Recepten - kippenbouillon
Pasta met spek en wintergroentjes

Een stevige pot dampende pasta in een royale kaassaus met spekjes en wintergroentjes. Klinkt dat als het perfecte avondmaal na een kille dag? Dat vinden wij ook, aan de slag!
Tagged With: bbq-kruiden, comfort food, gemalen kaas, gerookt spek, herfst, herfstseizoen, kaas, kaassaus, kikkererwten, kindvriendelijk, kippenbouillon, knolselder, koude maanden, pasta, romig, room, roomsaus, spek, spruitjes, tijm, voor elke dag, winter, wintergroentes, wintergroentjes, winterseizoen, witte wijn, wortel
Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)

Wie het allerlekkerste stukje kip wil serveren, doet er goed aan om iets meer te investeren en voor een authentiek, kwaliteitsvol ras te kiezen. In België kom je dan automatisch uit bij de Mechelse koekoek, beroemd vanwege de volle smaak. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe hij deze kip het liefst klaarmaakt: met bier en champignons!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bier, bistro, bloem, blond bier, boerenkost, champignons, citrientijm, gevogelte, grootmoeders keuken, kip, klassiek, klassieker, knoflook, koken met bier, Mechelse koekoek, peterselie, Piet Huysentruyt, rode ui, tijm, trappist
Jambalaya met merguez

Een jambalaya kan je best omschrijven als een Creoolse variant op paella. In combinatie met groentjes en lekker veel kruiden wordt rijst gebakken tot een smeuïg éénpansgerecht. In dit alledaagse recept doen we er fijne merguez-worstjes bij.
Tagged With: amerikaans, cajun, chili, chilipeper, citroen, comfort food, creools, éénpansgerecht, jambalaya, jasmùijnrijst, kindvriendelijk, kippenbouillon, komijn, kruidig, lam, lamsvlees, merguez, New Orleans, paprika, paprikapoeder, peterselie, pittig, rijst, rode wijn, selder, tomaat, tomatenblokjes, veel kruiden, voor elke dag, wereldkeuken, worst, worstjes
Spaanse rijst met halloumi

De ultieme klassieker uit Spanje? Paella, natuurlijk! Dit delicate recept bestaat in talloze varianten, maar vraagt wel wat werk en kennis. Dit snelle recept lijkt er een beetje op, maar is eenvoudiger zonder ook maar iets van die Spaanse charme te laten vallen. Behalve de pittige smaak van chorizo zorgt halloumi voor een extra zuiders sfeertje!
Tagged With: chorizo, citroen, comfort food, courgette, gele ui, halloumi, kaas, kaas en vlees, kippenbouillon, knoflook, komijn, kruidig, maïs, oregano, Paella, paprika, rijst, rode ui, Spaans, Spanje, tijm, tomaat, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, vakantie, voor elke dag, wilde rijst, witte bonen, witte wijn, wortel, zomer, zomers, zonnig
Oosterse ramensoep

Deze Aziatische maaltijdsoep met noedels (ramen) is een uitstekende keuze als je houdt van een oosters accent op je weekmenu. Met ingrediënten zoals citroengras, gember en chilipeper zorg je voor een snelle, makkelijke voor smaakexplosie waar je dolgraag naar zal teruggrijpen.
Tagged With: Aziatisch, Azië, China, Chinees, citroengras, comfort food, edamame, gember, hoisin, hoisonsaus, kippenbouillon, knoflook, koriander, look, maaltijdsoep, makkelijk, noedels, noedelssoep, Oosters, Orientaals, puntpaprika, ramen, ramensoep, rode paprika, sesam, sesamolie, snel klaar, soep, Thailand, Thais, ui, wortel, wortelen
Kipblokjes met witte kool

Witte kool is ietwat vergeten groente die al eeuwenlang ontzettend populair is in West-Europa. Deze typische wintergroente kan je tegenwoordig het hele jaar door krijgen en is vooral geliefd in stoofpotjes. De voedzame groente is echter heel wat veelzijdiger dan dat. In dit recept maken we er een simpel maar lekker sausje van met wortel en tomaat, aangevuld met malse kippenblokjes. Voedzame comfort voor jong en oud!
Tagged With: ajuin, alle seizoenen, comfort food, kindvriendelijk, kip, kipfilet, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenreepjes, knoflook, paprikapoeder, pasta, peterselie, rijst, tomatenpuree, tomatensaus, ui, voedzaam, winter, winters, witte kool, witte wijn, wortel
Kip Marsala (Rick Stein)

Marsala (een zoete, Italiaanse wijn) is een minder bekend ingrediënt dat een simpel gerecht heel kan opwaarderen en verrassend lekker kan maken. De Britse chef Rick Stein gebruikt de karaktervolle wijn bij kip en champignons, wat een simpel en toch verfijnd resultaat oplevert.
Tagged With: BBC, bloem, champignons, eenvoudig, goedkoop, italiaans, Italië, kastanjechampignons, kip, kipfilet, malse kip, Marsala, peterselie, Rick Stein, simpel, smaakvol, snel klaar, voor elke dag, wijn, zoete wijn
Ceasarsalade (Sandra Bekkari)

De Ceasarsalade (die niets te maken heeft met Julius Caesar) is een klassieker die vooral in Noord-Amerika tot het culinaire erfgoed behoort. De uiterst eenvoudige salade bestaat in heel wat varianten, en in dit recept leer je hoe Sandra Bekkari het aanpakt.
Tagged With: ansjovis, appel, cayenne, ceasar, ceasardressing, ceasarsalade, dieet, dressing, Engelse saus, fris, gezond, Griekse yoghurt, ijsbergsla, kip, kipfilet, kippenbouillon, knapperig, knoflook, licht, limoen, look, lunch, mager, mosterd, olijfolie, parmezaan, parmezaanse kaas, pecannoten, Romeinse sla, rozijnen, salade, saus, sla, vermageren, voorgerecht, Worcestershiresaus, yoghurt
Kippenblokjes in peperroomsaus

Een gerecht dat snel klaar en toch verdomd lekker is? Zoek niet langer, deze Bourgondische hap is wat je zoekt. De malse kippenblokjes in een smeuïge maar pittige peperroomsaus gaan perfect bij talloze bijgerechten.
Tagged With: altijd lekker, België, Belgisch, Bourgondisch, champignons, cognac, eenvoudig, flamberen, Frankrijk, Frans, groene peper, kip, kippenblokjes, klassiek, klassieker, peper, peperbolletjes, peperroom, peperroomsaus, pittig, roomsaus, whiskey, zwarte peper
Waterzooi met kipballetjes

Waterzooi is een onweerstaanbare klassieker die misschien een beetje in de vergetelheid is geraakt. Het wordt vaak aangeboden als typisch gerecht in restaurants, zeker in en rond Gent, maar het komt lang niet genoeg in tafel in huishoudens. Zonde, want het is eerlijke, makkelijke en gevarieerde kost. Last om de kleinste eters enthousiast te maken? Probeer dan deze variant met kippengehaktballetjes!
Tagged With: aardappel, aardappelen, authentiek, balletjes, België, Belgisch, boerenkost, gehaktballen, gehaktballetjes, Gent, Gentse waterzooi, grootmoeders keuken, kids, kinderen, kindvriendelijk, kip, kippenbouillon, kippengehakt, kippengehaktballetjes, klassiek, klassieker, ouderwets, prei, romig, room, selder, veel groentes, vlaams, Vlaanderen, waterzooi, wortel
Butternutrisotto met pancetta

Het succes van een smeuïge risotto op je weekmenu mag je niet onderschatten. Het vraagt amper moeite, kan met talloze manieren bereid worden en lepelt lekker weg. Pure comfort food. Dit recept legt uit hoe je een iet of wat gezondere variant kan klaarmaken met een smeuïg sausje op basis van butternut. Erwtjes en knapperige stukjes pancetta zorgen voor fijne smaken en toffe structuren.
Tagged With: bouillon, butternut, carnaroli, chili, comfort food, doordeweeks, erwt, erwten, erwtjes, herfst, italiaans, Italië, kikkererwten, kindvriendelijk, kippenbouillon, kurkuma, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pompoen, rijst, risotto, sjalot, spek, spekjes, veel smaken, veel structuren, voor elke dag, winter, witte wijn
Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel (Jeroen Meus)

Heel klassiek, best gezond en toch feestelijk. Dat is hoe je dit smakelijke recept van Jeroen Meus het best kan omschrijven. Zowel op een alledaagse dag als een gezellig kerstfeest misstaat deze bereiding niet: een sappig kalkoengebraad met geroosterde krieltjes, groentjes en een snelle mosterdsaus is al wat je nodig hebt om heerlijk te tafelen.
Tagged With: bezoek, dagelijkse kost, feest, feestelijk, gebraden vlees, gerookt spek, herfst, Jeroen Meus, kalkoen, kalkoengebraad, kerst, kerstmis, krielpatatjes, krieltjes, oven, ovengebakken, ovengebakken groentjes, rozemarijn, selder, snelle mosterdsaus, spek, tijm, veel groentes, venkel, winter, wortelen, zondagse kost
Stoofpotje van kip met champignons (Antonio Carluccio)

Dit stoofpotje met kip en champignons van Antonio Carluccio combineert alle typische elementen uit de Italiaanse keuken: eenvoud, pure ingrediënten en rijke smaken. Serveer er geheel naar wens pasta, aardappelen of rijst bij.
Tagged With: alle seizoenen, Antonio Carluccio, authentiek, Carluccio, champignons, comfort food, eenvoud, herfst, italiaans, Italië, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippendijen, nootmuskaat, paddenstoelen, peterselie, puur, selder, simpel, stoofpotje, stoven, veelzijdig, winter, witte wijn, wortel, zuiver
Tagliatelle met kip in parmezaansaus

Deze romige pasta met Parmezaanse kaas en malse stukjes kip is een prima keuze voor jong en oud. Het eenvoudige recept bevat evenmin moeilijke technieken waardoor het een perfecte keuze is om je weekmenu extra smaak te geven.
Tagged With: comfort food, curry, kerrie, kikkererwten, kindvriendelijk, kip, kipfilet, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenbouten, kruidig, look, paprikapoeder, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, peterselie, pijnboompitjes, room, roomsaus, sjalot, smaakvol, tagliatelle, voor elke dag, voor jong en oud, wortel, wortelen
Risotto met venkel en gehakt

Het comfortabele van een risotto laat zich makkelijk samenvatten: weinig werk, niet zo moeilijk, vrijwel alles kan er in en je maakt slechts één pan vuil. In dit recept combineren we het smaakvolle karakter van gehakt met de verfijnde karakter van venkel. Eenvoudige maar heerlijke comfort food!
Tagged With: beginner, comfort food, droge witte wijn, easy, éénpansgerecht, gehakt, gemakkelijk, gemengd gehakt, italiaans, Italië, kaas, kalf, kippenbouillon, knoflook, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, rijst, risotto, rund, selder, Varken, venkel, venkelknol, venkelzaad, venkelzaadjes, weinig afwas, witte wijn