Recepten - kippenbouillon
Lamsbout met venkel
Lamsvlees is een typische delicatesse tijdens de lentemaanden. Het malse en karaktervolle vlees heeft weinig nodig om echt te schitteren. Dit recept geeft een flinke lamsbout alle tijd van de wereld om te garen en wordt verrassend goed gecombineerd met venkel en patatjes. Perfect voor een feestelijk diner rond Pasen!
Tags: aardappelen, barbecue, bezoek, chique, citroen, feestelijk, fris, gemarineerd, geroosterd, kippenbouillon, knoflook, kruiden, kruidig, lam, lamsbout, lamsvlees, lente, look, makkelijk, marineren, oregano, origineel, oven, ovenschotel, Pasen, roosteren, rozemarijn, traag garen, traag gegaard, venkel, verrassend, witte wijn, zondag, zondagse kost
Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)
De kunst van een smakelijk gerecht dat invloeden uit alle windstreken combineert is, raar maar waar, eenvoud. Het is immers verleidelijk om een hele hoop dingen samen te gooien, terwijl het net een zorgvuldige balans is die voor een geslaagd recept zorgt. Dat heeft het kookteam van Colruyt ook goed begrepen: dit verrassende recept combineert fluwelen parelcouscous met een smeuïg roomsausje, oosterse kruiden en zilte coquilles. Feestelijk en toch eenvoudig! Dit gerecht zet je bij voorkeur in als een voorgerecht.
Tags: champignons, citroengras, Colruyt, coquilles, couscous, fond, fris, fusion, gember, gevogeltefond, kippenbouillon, koriander, limoen, Oosters, Orientaals, origineel, paddenstoelen, paddenstoelenmengeling, parelcouscous, prei, romig, room, roomsaus, roomsausje, Sint-Jakob, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, Sint-Jakobsvruchten, verrassend, vis, wereld, wereldkeuken, zeevruchten
Gestoofde kip met dragon
Met kippenboutjes kan je alle kanten op. Vooral in stoofpotjes blinken ze uit, dankzij het botje blijft het vlees goed samen en is extra smaak gegarandeerd. In dit Bourgondisch recept worden ze gecombineerd met lekkere, eerder winterse, ingrediënten zoals aardpeer, boerenkool en champignons. Het romige sausje met dragon maakt dit gerecht tot het perfecte zondagsmaal.
Tags: aardappelen, aardpeer, België, Belgisch, Belgische keuken, boerenkool, Bourgondië, Bourgondisch, champignons, cognac, dragon, éénpansgerecht, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, Franse keuken, gestoofd, grootmoeders keuken, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenboutjes, kroketjes, kroketten, luxe, luxueus, room, roomsaus, stoofschotel, stoven, traditioneel, zondag, zondagse kost
Knolseldersoep
Wanneer de knolselders terug in de supermarkt liggen is de herfst aangebroken. Tot aan het begin van de lente kan je genieten van deze karaktervolle groente. In een bijzonder simpel soepje komt ze trouwens het allerbeste tot haar recht. Ontdek hier een buitengewoon simpel basisrecept.
Tags: aardappel, basic, beginner, eenvoud, eenvoudig, gezond, groentebouillon, grootmoeders keuken, herfst, herfstgroente, kippenbouillon, klassiek, klassieker, lente, lunch, mager, mixer, simpel, snack, soep, tussendoor, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voorgerecht, winter, wintergroente
Spaanse kip (slowcooker)
Het fantastische aan een slowcooker zit 'm niet alleen in het comfort. Geen andere bereidingswijze laat je ingrediënten zo goed tot leven komen. Verwacht je dan ook aan een overdosis smaken en geuren wanneer je deze kippenbouten op Spaanse wijze met typische smaakmakers zoals chorizo, paprika en olijven klaarmaakt.
Tags: bouillon, brood, chorizo, crockpot, groene olijven, kip, kippenbouillon, kippenbouten, knoflook, kruiden, kruidig, look, mediterraans, mediterraanse keuken, olijven, paprika, pasta, pikant, pittig, rijst, salie, sjalot, sjalotten, slow cooker, slow cooking, slowcooker, smaakvol, Spaans, Spanje, tijm, tomaten, tomatensaus, traag gegaard, witte wijn, zomer, zomers, zon, zonnig
Gezond kippenstoofpotje (Jamie Oliver)
Over een low-carb dieet is al heel wat zin- en onzin geschreven. Waar de meeste experts het wel over eens zijn, is dat minderen met koolhydraten geen slecht idee is. Angst om met een hongerig gevoel van tafel te gaan? Met dit toffe recept van Jamie Oliver - tjokvol lekkere groentjes - hoef je daar niet voor te vrezen.
Tags: bacon, champignons, comfort food, cozy, dieet, diëten, éénpansgerecht, gestoofd, gezond, herfst, herfstgroenten, Jamie Oliver, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenbovenbouten, lazy, linzen, low carb, low-carb, mager, makkelijk, paddenstoelen, quinoa, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stoofpot, stoofpotje, stoven, tijm, ui, veel groentjes, winter, wintergroenten, zoete aardappel
Kippenragout met pruimen
Als er iets is waarom je kan uitkijken naar de herfst- en wintermaanden, zijn het zonder twijfel de stoofpotjes. Heel klassiek in de Belgische keuken is een zoete toets toevoegen, denk aan stroop, chocolade, peperkoek of pruimen. Over pruimen gesproken, die passen zeker niet alleen bij konijn. Deze hartelijke ragout van kip met lekkere winterse accenten brengt het beste van zoet en zoet samen in een zalig éénpansgerecht.
Tags: aardappel, appel, België, Belgisch, Belgische keuken, Bourgondisch, Calvados, champignons, comfort food, cozy, éénpansgerecht, feestdagen, Frans, Franse keuken, gestoofd, grootmoeders keuken, herfst, herfstmaanden, kerst, kerstmis, kip, kipfilet, kippenbillen, kippenbouillon, kippenbouten, peterselie, peterseliewortel, pruimen, ragout, stoofpot, stoverij, winter, wintermaanden, zoet en zout, zondagse kost
Kippenstoofpotje met champignons
Grove stukken kip zijn perfect om een smakelijk stoofpotje mee te maken. Met een waaier aan lekkere ingrediënten een beetje geduld maak je een smaakvol gerecht dat perfect past op een kille, winterse avond. Met enkele aanpassingen maak je er zelfs een feestelijk stoofpotje van dat niet zou misstaan op een feesttafel!
Tags: aardappelen, champignon, champignons, droge witte wijn, feestelijk, grootmoeders keuken, herfst, herfstkost, kerst, kerstmis, kip, kippen, kippenbouillon, kippenstoofpotje, luxe, luxueus, nieuwjaar, prei, preistengel, spek, spekblokjes, spekjes, stoofpot, stoofpotje, stoverij, winter, winterkost, winters, zondag, zondagse kost
Konijn op Italiaanse wijze
Wanneer de zomer op haar laatste benen loopt en je het wildseizoen al kan ruiken, is het soms moeilijk om een gepast seizoensrecept te vinden. Liefhebbers van konijn en/of de Italiaanse keuken zullen daarom dol zijn op dit recept: het combineert het beste van twee uitzonderlijk lekkere werelden!
Tags: basilicum, bouillon, brood, ciabatta, citroen, fond, fusion, groene olijven, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, kippenbouillon, knoflook, konijn, kruiden, kruidentuiltje, kruidig, look, olijven, oregano, origineel, slow cooking, stoofpot, stoven, stoverij, tijm, verrassend, wild, wildseizoen, witte wijn, zomer, zomers
Paella
Wie Spanje zegt, zegt Paella. Dit van oorsprong Valenciaans gerecht is synoniem voor zon, zomer en vakantie. Er bestaan heel wat regionale verschillen en elke Spaanse stad beweert dat hun recept het beste is. Het is dan ook een gerecht met een lange geschiedenis. Zelfs over de herkomst van de naam doen verschillende verhalen de ronde Ondanks de vele varianten, is de basis in principe altijd hetzelfde. Met dit authentieke recept kan ook jij zonder veel problemen deze zomerse rijstschotel klaarmaken. Daarnaast is het een prima basis om verder op te bouwen naar smaak en voorkeur (vlees, vis, groentjes,... jij bent de chef!).
Tags: arborio, bomba, calasparra, chorizo, Espagna, kippenbouillon, konijn, langzaam, Paella, paprika, paprikapoeder, peterselie, rijst, rijstschotel, saffraan, slow cooker, slow cooking, Spaans, Spanje, tijm, tomaat, traag garen, traag gegaard, vakantie, Valencia, vlees en vis, zeevruchten, zomer, zomergerecht, zomers
Gentse waterzooi
Wie lekkerbekt bij Belgische klassiekers, moet een echte Gentse waterzooi eens geprobeerd hebben. Dit recept zou al bestaan sinds de middeleeuwen en is een smeuïg kooksel (een 'zode' in een oud-Nederlands, vandaar zooi) van kip of vis, groentjes, aardappelen en room. Het is een smakelijke maaltijdsoep die je makkelijk zelf kan bereiden, op voorwaarde dat je een beetje geduld hebt. Ontdek in dit recept hoe jij de enige echte Gentse waterzooi met kip helemaal zelf kan klaarmaken!
Tags: aardappel, aardappelen, authentiek, België, Belgisch, belgisch koken, bloem, bouillon, classic, gekookte kip, Gent, Gentse waterzooi, groentjes, grootmoeders keuken, julienne, julienne groenten, juliennegroenten, kip, kippenbouillon, klassiek, klassieker, laurier, maaltijdsoep, middeleeuwen, middeleeuws, oud recept, prei, romig, room, roux, selder, soep, tijm, traditie, traditioneel, ui, vis, waterzooi, wortel, zooi
Kalkoenstoverij
Hoewel er weinig gerechten zijn die kunnen opboksen tegen onze nationale trots - stoofvlees, natuurlijk! - zijn er heel wat meer bereidingen van gestoofd vlees die om duimen en vingers af te lekken zijn. Stoverij van kalkoen is bijvoorbeeld erg smaakvol, lekker mals en niet moeilijker om te maken. Met dit verrassende maar eenvoudige recept scoor je zeker en vast!
Tags: eenvoudig, kalkoen, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kip, kippenbouillon, kruidig, mals, mediterraans, origineel, pasta, rode wijn, rozemarijn, sappig, selder, simpel, stoofvlees, stoven, stoverij, supersimpel, tijm, tomatenpuree, verrassend, wortel, wortelen, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Kip in honing-mosterdsaus
Geoefende lekkerbekken weten dat een sappige kippenbout een overheerlijk stukje vlees is. Gecombineerd met de eenvoudige maar heerlijke honing-mosterdsaus uit dit recept maak je er zelfs een waar festijn van!
Tags: België, Belgisch, bier, blond bier, Bourgondisch, chicken, culinair, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, gevogelte, grootmoeders keuken, honing, honing-mosterdsaus, jeneverbessen, kip, kippenbouillon, kippenbout, kippenbouten, laurier, mosterd, mosterdsaus, room, roomsaus, royaal, rozemarijn, spek, spekblokjes, spekreepjes, tijm, traditioneel, zondag, zondagse kost
Currysaus
Een currysaus kent iedereen, lekker bij kip en andere oosterse bereidingen. Je kan bovendien makkelijk zelf een smaakvolle currysaus maken. Ontdek in dit recept hoe je zelf deze lekkere saus zonder veel moeite kan klaarmaken.
Tags: alledaags, appel, basics, basis, bijgerecht, bloem, bouillon, China, Chinees, classic, curry, currypoeder, currysaus, gewoon, granny smith, kerrie, kerriepoeder, kerriesaus, kip, kippenbouillon, klassiek, klassieker, kruidig, Oosters, Orientaals, room, roomsaus, saus, simpel, sjalot, vegetarisch, veggie
Kippenboutjes met paprika
Eenvoud siert, wordt wel eens gezegd. Dat kan ook perfect kloppen in de keuken. Liefhebbers van een sappig kippenboutje zullen namelijk smullen van deze heerlijk eenvoudige - maar smaakvolle - stoofpot met paprika.
Tags: ajuin, alledaags, bouillon, chicken, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, everyday, gewoon, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenboutjes, knoflook, look, mediterraans, paprika, paprikapoeder, paprikasaus, peterselie, puree, rijst, rode paprika, scherpe paprika, simpel, sterke paprika, tomaten, tomatensaus, ui, zachte paprika, zuiders