte, authentieke bolognesesaus is er geen betere bron dan Antonio Carluccio. De sympathieke kok leefde voor de Italiaanse keuken en stelde alles in het werk om authentieke bereidingen te promoten. In dit recept leer je dat een originele bolognese-saus veel eenvoudiger is dan wij ze doorgaans maken. En toch zal je geen tekort hebben aan smaak, integendeel! Ontdek snel het geheim van de enige echte Italiaanse klassieker.
Tags: Antonio Carluccio, authentiek, bologna, bolognaise, bolognese, bouillon, gehakt, gemengd gehakt, italiaans, Italië, kalfsgehakt, kippenbouillon, klassiek, mediterraans, middellandse zee, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, procsiutto, rode wijn, selder, spaghetti, spek, stoven, tagliatelle, tomaten, tomatenpasta, tomatensaus, traditie, traditioneel, ui, vakantie, varkensgehakt, vlees, winter, wortel, zomer
Kleurrijke pasta met paprika-tapenade
Een simpel, zonnig pastaatje smaakt altijd. Om een zomerse dag passend af te sluiten of een winterse avond wat zon te geven, pasta met mediterraanse accenten past immer. In deze zonnige allemansvriend gaan we aan de slag met paprikatapenade, lekker veel groentjes en malse spekjes.
Tags: alledaags, comfort food, easy, gemakkelijk, gerookte spekblokjes, gerookte spekjes, italiaans, kleurrijk, laurier, mediterraans, mediterraanse keuken, olijven, paprika, paprikatapenade, pasta, penne, pijnboompitjes, pijnboompitten, rosé, selder, spek, spekblokjes, spekjes, supersimpel, tapenade, tomaten, volkoren pasta, werkweek, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Groentenrijke hachis parmentier (Sandra Bekkari)
Een hachis parmentier is een hartverwarmend en heel traditioneel ovengerecht uit Frankrijk. De basis is eenvoudig: gemengd gehakt (vaak van restjes) met puree in de oven, lekker simpel. Er bestaan talloze varianten en uitbreidingen op de deze klassieker. Sandra Bekkari vervangt in dit recept het vlees door - zoals we van haar gewoon zijn - een flinke dosis groentjes.
Tags: aardappel, aardappelen, bloemig kokend, bloemkool, champignons, comfort food, courgette, éénpansgerecht, Frankrijk, Frans, gehakt, geitenmelk, gemengd gehakt, groenterijk, hachis parmentier, kikkererwten, klassiek, klassieker, mediterraans, oven, ovenschotel, paprika, pecorino, peterselie, puree, rode wijn, Sandra Bekkari, selder, tijm, tomaten, tomatensaus, traditioneel, tuinkruiden, veel groenten, veel groentjes, vegetarisch, veggie, vtm, vtm koken, wortel, wortelen
Vol-au-vent van konijn met aardpeerpuree
Konijn was ooit heel populair in de Belgische keuken. Vandaag komt het steeds minder op tafel en heel wat mensen denken enkel nog aan de traditionele bereiding met pruimen. Nochtans is er met een magere en smaakvolle vlees veel meer aan te vangen, een herwaardering van konijn zou dan ook niet verkeerd zijn. Deze smeuïge vol-au-vent, vergezeld van een heerlijke puree van aardpeer, kan je hopelijk overtuigen.
Tags: aardappelen, aardappelpuree, aardpeer, aardperen, Belgisch, bouillon, Bourgondisch, erwtjes, fond, Frans, grootmoeders keuken, herfst, klassiek, konijn, mager vlees, met een twist, origineel, puree, room, roux, saus, selder, sherry, smeuïg, stoemp, traditioneel, vol-au-vent, wild, wildfond, wildseizoen, winter, zondag, zondagse kost
Vegetarische chili
Een smaakvol stoofpotje past altijd. Een lekkere chili is dan ongetwijfeld één van de kanshebbers, maar heb je ook al eens een vegetarische variant geprobeerd? Aan smaak hoef je dan zeker niet in te boeten, integendeel. Afgewerkt met een toefje zure room en wat geraspte cheddar wordt dit een vegetarisch feestmaal uit de duizend!
Tags: alledaags, bonen, cheddar, chili, esdoornsiroop, geen vlees, geraspte kaas, groenten, groentjes, jalapeno, kaas, komijn, koriander, kruiden, kruidig, look, maïs, makkelijk, Mexicaans, Mexico, oregano, origineel, paprika, pikant, pittig, rode bonen, selder, simpel, Spaans, Spanje, stoofpot, stoofpotje, stoven, tomaten, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, yoghurt, zure room
Garnalenpasteitjes met kroketten
Wanneer het allemaal wat chiquer mag zijn, zonder jezelf een breuk te werken in de keuken, is dit een tof recept. De smeuïge en feestelijke saus met garnaaltjes kan vergeleken worden met een vol-au-vent en is een perfect diner op een gezellige zondag.
Tags: België, Belgisch, Bourgondisch, champignons, chique, feestelijk, garnaaltjes, garnalen, grijze garnalen, grootmoeders keuken, kastanjechampignons, kroketjes, kroketten, noordzee, oven, pastei, pasteitjes, rijk, rijkelijk, roux, schaaldieren, selder, vis, visbouillon, vol-au-vent, witte saus, zee, zeevruchten, zondag, zondagse kost
Lasagne (Sofie Dumont)
Ook liefhebber van één van de bekendste gerechten uit de heerlijke Italiaanse keuken? Probeer je graag eens een ander recept, of ben je net op zoek naar een goede basisversie? Dan is dit recept perfect, Sofie Dumont leert je hoe een eenvoudige maar lekkere lasagne klaargemaakt moet worden.
Tags: bechamel, bechamelsaus, bolognaise, bolognese, bolognesesaus, eenvoudig, gegratineerd, gehakt, gemengd gehakt, gratineren, groende selder, italiaans, Italië, kaas, kids, kinderen, klassiek, kruiden, lasagna, lasagne, op voorhand, oven, ovenschaal, ovneschotel, pasta, saus, selder, simpel, tomaten, tomatensaus, traditioneel, weekend, witte saus
Frisse rijstschotel met groene groentjes en grijze garnalen
Op warme dagen is het niet altijd makkelijk om een passend maal klaar te maken. Je hebt niet veel zin om lang in te keuken te puffen en je wil liever een lichte maaltijd? Perfect, dit smakelijke recept met garnaaltjes en frisse groentjes is helemaal wat je zoekt.
Tags: azijn, bleekselder, comfort food, courgette, dille, easy, eenvoudig, fris, garnaaltjes, garnalen, gezond, grijze garnalen, groene groentjes, groene selder, komkommer, licht, lichte maaltijd, mager, makkelijk, noordzee, rijst, rijstschotel, schaaldieren, selder, simpel, vis, warm, zee, zomer, zonnig
Kippenbrazades met oosterse juliennegroentjes en gestoomde broccoli
Ietwat origineel en mager koken zonder ingewikkelde, dure of tijdrovende technieken is niet vanzelfsprekend. Het juiste recept vinden, dat is de truc! Deze makkelijke marinade maakt van een eenvoudige kippensaté een formidabel smaakvolle brazade die perfect past bij de simpele maar exotisch getinte groenteweelde.
Tags: appelsien, appelsiensap, brazade, broccoli, broccoliroosjes, cayenne, cayennepeper, chili, citroen, citroensap, dieet, eenvoudig, exotisch, fitness, gestoomd, gezond, groentjes, honing, julienne, juliennegroenten, jullienegroentjes, kip, kipfilet, kippen, kippenbrazade, kippensaté, kippenvlees, low carb, mager, makkelijk, marinade, olijfolie, Oosters, origineel, prei, saté, selder, sesam, sesamzaad, sinaas, sinaasappel, soja, sojasaus, stomen, stoomoven, wortel
Groentesoep met graanmosterd en gedroogde uitjes
Mag het ook eens een pittig soepje zijn? Dit eenvoudige recept heeft een simpele groentesoep als basis, maar door toevoeging van graanmosterd en knapperige uitjes wordt het een pittig en krokant voorgerechtje.
Tags: alledaags, Belgisch, bouillon, champignon, champignons, doordeweeks, eenvoudig, Frans, gedroogde uitjes, graanmosterd, groentebouillon, groenten, groentes, groentesoep, grootmoeders keuken, klassiek, knapperig, krokant, kruidentuiltje, lunch, mosterd, prei, preiwit, selder, simpel, soep, tuinkruiden, uitjes, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voorgerecht, wortel
Juliennesoep met krab en rivierkreeftjes
Wanneer het tijd is voor een feestelijk diner, mag een elegant soepje niet ontbreken. Met niet bijzonder veel moeite en verfijnde ingrediënten heb je zonder moeite een perfecte starter klaar. Met smaakvolle rivierkreeftjes en stukjes krab is deze eenvoudige juliennesoep absoluut het proberen waard.
Tags: amuse, bouillon, feest, feestdagen, feestelijk, feestrecept, julienne, juliennesoep, jullienne, kerst, kerstmis, king krab, krab, luxe, luxueus, nieuwjaar, oud en nieuw, prei, preiwit, rivierkreeft, rivierkreeftjes, room, royaal, schaaldier, schaaldieren, selder, soep, starter, vis, visbouillon, voorgerecht, wortel
Waterzooi van konijn
Konijn staat steeds minder op ons menu, terwijl het ooit dagelijkse kost was. Het vlees is nochtans uiterst fijn en smaakvol. Bovendien is het mager en kan je er heel wat meer mee klaarmaken dan een klassieke 'konijn met pruimen'. Dit recept is bijzonder simpel, boordevol verfijnde smaken en laag in calorieën. Het proberen waard!
Tags: alledaagse kost, eenvoudig, Gent, Gentse waterzooi, gestoomd, gestoomde groenten, gezond, groentebouillon, groenten, groentjes, klassiek, konijn, mager, prei, selder, simpel, soep, stomen, typisch, venkel, waterzooi, witte wijn, wortel
Linzenstoofpotje met rookworst en peterseliewortel
Hartige stoofpotjes zijn instant successen tijdens de wintermaanden. Met klassieke winteringrediënten tover je een lekker en betaalbaar gerecht op tafel. Vooral peterseliewortel is een leuke en verrassende groente. Het lijkt op een kleine pastinaak, de smaak is iets pittiger en leunt ook wat aan bij knolselder. Het proberen waard!
Selder-pompoensoep
Soep is niet te missen is een gebalanceerd weekmenu. Makkelijk, gezond en weinig moeite zijn de sleutelwoorden. Meer hoeft dat toch niet te zijn? Dit soepje is heerlijk lekker en verdrijft de kilte van de gure herfstdagen.
Tags: basic, bouillon, eenvoudig, gezond, groene selder, groente, groentebouillon, groenten, groentes, grootmoeders keuken, klassiek, mager, pompoen, prei, preiwit, selder, simpel, soep, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wortel
Mosselen in saffraansaus (Colruyt)
Dit is een fantastisch lekker voorgerechtje of hapje voor visliefhebbers. Het romige groentesausje past perfect bij enkele mosseltjes. Dit recept is een absolute aanrader als je een origineel hapje zoekt dat echt niet veel werk of moeite vraagt.
Tags: bouillon, brood, Colruyt, eenvoudig, feest, feestelijk, feestje, groenten, groentjes, hapje, makkelijk, mosselen, noordzee, origineel, paprika, peterselie, room, roomsausje, saffraan, saus, selder, simpel, snack, snel klaar, tapa, tapas, verrassend, vis, visbouillon, voorgerecht, wereldkeuken, zee, zeevruchten, zomers, zonnig, zuiders