Feestelijk | Feestelijk |

 

Recepten - Feestelijk

Sticky bloemkoolroosjes

Sticky bloemkoolroosjes
Dol op (vegetarisch) snacken? Dan zijn deze sticky bloemkoolroosjes absoluut het proberen waard!

Hoevekip met appelmoes en gebakken aardappelen (Jeroen Meus)

Hoevekip met appelmoes en gebakken aardappelen (Jeroen Meus)
Of het nu feest of een alledaagse dag is: een oerdegelijke klassieker zoals gebraden kip is al-tijd lekker. Ingewikkeld of moeilijk hoeft dat nooit te zijn, de typische bijgerechtjes zijn de beste, weet Jeroen Meus. Daarom presenteert hij in dit familie-recept een gebraden hoevekip met verse appelmoes, een lekker sausje, gebakken patatjes en een frisse salade.

Scampi met venkel en tuinkruiden

Scampi met venkel en tuinkruiden
Geen zin in altijd weer dezelfde charcuterie op je brood? Of zocht je een lekker, verfijnd voorgerechtje? Deze kruidige scampi's in een fijn sausje met venkel zijn exact wat je zocht!

Cocktail met kip Hawaï en rijst (Jeroen Meus)

Cocktail met kip Hawaï en rijst (Jeroen Meus)
Heb je restjes kip of ben je op zoek naar een lekker ouderwets voorgerechtje? Dan is deze cocktail met kip Hawaï en rijst van Jeroen Meus een uitstekende keuze.

Spiesjes van coppa met meloen en komkommer (Colruyt)

Spiesjes van coppa met meloen en komkommer (Colruyt)
Dit frisse zomerhapje van Colruyts receptenteam heeft het allemaal: fris, zoet, zout en in handomdraai klaargemaakt. Perfect om bezoek te ontvangen, een feestje te starten of als gezonde snack tussendoor!

Sushi style komkommer (Sofie Dumont)

Sushi style komkommer (Sofie Dumont)
Liefhebbers van sushi zullen smullen van dit toffe en originele gerecht van Sofie Dumont. Zelf sushi rollen is een absolute kunst, met deze komkommer-bootjes maak je zonder al te gek veel werk zelf een gezonde en zeker zo smaakvolle variant.

Kipballetjes met pesto

Kipballetjes met pesto
Het woordje 'pesto' doet talloze mensen lekkerbekken, en terecht. Deze groene, smeuïge saus uit Genua is een eenvoudige smaakbom waar je alle kanten mee uit kan. In dit recept maken we er heerlijke kipballetjes van, top als hapje/apero/tapa!

Taco-bootjes met chili con carne

Taco-bootjes met chili con carne
Chili con carne is een pittig Mexicaans gerechtje waar vrijwel iedereen mee vertrouwd zal zijn. Het stoofpotje op basis van gehakt kan op talloze manieren geserveerd worden. In dit recept kiezen we voor mini Taco-bootjes. Zo kan je het serveren als een hapje, voorgerecht, op een walking diner,... Origineel, leuk en lekker!

Erwtensoep met coquilles (Piet Huysentruyt)

Erwtensoep met coquilles (Piet Huysentruyt)
Hoe kan je van een supersimpele erwtensoep - die altijd past - toch iets speciaals maken? Piet Huysentruyt kent het antwoord: hij voegt coquilles en wat geraspte Parmezaanse kaas toe, waardoor het plots een feestelijk soepje of een perfecte lunch maakt. Voeg eventueel nog croutons en zure room toe om er een waar festijn van te maken!

Messchedes in de oven (Pascale Naessens)

Messchedes in de oven (Pascale Naessens)
Iedereen is vertrouwd met mosselen, coquilles, scampi, gamba, oesters,... Maar er is nog heel wat meer te ontdekken binnen de categorie van 'zeevruchten'. Neem nu messchedes (couteaux). Vrijwel elk kind verzamelde deze langwerpige schelpen ooit op het strand, zonder er ooit bij stil te staan dat er ook een beestje in leeft. Ontdek in dit bijzonder eenvoudig maar recept van Pascale Naessans hoe je deze delicatesse heel zuiver kan klaarmaken. Perfect om gasten te verrassen en te verwennen.

Varkenshaasje met jagerssaus (Wout Bru)

Varkenshaasje met jagerssaus (Wout Bru)
De beste gerechten zijn vaak de meest klassieke. Ze zijn immers beproefd, vertrouwd en geperfectioneerd doorheen de tijd. Zo is een simpele varkenshaas, indien juist gebakken, heerlijk in alle eenvoud. Vul aan met een jagerssausje, en je hebt een tijdloze klassieker die altijd past, weet topchef Wout Bru.

Hertenkalfgebraad met spekjes en noordkrieken (Colruyt)

Hertenkalfgebraad met spekjes en noordkrieken (Colruyt)
Bij krieken hoef je niet altijd gehaktballetjes te serveren. De typische combinatie van zoet-zout staat als een huis, en kan je dus makkelijk aanpassen. Zo maakt het receptenteam van Colruyt een heerlijke, feestelijke bereiding van kriekjes met een hertenkalfgebraad. Verrassend, eenvoudig en toch feestelijk. Het proberen waard!

Everzwijnragout

Everzwijnragout
Een klassieker die je elk wildseizoen minstens één keer moet klaargemaakt hebben? Everzwijnragout! Door het karaktervolle vlees langzaam maar lang te pruttelen krijg je een botermals stoofpotje dat elke koude dag zo opwarmt. Ontdek hier ons favoriete recept om deze lekkernij te bereiden.

Reemedaillons met gebakken aardpeer (Colruyt)

Reemedaillons met gebakken aardpeer (Colruyt)
Seizoensgebonden koken is niet alleen genieten van producten die op hun best zijn, het is ook beter voor de portemonnee. Het receptenteam van Colruyt legt in dit recept uit hoe je met simpele, maar ontzettend smaakvolle ingrediënten een op-en-top wintergerecht klaarmaakt met een feestelijk randje: reemedaillons en aardpeer met uiensaus!

Tonijnboter met kappertjes (Jamie Oliver)

Tonijnboter met kappertjes (Jamie Oliver)
Supermakkelijk en supersnel een simpel hapje voorzien waar je een vrij grote groep eters mee kan plezieren? Jamie Oliver heeft de perfecte oplossing: boter, tonijn en kappertjes!