Recepten - peterselie
Leng met puree en champignons in kruidenboter
De Leng is een smakelijk visje dat, zeker qua smaak, best goed lijkt op kabeljauw. Er bestaat een witte en blauwe variant, de verschillen zijn echter bijzonder klein. Deze vissoort, ook wel Julienne genoemd, leent zich tot heel eenvoudige en zuivere recepten vanwege de volle maar gebalanceerde smaak. Perfect met gesmoorde champignons en een flinke schep puree!
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, blauwe leng, boter, champignon, eenvoudig, filet, julienne, kruidenboter, leng, look, mager, omega 3, oven, paddenstoel, paddenstoelen, Parijse champignons, peterselie, puree, simpel, snel makkelijk, vis, visfilet, vlug klaar, witte leng, witte wijn
Fazantenfilet met cantharellen en zachte mosterdpuree
Het wildseizoen is voor lekkerbekken een absoluut hoogtepunt. Met feestelijke stukjes vlees, zoals fazant, en kraakverse seizoensproducten, zoals cantharellen, maak je een betoverend herfstmaal dat op geen enkele feestelijke gelegenheid zal misstaan. Hoewel niet goedkoop, vertelt dit recept je hoe je met deze twee absolute klassieke ingrediënten een (h)eerlijk en niet bijzonder moeilijk feestmaal kan klaarmaken.
Tagged With: bos, cantharellen, champignons, fazant, fazantenfilet, feestelijk, filet, gevogelte, herfst, look, mosterd, paddenstoelen, peterselie, porto, puree, rode wijn, seizoen, ui, uienconfijt, wild, wildseizoen, winter, witte porto
Pittige maïssoep
Dit pikant soepje met Mexicaanse invloeden zal je absoluut verrassen. De maïs zorgt voor een stevige textuur maar een zoete smaak, wat dan weer perfect in balans komt met het chilipepertje. Een schepje zure room brengt deze originele soep helemaal in balans, het proberen zeker en vast waard!
Tagged With: aardappelen, amerika, amerikaans, België, Belgisch, bouillon, brood, chili, cilipeper, exotisch, groentebouillon, ikant, kerstomaat, kerstomaten, laurier, lunch, maïs, makkelijk, Mexicaans, Mexico, middag, mixen, mixer, pepertje, peterselie, pittig, rode chili, simpel, soep, vegetarisch, witte wijn, zure room
Gepofte aardappel met zure room, grijze garnaaltjes en gegrilde groenten
Een gepofte aardappel is een heerlijk makkelijke manier om iets leuks te presenteren waar je nog allerlei kanten mee op kan. Met een fijn sausje op basis van zure room heb je een erg lekkere basis. In dit recept werken we verder met grijze garnalen en een selectie zomerse gegrilde groenten.
Tagged With: aardappel, aardappelen, barabecue, basilicum, België, Belgisch, bieslook, courgette, eenvoudig, garnalen, gegrild, gepoft, gepofte aardappel, grijze garnalen, groenten, knoflook, kust, look, makkelijk, mediterraans, noordzee, oregano, oven, papillot, patat, patatten, peterselie, poffen, provençaals, room, simpel, tomaat, tomaten, vis, zee, zilverpapier, zomer, zomers, zonnig, zure room
Champiñones al Ajillo
Wie zomer zegt, zegt terrasje en hapjes. In Spanje heeft men dat geperfectioneerd in de vorm van tapas. Lichte, gevarieerde en smaakvolle hapjes waar je uren mee kan tafelen. Zalig! Deze 'Champiñones al Ajillo' (champignonetjes met look) is een echte klassieker. Bomvol smaak, niet moeilijk om maken en zowel koud als warm lekker.
Tagged With: amuse, aperitief, authentiek, Barcelona, brood, champignons, Champiñones al Ajillo, chili, feest, fris, hapje, klassiek, koud, look, makkelijk, olijfolie, paddenstoelen, paprika, peterselie, pittig, sherry, Spaans, Spanje, tapa, tapas, terras, typisch, voorgerecht, warm, zomers, zon, zonnig
Gehaktstoofpotje in roomsaus
Wanneer de dagen terug korter en frisser worden, smaakt er niets beter dan een dampend stoofpotje. Het vooruitzicht op gezellige avonden voor het haardvuur kunnen niet zonder stevige maar smakelijke éénpansgerechten zoals dit simpel maar lekker stoofpotje van boerengehakt.
Tagged With: aardappelen, aubergine, boerenkost, boerenstoofpot, cayennepeper, courgette, frieten, frietjes, gehakt, gehaktstoofpot, gezellig, grootmoeders keuken, haardvuur, herfst, kroketten, makkelijk, paprikapoeder, peterselie, rijst, room, roomsaus, snel, spek, stevig, stoofpot, stoofpotje, stoven, varkensgehakt, warm, winter
Pasta met zachte tomatensaus en grijze garnalen
Dit recept is sterk gebaseerd op eentje van de Britse topkok Jamie Oliver. De basis, een supereenvoudig en zoetig tomatensausje blijft grotendeels hetzelfde. In deze variant gaan we echter aan de slag met onze eigenste grijze (Noordzee) garnalen.
Tagged With: Belgisch, cognac, fettuccine, fris, fusion, garnalen, grijze garnalen, italiaans, Italië, Jamie Oliver, knoflook, limoen, linguine, look, mediterraans, noordzee, noordzeegarnalen, pasta, peterselie, pruimtomaten, room, simpel, tagliatelle, taglierini, tomaat, tomaten, zomers, zonnig
Papillots van koolvis met pesto en groenterijst
Papillots van vis zijn niet echt alledaagse kost voor velen. Nochtans is het een uiterst makkelijke, gezonde en plezante manier om vis klaar te maken. Dit recept helpt je alvast op weg: een smakelijk stukje koolvis, gestoofd met wat groene pesto, broccoli en kerstomaatjes, geserveerd met een kruidige groenterijst.
Tagged With: broccoli, eenvoudig, gestoofd, gestoomd, gezond, groene kruiden, groenten, groenterijst, groentes, kerstomaat, kerstomaten, koolvis, mager, marjolein, mediterraans, oceaan, omega 3, oven, pakketje, papillot, pesto, peterselie, peterseliepesto, provençaals, rijst, rozemarijn, simpel, tijm, vette vis, vis, witte vis, zee
Eiersalade
Lekker vegetarisch beleg voor een lekkere boterham moet je niet ver zoeken, een eiersalade is simpel maar erg lekker. Bovendien vraagt deze klassieker weinig tijd, noch moeite en kan je het ook inzetten als bijgerecht (bijvoorbeeld in een uitgeholde, gebakken aardappel).
Tagged With: beleg, bieslook, bijgerecht, boterham, boterhammen, brood, citroen, cracker, eenvoudig, ei, eieren, eiersalade, goedkoop, makkelijk, mayonaise, peterselie, simpel, snack, snel klaar, toast, vegetarisch, vlug
Spaghetti met aubergine en kalkoenreepjes
Wist je dat de beste pastabereidingen vooral eenvoudig moeten zijn? Zo kan je immers alle focus op de pasta houden, met toevoeging van slechts enkele - maar smakelijke - ingrediënten. Precies zoals dit recept: behalve lekkere spaghetti, maak je met malse kalkoenreepjes en fijne aubergineschijfjes een lekkere maar supersimpele pasta!
Fettuccelle met grijze garnalen en erwtjes
Een lekkere pasta is zelden ingewikkeld, integendeel. Pasta draait immers rond de pasta op zich, daar hoeft niet al te veel gedoe bij. Net als dit kinderlijk eenvoudig en toch erg lekker receptje: stevige pasta, grijze garnalen, krokante erwtjes met een zacht en subtiel sausje op basis van een weinig room en witte wijn. Zeg nou zelf, dat klinkt lekker!
Linzenstoofpotje met worstjes
Een dampend stoofpotje is altijd heerlijke kost. Warm, simpel, smaakvol en eenvoudig. Perfect na een lange dag om lekker van te smullen. Dit, grotendeels op de Duitse keuken geïnspireerde, stoofpotje is lekker smeuïg en stevig dankzij de smaakvolle linzen en fijne worstjes. Een verrassend lekker en eenvoudig gerecht om jong en oud mee te plezieren.
Tagged With: aardappelen, Belgisch, boerenkost, Duits, Duitsland, gerookt spek, grootmoeders keuken, linzen, linzensoep, linzenstoofpot, linzentopf, makkelijk, peterselie, simpel, spek, spekreepjes, stevig, stew, stoofpot, stoven, worst, worstjes, wortelen
Schelvisrug in krokant kervelkorstje met brocollipuree
Bij vis in een korstje denken we meestal aan - nogal banale - fishsticks of - typisch Brits - fish 'n chips. Er zijn echter heel wat andere opties om een krokant stukje vis te serveren. In dit recept gaan we aan de slag met frisse kervel, magere maar smakelijke schelvis en werken we af met een smeuïge broccolipuree.
Tagged With: broccoli, broccolipuree, gezond, korstje, krokant, mager, panko, peterselie, puree, schelvis, schelvisfilet, schelvisrug, simpel, venkel, venkelkorstje, vis
Gestoomde zalm met peterseliepesto
Een stukje vis stomen maakt het niet alleen sappig, het is vooral erg gezond en niet moeilijk. Aangevuld met een smeuïge maar frisse peterseliepesto wordt dat een origineel en lekker receptje.
Gehaktbroodje met salie, peterseliepuree en groentepannetje
Met eenvoudige, haast boerse ingrediënten maak je vaak de lekkerste gerechten. Dit recept, uit grootmoeders mediterraanse keuken, is daar een prima voorbeeld van. Makkelijk, eenvoudig, eerlijk en lekker.
Tagged With: champignon, dragon, eenvoudig, gehakt, gehaktbrood, groentepannetje, grootmoeders keuken, lente-ui, makkelijk, mediterraans, peterselie, peterseliepuree, puree, salie, simpel, wortel





