Gegratineerde bloemkool met kaassaus (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier! Gegratineerde bloemkool met kaassaus (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gegratineerde bloemkool met kaassaus (Piet Huysentruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gegratineerde bloemkool met kaassaus (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
Dit bijgerecht is een heerlijke klassieker die je met talloze vlees- en visbereidingen kan combineren. Bovendien vraagt het niet veel werk. Piet Huysentruyt legt je in dit recept uit hoe je deze topper perfect kan klaarmaken.
Gegratineerde bloemkool met kaassaus (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
Dit bijgerecht is een heerlijke klassieker die je met talloze vlees- en visbereidingen kan combineren. Bovendien vraagt het niet veel werk. Piet Huysentruyt legt je in dit recept uit hoe je deze topper perfect kan klaarmaken.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Versnijd de bloemkool in fijne, hapklare roosjes.
  2. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in lichtgezouten water.
  3. Giet af, maar bewaar een deel van het kookvocht. Laat de gegaarde bloemkoolroosjes afkoelen.
  4. Maak ondertussen een roux door de boter te smelten en er vervolgens de bloem door te roeren. Laat even warmen tot je een geur van koekjes herkent.
  5. Haal van het vuur en roer de melk stelselmatig door de roux. Laat daarna nog eventjes inkoken op een zacht vuur tot een gladde, witte saus.
  6. Werk de witte saus af met peper, zout, nootmuskaat en een scheutje vers citroensap.
  7. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal. Overgiet met de witte saus. Werk af met de gemalen kaas.
  8. Laat 20 minuten gratineren in een voorverwarmde oven (180°). Smakelijk!
Recipe Notes

Mag het nog wat smeuïger zijn? Voeg dan een handvol gemalen kaas toe aan de witte saus.

Share this Recipe

Speak Your Mind

*