Recepten - couscous

Wintercouscous (Ottolenghi)

Wintercouscous (Ottolenghi)
Voor veel mensen is couscous typisch zomers. De link met de mediterraanse wereld doet ons immers heerlijk wegdromen naar fijne vakanties. En toch kan je er ook iets van maken dat als perfecte winterkost mag bestempeld worden. De inventieve topchef Yotam Ottolenghi noemt dit gerecht zijn ultieme wintercouscous. Laat je zeker niet afschrikken door de lijvige ingrediëntenlijst, een fantastisch, vegetarisch gerecht bomvol smaak is wat je te wachten staat...

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.

Couscous met zeven groenten

Couscous met zeven groenten
Couscous met zeven groenten is een heel populair gerecht in Noord-Afrika. Het wordt vaak beschouwd als een gerecht dat geluk brengt. Heel leuk aan dit vegetarische/veganistische recept is dat je er heerlijk mee kan variëren naargelang smaak of seizoen. Er is slechts één regel: een overdaad aan groentjes!

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)
Ook voor een hip vegetarisch gerecht kan je bij Jeroen Meus terecht. Dankzij de juiste smaakmakers en een royale selectie groentjes in dit recept mist niemand nog een stuk vlees of vis.

Spicy kippenbovenbouten met couscous

Spicy kippenbovenbouten met couscous
Liefhebbers van vrolijke, wereldse gerechten met een explosie aan smaak zullen dol zijn op dit recept. Van de smeuïge couscous, tot de pittige kip en frisse koriander: dit makkelijk recept heeft alles om te genieten.

Vegetarische couscous met bloemkool

Vegetarische couscous met bloemkool
Het is niet altijd makkelijk om op gewone weekdagen iets klaar te maken dat alle vakjes kan afvinken: niet te moeilijk, niet te veel werk, zo gezond mogelijk en bovenal lekker. Sukkel jij ook wel eens met die zoektocht? Dan zal dit leuke vegetarische gerecht met smeuïge couscous en een weelde aan groentjes je zeker bevallen!

Snelle couscous met scampi en groentjes

Snelle couscous met scampi en groentjes
Moet het vandaag snel vooruit gaan, maar heb je geen zin in ongezonde fastfood? Dan is dit turbo-recept helemaal wat je zoekt. Tjokvol gezonde groentjes, malse scampi, heerlijk kruidig en in een wip klaar!

Gegrilde halloumi met kruidige couscous

Gegrilde halloumi met kruidige couscous
Halloumi is een traditionele, ongerijpte geitenkaas uit Cyprus die recentelijk heel populair werd. De kaas heeft immers de uitzonderlijke eigenschap niet te smelten, waardoor het een perfecte en smaakvolle vleesvervanger is. In de oven, op de grill, in stukjes,... deze uitzonderlijke kaas is heel veelzijdig. Dit recept is een prima kennismaking met het mediterraanse product: de smakelijke en kruidige couscous levert je een zonnige en eenvoudige vegetarische schotel om duimen en vingers bij af te lekken op!

Couscous met kip in een kruidige tomatensaus

Couscous met kip in een kruidige tomatensaus
Met couscous is het altijd plezierig koken, het is immers in een wip klaar waardoor je alle aandacht kan steken in een heerlijke, bijpassende saus. Dit recept haalt de spreekwijzelijke mosterd vanzelfsprekend in de formidabel rijke mediterraanse keuken. Boordevol smaak!

Couscous met kip en groenteweelde

Couscous met kip en groenteweelde
Een lekkere couscous kan iedereen bekoren, met deze erg typische deegbolletjes kan je immers geweldig variëren. Het uitzonderlijke absorptievermogen zorgt elke keer weer voor een bijzonder smaakvol gerecht. Dit recept combineert gekende smaken uit Noord-Afrika met verschillende verfijnde invloeden uit allerlei windstreken. Het resultaat zal jong en oud zeker en vast bevallen.

Couscoussalade met feta en geroosterde paprika

Couscoussalade met feta en geroosterde paprika
Een frisse salade is nooit verkeerd als bijgerecht op een gezellige barbecue of als gezonde lunch. Naast klassieker als pasta en rijst, kan je ook met coucous lekkere dingen maken. Deze salade combineert heel wat verrassende smaken uit het volledige mediterraanse gebied. Van Marokko tot Griekenland!

Couscous Merguez

Couscous Merguez
Wat wereldkeuken op tafel toveren is heus geen lastige opdrachten. Met de juiste ingrediënten - die je in elke supermarkt kan kopen - waan je je zo in een ander land. Dit gerecht neemt je mee naar Marokko met een heerlijke, maar makkelijke, bereiding van smeuïge couscous en pittige merguez.

Gevulde paprika’s met kip, champignons en couscous

Gevulde paprika’s met kip, champignons en couscous
Paprika's kan je altijd origineel inzetten door ze te vullen. Veelal blijft het bij gehakt, terwijl er een veelheid aan opties is. Dit gerecht haalt inspiratie uit verschillende zuiderse keukens om een heerlijk gerechtje op tafel te toveren: paprika's gevuld met kip, champignons, oesterzwammen en courgette, vergezeld van smeuïge couscous met kikkererwten.