De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.
De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 1 ui fijngesnipperd
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 2 eetlepels bloem
- 2 liter visbouillon
- 200 gram gekuiste krielaardappeltjes gehalveerd
- 400 gram groentemengeling selder, wortel, prei, champignon
- 300 gram visblokjes (mix) zalm, kabeljauw, schelvis,...
- 2 dl room
- 1 scheut whiskey
- 400 gram schaaldieren mosselen, scampi,...
- cayennepeper
- nootmuskaat
- 1 bosje peterselie fijngesnipperd
- 1 klontje boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een ruime stoofpot. Fruit de gesnipperde ui met de spekreepjes in een klontje boter.
- Bestuif met bloem, roer om en laat even bakken zodat de bloemsmaak verdwijnt.
- Overgiet met de visbouillon en breng aan de kook. Versnijd ondertussen de groentemengeling in fijne stukjes.
- Voeg de groentjes en gehalveerde krieltjes toe. Kruid met zout, peper, nootmuskaat en een snuifje cayennepeper. Laat 10 à 15 minuutjes pruttelen op een zacht vuur.
- Roer de room en een flinke scheut whisky onder soep. Laat even indikken. Voeg daarna de stukjes vis toe. Laat nog even verder indikken en garen.
- Roer de schaaldieren onder de chowder, en haal dan van het vuur. Laat afgedekt warmen tot ze gaar zijn of open gaan.
- Bestrooi net voor het opdienen met peterselie en serveer met knapperig, vers brood. Ook een beetje geraspte cheddar is heerlijk. Smakelijk!
Recipe Notes
Met het basisconcept kan je eindeloos variëren: vlees in plaats van vis, enkel schaaldieren,... Focus echter altijd op een gelijktijdige garing. Ook in dit recept is het essentieel om de groentjes, stukjes vis en schaaldieren tegelijkertijd à point te krijgen. Moeilijk? Oefening baart kunst! Werk je met diepvriesproducten? Geen enkel probleem, maar let er dan wel op dat alles volledig ontdooid is.
Share this Recipe
Speak Your Mind