Recepten - eenvoudig
Forelfilet met broccolipuree en kruidenroomsaus
Vis en puree is een klassieke match. En terecht! De delicate smaak van een zacht stukje vis past nu eenmaal goed bij een smeuïge puree. In dit recept gaan we aan de slag met extra verfijnde ingrediënten, zoals forel en verse kruiden, om een alledaagse gerecht op tafel te zetten dat toch stijl heeft.
Tags: aardappelen, alledaags, België, Belgisch, bieslook, bimi, boerenkost, broccoli, broccolipuree, broccolistoemp, dragon, eenvoudig, forel, forelfilet, groene kruiden, grootmoeders keuken, kindvriendelijk, klassiek, kruiden, kruidenroom, loskokende aardappelen, makkelijk, peterselie, puree, room, roomsaus, roomsausje, stoemp, tuinkruiden, verse kruiden, vis, voor elke dag, witte vis
Salade met Luikse pens
Vergeet het idee dat salades enkel uit rauwkost moeten bestaan. Een salade kan net zo goed een volwaardige maaltijd zijn die zelfs lauw of warm kan geserveerd worden. In Luik zijn ze bijzonder trots op hun 'Salade Liégeoise': een royale salade met boontjes, aardappel en spek. In dit recept bouwen we verder op dat concept en kiezen we voor een andere trots uit dezelfde stad: Luikse pensen.
Tags: aardappel, aardappelblokjes, België, Belgisch, bonen, boontjes, dressing, eenvoudig, ei, groene bonen, hartig, kruidenazijn, licht, lichte maaltijd, Luikse pensen, Luikse salade, lunch, makkelijk, mosterd, olijfolie, pensen, peterselie, rode ui, salade, sla, slahart, sperziebonen, voorgerecht, witte pens, zacht ei
Varkenshaas met broccoligratin
De meest eenvoudige en beproefde recepten, zijn vaak de beste. Niet onlogisch, er is immers een reden waarom we er graag naar terug blijven grijpen. Denk bijvoorbeeld aan een sappige varkenshaas: peper, zout, correct bakken en klaar. Net zoals aardappelen gratineren met een kaassausje en een groente. Heerlijke boerenkost!
Geroosterde zalm met tomatensalsa
Meer vis op het menu zetten is altijd een goed idee. Vis is mager, gezond en gewoon lekker. Een geroosterd stukje zalmfilet is bijvoorbeeld fantastisch zonder al te veel poespas. In dit leuke, gezonde recept (dat perfect is als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd) combineren we de sappige vis met een frisse salsa van tomaat. Heerlijk én mager.
Kip Marsala (Rick Stein)
Marsala (een zoete, Italiaanse wijn) is een minder bekend ingrediënt dat een simpel gerecht heel kan opwaarderen en verrassend lekker kan maken. De Britse chef Rick Stein gebruikt de karaktervolle wijn bij kip en champignons, wat een simpel en toch verfijnd resultaat oplevert.
Tags: BBC, bloem, champignons, eenvoudig, goedkoop, italiaans, Italië, kastanjechampignons, kip, kipfilet, malse kip, Marsala, peterselie, Rick Stein, simpel, smaakvol, snel klaar, voor elke dag, wijn, zoete wijn
Pittige tomatenrisotto met vis
Het plezier van een risotto is de vlotte, makkelijke bereiding die je naar hartelust kan variëren. Dit recept laat je een pittige risotto op tafel zetten met stukjes vis, venkel en gedroogde tomaatjes. Snel klaar en ontzettend lekker!
Tags: alle seizoenen, arborio, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, groentebouillon, halfgedroogde tomaatjes, italiaans, Italië, kabeljauw, mediterraan, one pan, peterselie, pikant, pittig, rijst, risotto, roerbakken, tomaat, tomaatjes, venkel, vis, visblokjes, witte vis, witte wijn, zalm, zee, zongedroogde tomaatjes
Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes zijn altijd een succes. Je kan er jong en oud mee plezieren en eindeloos mee variëren. Dit toffe en kindvriendelijke recept gaat aan de slag met kippengehakt en Parmezaanse kaas. Aangevuld met pasta en een smaakvolle tomaten-groentesaus levert dat heerlijk alledaagse gerecht met Italiaanse vibes op.
Tags: alledaags, comfort food, eenvoudig, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, italiaans, Italië, kids, kindvriendelijk, kip, kippengehakt, kippengehaktballetjes, kruidig, mediterraans, olijven, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, populair, salie, selder, simpel, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, voor alle leeftijden, wortel, zuiders, zwarte olijven
Kippenblokjes in peperroomsaus
Een gerecht dat snel klaar en toch verdomd lekker is? Zoek niet langer, deze Bourgondische hap is wat je zoekt. De malse kippenblokjes in een smeuïge maar pittige peperroomsaus gaan perfect bij talloze bijgerechten.
Kippenworst met winterpuree en uiensaus
Stevige en toch gezonde boerenkost is de ideale keuze op een kille winterdag wanneer je comfort food kan gebruiken maar niet wil vervallen in al te ongezonde gewoontes. Dit recept is de perfecte oplossing in dat geval: kippenworsten (magerder dan varkens- of gemengd gehakt) passen prima bij de karaktervolle puree met knolselder en aardpeer: typische wintergroentes, piekfijn en toch eenvoudig afgewerkt met uien saus. Genieten!
Tags: aardappelen, aardpeer, ajuin, boerenkost, bruine saus, comfort food, eenvoudig, Engelse saus, groentepuree, grootmoeders keuken, kids, kinderen, kindvriendelijk, kip, kippenworst, knolselder, laurier, patat, patetten, peterselie, puree, rundsbouillon, seizoen, seizoensgroentes, seizoensgroentjes, stoemp, ui, uien, winter, winterkost, winters, Worcestershire sauce, Worcestershiresaus, worsten
Garnalenrisotto met courgette (Colruyt)
Risotto is misschien wel één van de meest gebruiksvriendelijke soorten recepten die je kan vinden. Alles in één pan, talloze variaties en behalve nu en dan roeren (al is zelfs dat niet noodzakelijk) is er vrijwel geen werk aan. De kookploeg van supermarktketen Colruyt bedacht een snelle, eenvoudige maar lekkere risotto met garnalen en courgette.
Skrei met sojawok
Skrei, beter bekend als love-fish, is een typische delicatesse rond Valentijn. Dan zijn deze jonge kabeljauwen immers helemaal op smaak. De delicate smaak laat zich uitstekend combineren met de oosterse toetsen die je in dit gerecht ontdekt.
Pasta met zalm en spinazieroom
Snel, niet al te moeilijk en toch gezond koken? Het is een uitdaging waar we vaak mee worstelen. Bondige en eenvoudige receptjes kunnen dan een hemelse oplossing zijn. Vandaar: volkoren pasta met zalm, spinazie en kerstomaatjes in luchtig roomsausje. Klaar in een handomdraai en verdomd lekker!
Steak met linguini en broccoli (Colruyt)
Voor simpele maar geslaagde combinaties kan je altijd op het receptenteam van Colruyt rekenen. Deze snelle pasta combineert broccoli met steak en voegt er edamameboontjes en een crunchy accent van walnoot aan toe. Perfecte dagdagelijkse kost!
Tags: biefstuk, broccoli, Colruyt, dagelijks, edamame, eenvoudig, linguine, linguini, pasta, rode ui, rumpsteak, rund, rundsvlees, snel klaar, steak, voor elke dag, walnoten, weinig ingrediënten
Witte pens met spruitjes in kaassaus (Jeroen Meus)
Wie niet zo tuk is op spruitjes moet dit eenvoudige gerecht van Jeroen Meus een kans geven. Een smeuïge kaassaus zorgt voor een mildere smaak waar je misschien zelfs de allerkleinsten zelfs mee kan bekoren. Jeroen serveert witte pensen en gekookte aardappelen bij. Lekkere boerenkost van bij ons!
Tags: aardappel, bechamel, België, Belgisch, boerenkost, dagelijkse kost, eenvoudig, gekookte aardappelen, gekookte patatten, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kaas, kaassaus, patat, pens, pensen, simpel, spruiten, spruitjes, typisch, vlaams, Vlaanderen, weinig ingrediënten, witte pens, witte pensen, witte saus
Pastagratin met gehakt, prei en tomaten (Colruyt)
Wie niet al te veel geld wil spenderen aan een voedzaam avondmaal dat ook geschikt is voor de allerkleinsten kan rekenen op deze simpele maar doeltreffende pastagratin van Colruyt. Met een snelle tomatensaus, gesnipperd preiwit en gehakt regel je een makkelijke schotel comfortfood voor het hele gezin zonder stress.
Tags: basilicum, budget, comfort food, comfortfood, éénpansgerecht, eenvoudig, Emmentaler, farfalle, gehakt, gemalen kaas, gezin, gratin, gratineren, Gruyère, kaas, kids, kidsproof, kindvriendelijk, makkelijk, niet duur, op voorhand, ovenschotel, paprikapoeder, pasta, pastagratin, penne, prei, preiwit, schotel, snelle hap, spirelli, tijm, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, tomatenstukjes, varkensgehakt, voor elke dag