Wanneer de knolselders terug in de supermarkt liggen is de herfst aangebroken. Tot aan het begin van de lente kan je genieten van deze karaktervolle groente. In een bijzonder simpel soepje komt ze trouwens het allerbeste tot haar recht. Ontdek hier een buitengewoon simpel basisrecept.
Wanneer de knolselders terug in de supermarkt liggen is de herfst aangebroken. Tot aan het begin van de lente kan je genieten van deze karaktervolle groente. In een bijzonder simpel soepje komt ze trouwens het allerbeste tot haar recht. Ontdek hier een buitengewoon simpel basisrecept.
Servings | Prep Time | Cook Time |
6personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
6personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 ui
- 1 knolselder
- 1 loskokende aardappel
- 1,5 liter kippenbouillon of groentebouillon
- boter of olie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Pel en snipper de ui in grove stukken. Schil de knolselder en versnijd in stukjes.
- Verhit een ruime kookpot en fruit de ui in een klontje boter (of olie).
- Voeg de stukjes knolselder toe en laat even mee fruiten. Blus dan met de kippenbouillon, voeg indien nodig meer toe zodat alles voldoende onder staat.
- Breng aan de kook en voeg de (geschilde) aardappel toe. Laat minstens 20 minuten koken op een zacht vuur.
- Mix tot een fluweelzachte soep. Kruid af met peper en zout naar wens. Smakelijk!
Recipe Notes
Zoals in de inleiding werd aangegeven is dit 'slechts' een basisrecept. Ben je op zoek naar meer smaak? Een teentje look, prei en/of een kruidentuiltje zijn typische extra's die erg goed passen.
Share this Recipe
Speak Your Mind