Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 3uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
3uur |
Ingredients
- 4 hazenbillen
- 100 gram gerookt spek
- 250 gram Parijse champignons
- 1 teen knoflook
- 100 gram zilveruitjes
- 4 sjalotten
- 4 eetlepels bloem
- 500 ml krachtige rode wijn
- 1 liter kalfs- of rundsbouillon
- 2 dikke wortelen
- 2 blaadjes laurier
- 50 gram zwarte chocolade
- 2 eetlepels veenbessengelei
- 1 bosje peterselie
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de hazenbillen op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
- Versnijd het gerookt spek in reepjes, de champignons in kwartjes en het teentje knoflook fijn.
- Verhit een ruime kookpot. Bak de spekreepjes aan in een klontje boter. Voeg halverwege de champignons, het geplette teentje look en de zilveruitjes toe. Bak gaar.
- Lepel alles uit de pot en zet opzij. Voeg een vers klontje boter toe en schroei de hazenbillen aan op hoog vuur.
- Snipper de sjalotten grof en voeg toe aan de hazenbillen. Laat even meebakken.
- Bestrooi de hazenbillen met bloem en laat even warmen zodat de bloemsmaak verdwijnt. Blus dan met de rode wijn en bouillon. Verlaag het vuur en breng zachtjes aan de kook.
- Versnijd de wortelen in plakjes. Voeg samen met de laurierblaadjes, chocolade en gelei toe aan de stoofpot.
- Dek af en laat 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen, tot het vlees bijna van het bot valt en helemaal gaar is.
- Vis de hazenbillen uit de pot en zeef de saus. Breng de saus daarna terug aan de kook en laat desgewenst nog wat verder inkoken.
- Doe de hazenbillen terug in de gladde saus, vul aan met de spekjes, champignons en zilveruitjes. Werk af met peper en zout.
- Bestrooi net voor het opdienen met vers gesnipperde peterselie. Lekker met kroketjes en typische wintergroentjes. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind