Recepten - Mediterraan - Italiaans
Scampi met geroosterde artisjok
De populariteit van scampi is eenvoudig te verklaren: een verfijnde, karakteristieke smaak die zich buitengewoon goed laat combineren met talloze ingrediënten. Eenvoud siert echter, denk maar aan die heerlijke klassiekers zoals scampi met look of diabolique. Dit eenvoudige recept (dat je best inzet als voorgerecht) kiest voor geroosterde artisjok: een ware delicatesse!
Pasta met tomatenpesto en scampi (Sofie Dumont)
Voor een buikvullend, smaakvol en ietwat verrassend receptje kan je altijd terecht bij Sofie Dumont. Deze ladychef van eigen bodem kiest steevast voor leuke combinaties, zoals pasta met tomatenpesto en scampi. Verfijnd en toch alledaags.
Tags: alledaags, chili, chilipeper, citroen, gekonfijte kerstomaatjes, gezond, hazelnoten, italiaans, kerstomaatjes, knoflook, look, mager, mascarpone, mediterraans, noten, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pesto, rucola, scampi, scampi's, snel klaar, sofie dumont, spinazie, tomaten, tomatenpesto, volkoren pasta, voor elke dag, weinig werk, zomers, zonnig
Spaghetti met verse tomaten en avocadopesto (Colruyt)
Snel klaar, vegetarisch en lekker hip? Colruyt weet naar welk recept jij op zoek bent: ontdek hieronder de bereidingswijze voor een vlotte spaghetti met een pesto op basis van avocado.
Tags: avocado, avocadopesto, basilicum, dieet, geen vlees, gezond, groentjes, hedendaags, hip, knoflook, look, mager, modern, noten, olijfolie, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, pesto, rucola, snel, spaghetti, tomaten, vegetarisch, veggie, verse tomaten, volkoren pasta, volkoren spaghetti, walnootpitten, walnoten
Rundsgehakt met bonen en pasta (Nigella Lawson)
Nigella tovert dit recept uit haar lijstje speciaal voor kinderen. Het is een heerlijk eenvoudige (en budgetvriendelijke) pasta met gehakt en bonen waar je iedereen van kan laten smullen, zonder dat het een ongezonde of vettige hap is.
Tags: bonen, budget, budgetvriendelijk, eenvoudig, gehakt, kids, kindergerecht, kindvriendelijk, knoflook, look, macaroni, mager gehakt, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rode wijn, rundergehakt, rundsbouillon, rundsgehakt, simpel, tomaat, tomatenblokjes, ui, vermout, weinig ingrediënten, witte bonen, wortel
Linzenbolognese (slowcooker)
Desondanks dat een bolognese-saus helemaal gericht is op vlees, kan je er met linzen een volwaardige en bijzonder lekkere vegetarische variant op maken. Door de saus klaar te maken met een slowcooker, geef je bovendien tijd aan alle ingrediënten om hun smaak helemaal en in alle rust te ontwikkelen.
Tags: basilicum, bolognese, bolognesesaus, brunoise, chili, chilivlokken, crock pot, geen vlees, gemalen kaas, groene linzen, italiaans, Italië, knoflook, kruidig, langzaam, linzen, mediterraans, oregano, pasta, selder, slow cooker, slowcooker, spaghetti, tomatensaus, traag gegaard, ui, vegetarisch, vegetarische variant, veggie, wortel, zonder vlees
Tomaten-gehaktbrood
Met dit recept kan je heel wat tafelgenoten aangenaam verrassen. Iedereen kent een klassiek gehaktbroodje, dat je er een verfijnde tomatenvariant van kan maken is dan weer minder bekend. Gecombineerd met een tomaten-groentesausje en pasta, maak je zo een origineel Italiaans festijn!
Tags: basilicum, beginner, budget, budgetvriendelijk, comfort food, eenvoudig, gehakt, gehaktbrood, gehaktbroodje, gemakkelijk, gemengd gehakt, Italiaanse kruiden, kalfsgehakt, kidsproof, kindvriendelijk, knoflook, kruiden, kruidig, niet moeilijk, oregano, origineel, pasta, rundsgehakt, san marzano, sjalot, tomaten, tomatenconcentraat, tomatenpuree, tomatensaus, variant, varkensgehakt, verrassend
Risotto met zalm en broccoli
Wie houdt van zuivere basisrecepten, zal smullen van deze risotto. Geen eindeloze lijst met ingrediënten, wel een correcte risotto volgens de regels van de kunst met een mals stukje zalm en knapperige broccoliroosjes.
Tags: arborio, basis, basisbereiding, basisrecept, beginner, boter, bouillon, broccoli, geraspte kaas, italiaans, Italië, klassiek, klassieker, olijfolie, oven, ovengebakken vis, parmezaan, parmezaanse kaas, rijst, risotto, sjalot, smeuïg, vis, visfilet, weinig ingrediënten, witte wijn, zalm, zalmhaas, zlamfilet
Capellini met gehakt, paddenstoelen en minitomaten (Jeroen Meus)
Wanneer het vooruit moet gaan in de keuken is dit recept van Jeroen Meus een perfecte keuze. Niet alleen maak je deze pasra met gehakt snel klaar, je lepelt het daarnaast ongetwijfeld vlot binnen. Lekker en simpel, meer moet dat soms niet zijn.
Tags: budget, budgetvriendelijk, capellini, champignons, chilipeper, comfort food, Dagelijke kost, één, één pot, éénpansgerecht, gebakken gehakt, gehakt, Jeroen Meus, kerstomaatjes, kerstomaten, kindvriendelijk, look, minitomaten, oregano, paddenstoelen, pasta, rode chili, rucola, snel klaar, spaghtti, tv-kok, vlot, vlug, vrt, weinig werk
Papardelle met parmaham en ricottasaus (Colruyt)
Pasta is in heel wat huishoudens een populaire keuze. Het is snel klaar en je kan er alle kanten mee uit. Het hoeft bovendien niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn. Deze pasta met parmaham en smeuïge ricottasaus van Colruyts receptenteam zal je zeker en vast overtuigen met pure smaken.
Risotto met scampi en groene groentjes
In Italië is risotto een populaire, snelle hap. Het typische gerecht vraagt dan ook weinig werk en kan met talloze ingrediënten bereid worden. Dit recept combineert scampi (altijd lekker!) met een selectie verfijnde, groene groentjes. Smullen!
Tags: arborio, beginner, boter, bouillon, comfort food, dit kan iedereen, één pan, eenpasngerecht, fris, groene asperges, groene groentjes, italiaans, Italië, kippenbouillon, knoflook, mediterraans, munt, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, peultjes, rijst, risotto, scampi, seafood, sjalot, smeuïg, weinig werk, witte wijn
Gehaktballen met orzo (Nigella Lawson)
Wie de term 'comfort food' bedacht heeft, moet dit recept in het achterhoofd gehad hebben. Nigella Lawson combineert orzo, een fijne en smeuïge pasta in rijstvorm, met stevige gehaktballen in een tomatensausje. Hier kan je jong en oud, dag in dag uit, mee plezieren!
Spaghetti alla Norma (Jamie Oliver)
Deze vegetarische pasta met de meest authentieke mediterraanse vibes is een echte klassieker. Eenvoud is het sleutelwoord, met een hoofdrol voor de volle, romige smaak van aubergine. Jamie Oliver combineert de Siciliaanse saus met volkoren spaghetti, wat nog net iets meer smaak aan het geheel toevoegt.
Tags: alla Norma, aubergine, azijn, basilicum, geen vlees, gezond, groentesaus, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kappertjes, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pecorino, Siciliaans, Sicilië, snel klaar, spaghetti, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, tomatenstukjes, vegetarisch, veggie, volkoren, voor elke dag, zonder vlees
Pasta Boscaiola
Dit recept focust op authentieke, rustieke smaken. 'Boscaiola' kan je ruwweg vertalen als 'houthakker', wat een perfecte keuze voor de typische saus is omdat ze hoofdzakelijk bestaat uit allerlei paddenstoelen. De volle en rijke smaak van deze pasta is een fantastische keuze tijdens de herfst, wanneer je zo veel mogelijk verse paddenstoelen kan gebruiken.
Tags: alle seizoenen, authentiek, boscaiola, champignons, comfort food, eekhoorntjesbrood, gerookt spek, herfst, houthakker, houthakkerssaus, italiaans, Italië, knoflook, laurier, look, mediterraans, oesterzwammen, origineel, paddenstoelen, parmezaan, Parmezaans kaas, pasta, penne, peterselie, rigatoni, rokerig, romig, room, rustiek, selder, shiitake, spek, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, ui, winter, wortel
Carpaccio d’Anvers
Een authentieke carpaccio is een verfijnd voorgerecht dat wereldberoemd is. Het bestaat uit dungesneden reepjes rundsvlees, met enkele verfijnde smaakmakers. Puur en lekker. In dit recept ontdekt je een meer plaatselijke variant, op basis van onze overheerlijke filet d'Anvers.
Tags: amuse, Antwerpen, balsamico, beginner, België, Belgisch, bezoek, brood, broodkorstjes, carpaccio, croutons, dit kan iedereen, filet d'Anvers, gerookt vlees, hapje, italiaans, Italië, kappertjes, komkommer, koud, lunch, makkelijk, pijnboompitjes, pijnboompitten, puur, rucola, rund, rundsvlees, snel klaar, starter, voorgerecht
Pasta met halloumi en kerstomaatjes
Kaasliefhebbers weten al langer dan vandaag dat halloumi een heerlijke en veelzijdige kaas is die de lekkerste vegetarische gerechten mogelijk maakt. Deze kinderlijk eenvoudige maar smaakvolle pasta met kerstomaatjes is daar een topvoorbeeld van.
Tags: alledaags, beginner, comfort food, doordeweeks, eenvoudig, geen vlees, grillkaas, halloumi, italiaans, Italië, kaas, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, knoflook, laurier, look, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, snel klaar, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vegetarisch, zuiders