Recepten - ovengebakken
Kabeljauw uit de oven met kerstomaatjes en paddenstoelen (Sandra Bekkari)
Voor eenvoudige en lekkere gerechten die erg gezond zijn ben je bij Sandra Bekkari altijd aan het juiste adres. In dit snelle recept gaat ze aan de slag met een lekker stukje vis, kerstomaatjes en heerlijke paddenstoelen. Heerlijk simpel!
Tagged With: afvallen, basilicum, champignon, champignons, eenvoudig, gezond, kabeljauw, kastanjechampignons, kerstomaten, mager, noordzee, oregano, oven, ovengebakken, paddenstoelen, Sandra Bekkari, shiitake, simpel, tomaten, vermageren, vis, witte vis
Gevulde courgette met gehakt
Een groente uithollen en vullen met een lekkere bereiding is een ideale manier om op een verrassende manier extra groentjes op tafel te toveren. Een simpel voorbeeld dat altijd smaakt: courgettes gevuld met gehakt. Ontdek in dit recept een extra smaakvolle variant met Mexicaanse accentjes.
Tagged With: alle seizoenen, basilicum, gehakt, gemalen kaas, gevuld, gevulde courgette, gevulde groente, gratineren, grillen, kaas, kids, kinderen, kindvriendelijk, komijn, leuk, maïs, Mexicaans, Mexico, mooi, oregano, ovengebakken, paprika, roosteren, verrassend, wereldkeuken, zomers, zonnig, zuiders
Kippendijen met honing en mosterd
Een leuk en populair aperitiefhapje zijn gebakken kippenboutjes. Je hoeft die echter niet noodzakelijk klaargemaakt te kopen, zonder moeite kan je zelf een variant maken. In dit recept gaan we aan de slag met honing en mosterd, een gouden combinatie!
Tagged With: aperitief, aperitiefhapje, barbecue, bbq, chili, feest, feestelijk, hapje, honing, kip, kippenbout, kippenboutjes, kippenbovenbout, knoflook, look, marinade, mosterd, oven, ovengebakken, snack, voorgerecht
Fazant in Duvelsaus
Het wildseizoen is een uitgelezen kans om vlees en gevogelte klaar te maken dat eerder zeldzaam is. Zo zijn we allemaal vertrouwd met de typische smaak van kip en is de meer verfijndere en karaktervolle smaak van fazant eerder onbekend terrein. Een gemis dat dit recept wil oplossen: naast gebakken patatjes en bloemkool zorgt het blonde speciaalbier Duvel voor een kenmerkend smaakpallet in dit feestelijke ovengerecht.
Tagged With: België, Belgisch, bloemkool, blond bier, bouillon, Duvel, Duvelsaus, éénpansgerecht, fazant, feestelijk, gerookt spek, gerookte spekjes, gevogelte, herfst, herfstmaanden, kippenbouillon, kippenfond, koken met bier, mosterd, oven, ovengebakken, room, spekjes, spekvet, sterk bier, tijm, uitpakken, vlaams, Vlaanderen, wild, wildseizoen, winter, zondagse kost
Zalm met romige parelcouscous
Met de verrassende structuur van parelcouscous kan je leuke bereidingen maken. In dit wereldse recept gaan we aan de slag met een waaier aan frisse groentjes en een licht roomsausje, perfect afgewerkt met een smeuïg stukje zalm uit de oven. Prima comfortfood waar je jezelf niet schuldig bij hoeft te voelen!
Tagged With: broccoli, broccoliroosjes, comfort food, couscous, fris, groentebouillon, kerstomaatjes, kerstomaten, knapperig, komkommer, lente, lente-ui, lichte maaltijd, light, origineel, oven, ovengebakken, parelcousous, romig, room, roomsaus, soja, sojasaus, verfrissend, verrassend, vis, wereld, wereldkeuken, witte wijn, zalm
Lasagne met kabeljauw, garnalensaus en broccoli (Colruyt)
Een heerlijke lasagne vraagt dan wel een beetje werk, het resultaat is altijd weer om van te smullen. Ook fijn is dat je eindeloos kan variëren met basisidee van een lasagne. Met dit recept van Colruyt zorg je voor een lekkere maritieme variant met vis, garnalen en groene groentjes. Gezond, origineel en superlekker!
Tagged With: Colruyt, courgette, garnaaltjes, garnalen, gerookte zalm, grijze garnalen, italiaans, kaas, kaaskorstje, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, lasagna, lasagne, lasagnevellen, noordzee, noordzeegarnalen, op voorhand, origineel, originele recepten, oven, ovengebakken, ovenschaal, ovenschotel, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastagerechten, pastavellen, pecorino, verrassend, vis, visbouillon, witte saus, witte vis, zalm, zee
Ovengebakken groentemengeling en kipfilets met smeuïge mosterdvulling
Een kipfilet klinkt wat saai, erg origineel is het niet en wanneer je niet oppast wordt het vaak een droog stuk vlees. Door ze te vullen ontstaan er echter heel wat culinaire scenario's! In dit recept maken we een smeuïge vulling van mosterd, mozzarella en cheddar. De mediterraanse groentemengeling maakt het feestmaal compleet!
Tagged With: aubergine, cheddar, courgette, éénpansgerecht, eenvoudig, gevogelte, gevuld, gevulde kipfilet, graanmosterd, groentjes, kip, kipfilet, leuk, makkelijk, mediterraans, mosterd, mozzarella, olijfolie, oregano, ovengebakken, simpel, smeuïg, tijm, tomaten, verse kruiden
Ovengebakken groentjes met zwarte polak
Zin in het beste van een ruime selectie groentjes? Zoek niet verder, met niet meer dan een oven, wat verse kruiden en een beetje snijwerk haal je het gezondste en meest smaakvolle naar boven. Enkele magere stukjes vlees zorgen voor een smakelijke afwerking.
Tagged With: aardappel, aardappelen, beginner, bloemkool, broccoli, courgette, eenvoudig, gezond, groenten, groentjes, kerstomaten, knoflook, koolrabi, look, mager, makkelijk, omega 3, oven, ovengebakken, simpel, tijm, tomaat, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, venkelzaad, vis, wortel, zwarte polak
Gemengd wildstoofvlees met ovengebakken wintergroenten
Bestaat er een betere klassieker dan stoofvlees met frietjes? Winter of zomer, altijd lekker. Daarnaast kan je makkelijk variëren op die beproefde klassieker. Dit seizoensrecept brengt het beste van de herfst- en wintermaanden op je bord: gemengd stoofvlees van wild (ree, haas en duif), met een fijne selectie van wintergroentjes (pastinaak, koolrabi, raapjes, wortel en aardappel). Smullen maar!
Tagged With: aardappel, aardappelen, België, Belgisch, bier, donder bier, duif, gele raap, gestoofd, haas, herfts, jacht, jachtseizoen, koolrabi, look, mosterd, oven, ovengebakken, pastinaak, raapjes, rapen, ree, reestoofvlees, rode ui, rode wijn, rozemarijn, spek, spekjes, stoofvlees, stoverij, tijm, wild, wildfond, wildseizoen, winter, wintergroenten, witte raap, wortel, wortelen
Entrecôte met ovengebakken tomaten en aardappelen
Bij een lekker stukje rundsvlees serveren we graag frietjes, een slaatje en een royale lepel pepersaus. Niets mis met deze klassieker, het kan echter ook anders. Wat dacht je van een mediterrane twist? Zeker zo lekker, makkelijk klaargemaakt en gezonder op de koop toe!
Tagged With: aardappelen, biefstuk, entrecote, olijfolie, oven, ovengebakken, patatten, provençaals, runds, rundsvlees, steak, tomaten