Met dit recept kan ook jij deze rasechte klassieker uit Oost-Europa en Rusland maken. De Stroganoff-bereiding is heerlijk maar simpel: paddenstoelen met zure room, een lepeltje mosterd en eventueel een scheutje wodka. Dat heldere basisconcept is vooral populair met stukjes rundsvlees. Het resultaat is pure comfort food en smaakt altijd!
Met dit recept kan ook jij deze rasechte klassieker uit Oost-Europa en Rusland maken. De Stroganoff-bereiding is heerlijk maar simpel: paddenstoelen met zure room, een lepeltje mosterd en eventueel een scheutje wodka. Dat heldere basisconcept is vooral populair met stukjes rundsvlees. Het resultaat is pure comfort food en smaakt altijd!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 400 gram runderlapjes of steak
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teen knoflook geplet
- 500 gram Parijse champignons of gemengde paddenstoelen
- 1 scheutje wodka
- 250 ml zure room
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 200 ml rundsbouillon
- 1 bosje peterselie gesnipperd
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd het rundsvlees in reepjes. Kruid met peper en zout.
- Smelt een klontje boter in een ruime pan. Bak de runderreepjes kort aan op hoog vuur.
- Haal de geschroeide stukjes vlees terug uit de pan (werk eventueel in delen) en zet opzij.
- Verlaag het vuur en voeg een beetje verse boter toe. Fruit de gesnipperde ui met het geplette teentje knoflook.
- Versnijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de pan. Laat enkele minuten rustig bakken, kruid met peper en zout.
- Overgiet de champignons met een flinke scheut wodka. Laat de alcohol verdampen, of flambeer de pan.
- Roer de zure room met een flinke lepel mosterd door de champignons. Vul stelselmatig aan met warme rundsbouillon tot er een smeuïg sausje ontstaat.
- Voeg de stukjes rundsvlees kort voor het opdienen toe zodat ze nog even kunnen warmen en desgewenst verder garen. Let er echter op dat je ze niet taai laat worden.
- Werk af met peper, zout en voldoende vers gesnipperde peterselie. Serveer naar wens met pasta, rijst, aardappelen,... Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind