Recepten - Parijse champignons
Visstoofpotje met dille
Dille is een uitgesproken maar zacht kruid dat vooral bij vis een succes is. In dit volwaardige stoofpotje vol groentjes en stukjes vis geeft speelt het groene kruid een subtiele hoofdrol. Heerlijke, alledaagse kost die je heerlijk doet opwarmen na een kille dag aan zee.
Tags: aardappel, aardappelblokjes, aardappelen, champignons, comfort food, dille, éénpansgerecht, gerookt spek, graanmosterd, kabeljauw, kappertjes, koolrabi, koolvis, kruidig, noordzee, prei, room, roux, scampi, schelvis, spek, spekjes, spinazie, stoofpot, stoofpotje, vis, visbouillon, visstoofpotje, wijting, witte wijn, wortel, wortelen, zalm, zee
Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)
Een mals stukje witte vis, zoals kabeljauw, is een vaste waarde in veel huishoudens. Het is lekker en gezond. Colruyt voegt daar een smeuïge roomsaus, boordevol groentjes, en linguine aan toe. Het resultaat is een alledaagse maar rijkelijke pasta die bovendien niet veel werk vraagt.
Tags: alledaags, België, Belgisch, bleekselder, champignons, Colruyt, courgette, gezond, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaasje, kerrie, kerriepoeder, linguine, mager, pasta, peterselie, prei, room, roomsaus, selder, veel groentes, veel groentjes, vis, visbouillon, visfilet, witte selder, witte vis
Kalkoenblokjes in rodewijnsaus
Een rijkelijke saus maakt heel veel ingrediënten nog beter dan ze al zijn. In dit recept gaan we aan de slag met een klassieker van formaat uit grootmoeders keuken: een rode wijnsaus met erg veel smaak en karakter die heerlijk past bij malse kalkoenblokjes. Perfect wanneer het net iets feestelijker mag zijn.
Tags: bouillon, champignons, cognac, feestelijk, frieten, gerookt spek, gevogelte, grootmoeders keuken, honing, jagerssaus, kalkoen, kalkoenblokjes, kerstmis, knoflook, knolselder, krachtig, kroketjes, kroketten, laurier, Pasen, peterselie, rijk, rode wijn, rode wijnsaus, rodewijnsaus, roux, royaal, rozemarijn, rundsbouillon, saus, sjalot, spek, spekjes, spekreepjes, stoofpot, stoofpotje, stoverij, tijm, whisky, wortel, zondag, zondagse kost
Steak Stroganoff met kroketten (Jeroen Meus)
Het 'Stroganoff'-recept bestaat al erg lang en is wereldwijd populair. Ook Jeroen Meus is er dol op. In dit recept combineert hij de romige maar pittige saus met een lekker stukje rundsvlees en kroketjes.
Tags: biefstuk, bruine fond, cayenne, cayennepeper, champignons, dagelijkse kost, feestelijk, fond, Jeroen Meus, kroketjes, kroketten, laurier, paprika, paprikapoeder, pittig, Romeinse sla, romig, roomsaus, rund, rundsvlees, Rusland, Russisch, saus, sausje, sla, slaatje, steak, stroganoff, tijm, vlees, vodka, wodka, zondag, zondagse kost
Hazenpeper
Een verfijndere wildklassieker dan een authentieke, traag gegaarde hazenpeper bestaat er niet! Deze karaktervolle gerecht heeft wat tijd nodig, maar brengt een veelheid aan royale smaken die op-en-top winters zijn.
Tags: Bourgondisch, bruine fond, champignons, chocolade, civet van haas, confituur, feest, feestelijk, Frans, Franse keuken, genoeg tijd, gestoomde groenten, grootmoeders keuken, haas, hazen, hazenpeper, herfst, kalfsbouillon, kerst, kerstmis, kroketten, met kroketjes, rode wijn, sjalot, spek, spekjes, stoofpot, stoverij, traag garen, traag stoven, wild, wildseizoen, winter, wortel, zilveruitjes
Varkenshaas met champignonpesto
Een sappig varkenshaasje mag niet ontbreken in het lijstje 'klassiekers die regelmatig op het menu mogen staan'. Je kan werkelijk alle kanten op met dit mager stuk vlees, zeker als je het vult. In dit recept kiezen we voor een zuiderse toets met een pesto op basis van champignons en romige linguine.
Tags: alledaags, basilicum, champignon, champignons, erwtjes, gevuld, gevuld vlees, knoflook, kruidenkaas, linguine, look, met een twist, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, pesto, pijnboompitjes, pijnboompitten, romig, room, smeuïg, Varken, varkenshaas, varkensvlees, verrassend, voor elke dag
Varkenswangen in jagersaus (Jeroen Meus)
Fijnproevers weten dat niet de haas maar de wangetjes het allerlekkerste stukje varkensvlees zijn. De met vet dooraderde stukjes vlees worden botermals als je ze langzaam laat garen. Jeroen Meus maakt er in dit recept een waar festijn van door ze klaar te maken in een jagersaus met spekjes en champignons. Genieten maar!
Tags: België, Belgisch, Bourgondisch, champignon, champignons, dagelijkse kost, één, feest, feestelijk, frieten, gerookt spek, grootmoeders keuken, herfst, jager, jagersaus, jeneverbes, Jeroen Meus, kerstmis, klassiek, kroketjes, kroketten, kruidig, kruidnagel, langzaam, laurier, luxe, Marsala, met salade, mosterd, rode wijn, royaal, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, tijm, traag, traag gegaard, tv, typisch, Varken, varkensvlees, varkenswangen, varkenswangetjes, winter, witloof, witloofsalade, witloofslaatje, zondag
Champignonroomsaus
Champignonroomsaus behoort tot het basispakket 'alledaagse recepten die je altijd kan inzetten'! Deze eenvoudige, romige saus past immers erg goed bij steak, kip, vis,... en is klaar zonder veel werk. Ontdek hieronder het perfecte basisrecept.
Tags: archiduc, bijgerecht, champignon, champignons, cognac, flambeer, flamberen, kan altijd, kastanjechampignons, kip, paddenstoelen, Parijse champignons, past altijd, peterselie, room, roomsaus, saus, sausje, steak, vegetarisch, veggie, vis, vlees, whisky
Beef Stroganoff
Met dit recept kan ook jij deze rasechte klassieker uit Oost-Europa en Rusland maken. De Stroganoff-bereiding is heerlijk maar simpel: paddenstoelen met zure room, een lepeltje mosterd en eventueel een scheutje wodka. Dat heldere basisconcept is vooral populair met stukjes rundsvlees. Het resultaat is pure comfort food en smaakt altijd!
Tags: aardappel, aardappelen, beef stroganoff, beginner, biefstuk, champignons, comfort food, eenvoudig, flamberen, geflambeerd, makkelijk, mosterd, niet moeilijk, noedels, oost-Europa, paddenstoelen, pasta, peterselie, rijst, rund, runderlapjes, runderreepjes, rundsvlees, Rusland, Russisch, Smetana, snel, steak, stevige kost, stroganoff, vodka, winter, winters, wodka, zure room
Cappelletti in tomatensaus
Wanneer het eten snel op tafel getoverd moet worden, is Cappelletti een leuk idee. Deze gevulde pasta's hebben niet veel meer dan een sausje nodig om een volwaardige maaltijd te vormen. Italiaanse comfort food van de bovenste plank!
Gezond kippenstoofpotje (Jamie Oliver)
Over een low-carb dieet is al heel wat zin- en onzin geschreven. Waar de meeste experts het wel over eens zijn, is dat minderen met koolhydraten geen slecht idee is. Angst om met een hongerig gevoel van tafel te gaan? Met dit toffe recept van Jamie Oliver - tjokvol lekkere groentjes - hoef je daar niet voor te vrezen.
Tags: bacon, champignons, comfort food, cozy, dieet, diëten, éénpansgerecht, gestoofd, gezond, herfst, herfstgroenten, Jamie Oliver, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenbovenbouten, lazy, linzen, low carb, low-carb, mager, makkelijk, paddenstoelen, quinoa, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stoofpot, stoofpotje, stoven, tijm, ui, veel groentjes, winter, wintergroenten, zoete aardappel
Kippenstoofpotje met champignons
Grove stukken kip zijn perfect om een smakelijk stoofpotje mee te maken. Met een waaier aan lekkere ingrediënten een beetje geduld maak je een smaakvol gerecht dat perfect past op een kille, winterse avond. Met enkele aanpassingen maak je er zelfs een feestelijk stoofpotje van dat niet zou misstaan op een feesttafel!
Tags: aardappelen, champignon, champignons, droge witte wijn, feestelijk, grootmoeders keuken, herfst, herfstkost, kerst, kerstmis, kip, kippen, kippenbouillon, kippenstoofpotje, luxe, luxueus, nieuwjaar, prei, preistengel, spek, spekblokjes, spekjes, stoofpot, stoofpotje, stoverij, winter, winterkost, winters, zondag, zondagse kost
Pizza Quattro Stagioni
Deze pizza is een echte classic op het menu in een Italiaans restaurant. De moeilijk uitspreekbare naam betekent letterlijk vier seizoenen, en dat is precies waar deze rijkelijk belegde pizza voor staat!
Tags: artisjok, basilicum, bekend, beroemd, champignons, comfort food, Emmentaler, fast food, gemalen kaas, Gruyère, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, leuk, mediterraans, mozzarella, olijfjes, olijven, oregano, oven, paddenstoelen, pizza, pizzadeeg, quattro stagione, tomaten, tomatensaus, vier seizoenen, zuiders
Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen (Jeroen Meus)
Wanneer je op zoek gaat naar gerechten die wat feestelijker zijn, mag vis niet onderschat worden. Met een fijne selectie kan je, zoals Jeroen Meus bewijst in dit recept, voor een heerlijk en gevarieerd diner zorgen. Het klassieke koninginnenhapje wordt plots een luxueus (feest- of zondags)maal. Het proberen waard!
Tags: aardappelen, aardappelpuree, Belgisch, bloemig, champignons, chique, dagelijkse kost, droge witte wijn, één, feestdagen, feestelijk, feestmaal, garnaaltjes, garnalen, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kerst, kerstmis, koningennenhapje, koninklijk, loskokend, luxe, luxueus, maritiem, mosselen, mosseltjes, noordzee, noordzeegarnalen, peterselie, puree, roux, royaal, schelvis, videe, vis, vol-au-vent, wite wijn, zalm, zee, zondagse kost
Steak met champignonroomsaus (Piet Huysentruyt)
Van alle klassiekers moet deze toch wel één van de allerbekendste zijn. Zo'n typische steak champignon (of archiduc) is smakelijk lekker in alle eenvoud. Met dit recept, van de hand van Piet Huysentruyt, kan ook jij dadelijk genieten van dit Franse topgerecht.
Tags: archiduc, archiducsaus, bekend, biefstuk, Borugondisch, champignon, champignons, champignonsaus, cognac, dunne lende, eenvoudig, entrecote, Frankrijk, Frans, Franse keuken, frieten, frietjes, gepelde biefstuk, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, kroketten, paddenstoel, paddenstoelen, Parijse champignons, peterselie, Piet Huysentruyt, room, roomsaus, rund, rundsvlees, simpel, steak, toegankelijk, traditioneel, tv, tv-gezicht, vtm koken, whiskey, whisky, zondag, zondagse kost