Recepten - zee
Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)
Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.
Tagged With: boter, chique, coquilles, coquilles saint-jacques, eenvoudig, gezond, gezond eten, gezond koken, limoen, luxe, luxueus, mager, Pascale Naessens, peterselie, select, simpel, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, sjalot, snel klaar, vis, witte wijn, zee, zeekraal, zeevruchten, zilt
Zalmglaasjes met garnalen en pesto
Dit hapje combineert klassieke maar heel lekkere smaken. Bovendien ziet het er mooi uit en hoef je er niet veel moeite in te steken. Perfect als je een grote groep bezoekers over de vloer krijgt!
Tagged With: amateur, amuse, aperitief, beginner, bezoek, feest, feestdagen, feestelijk, garnalen, gemakkelijk, gerookt, gerookte zalm, gevuld glaasje, glaasje, grijze garnalen, hapje, kerstomaat, kerstomaten, noordzee, pesto, pesto Genovese, schaadier, schaaldieren, snel klaar, tapa, tapas, vis, voorgerecht, weinig moeite, zalm, zee, zeevruchten
Snelle vispannetjes met puree
Ben jij ook liefhebber van een smeuïg vispannetje maar kijk je op tegen het lange kookproces? Dan is dit recept een handige oplossing: zonder gek veel werk tover je schattige en lekkere vispannetjes op tafel zonder uren te moeten kokkerellen.
Tagged With: aardappelpuree, alaska polak, alledaags, alledaagse kost, België, Belgisch, champignons, doordeweeks, garnaal, garnalen, grootmoeders keuken, kabeljauw, klassiek, klassieker, makkelijk, mosselen, noordzee, patatten, patattenpuree, prei, puree, romig, room, roux, schar, schelvis, selder, smeuïg, snel, stoemp, tong, vis, visbouillon, vispan, vispannetje, vlot, wijting, witte vis, witte wijn, wortel, zalm, zee, zilt
Seafood chowder
De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.
Tagged With: alle seizoenen, Brits, brood, champignon, chowder, diner, Engeland, Engels, gerookt spek, Groot-Brittanië, Ierland, Iers, kabeljauw, krielaardappelen, krieltjes, kust, lunch, maaltijdsoep, mosselen, noordzee, peterselie, polak, prei, room, schaaldieren, Schotland, Schots, seafood, selder, soep, spek, spekjes, spekreepjes, vis, visbouillon, whiskey, whisky, winter, winters, wortel, zalm, zee, zeevrucht, zeevruchten, zilt
Barracuda
Nood aan vakantie en een beetje zon maar geen centjes om een reisje naar de zon te boeken? Probeer dan deze sprankelende cocktail op basis van rum en ananas. Alsof je echt op reis bent!
Witloofbootjes met garnalen
Van witloofbootjes kan je een leuk en lekker hapje maken. De bittere maar frisse smaak past bij heel veel ingrediënten. In dit recept werken we met grijze garnalen: heerlijk en verfijnd.
Tagged With: aperitief, België, Belgisch, Belgische kust, bezoek, dille, feest, feestelijk, garnalen, gemakkelijk, grijze garnalen, hapje, kerst, kerstmis, kust, makkelijk, maritiem, mayo, mayonaise, mierikswortel, noordzee, schaaldier, schaaldieren, simpel, snel klaar, terras, terrasje, voorgerecht, witlof, witloof, witloofbootjes, zee, zeevruchten
Zalm met citroen in Crockpot (slow cooker)
Als je een slowcooker hebt, gaat een heerlijke wereld van smaak open. Door producten traag te garen blijven veel smaken beter bewaard. Een stukje vis is perfect om dit uit te testen. In dit eenvoudige en supergzonde recept - dat als perfecte basis voor meer traaggegaarde visbereidingen kan dienen - werken we met de ultieme klassieker: zalm en citroen.
Tagged With: afvallen, basis, basisrecept, citroen, dieet, dille, eenvoudig, garen, gezond, langzaam, mager, noordzee, simpel, slow, slow cooker, smaakvol, stomen, traag garen, traag gegaard, vermageren, vis, zalm, zee
Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen (Jeroen Meus)
Wanneer je op zoek gaat naar gerechten die wat feestelijker zijn, mag vis niet onderschat worden. Met een fijne selectie kan je, zoals Jeroen Meus bewijst in dit recept, voor een heerlijk en gevarieerd diner zorgen. Het klassieke koninginnenhapje wordt plots een luxueus (feest- of zondags)maal. Het proberen waard!
Tagged With: aardappelen, aardappelpuree, Belgisch, bloemig, champignons, chique, dagelijkse kost, droge witte wijn, één, feestdagen, feestelijk, feestmaal, garnaaltjes, garnalen, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kerst, kerstmis, koningennenhapje, koninklijk, loskokend, luxe, luxueus, maritiem, mosselen, mosseltjes, noordzee, noordzeegarnalen, peterselie, puree, roux, royaal, schelvis, videe, vis, vol-au-vent, wite wijn, zalm, zee, zondagse kost
Viscurry van zeeduivel met rijst (Jeroen Meus)
Met dit recept laat Jeroen je kennis maken met het beste uit twee werelden: een stukje stevige, smaakvolle vis en een exotische curry propvol lekkers. De rijst is bovendien een heerlijke pilav: een traditionele bereiding waarbij de rijst na het aanstoven verder in de oven mag garen. Heerlijk!
Tagged With: alledaags, Aziatisch, chili, chilipeper, courgette, curry, currypasta, dagelijkse, dagelijkse kost, één, fusion, gele curry, gember, Jeroen Meus, kerrie, kokos, kokosmelk, koriander, kruiden, kruidig, kurkuma, Oosters, Orientaals, paprika, rijst, simpel, smaakvol, speciaal, tv, vis, wereldkeuken, werelds, witte wijn, zee, zeeduivel
Pizza Tonno
Een lekkere, zelfgemaakte pizza is altijd een klein feestje in de mond. Als het niet te ingewikkeld hoeft te zijn, is een pizza tonno perfect: enkel ui en tonijn. Lekker maar simpel!
Tagged With: ajuin, comfort food, deeg, fastfood, feest, feestje, gesmolten kaas, italiaans, Italië, kaas, kids, kinderen, makkelijk, mediterraans, mediterraanse keuken, mediterraanse zee, oregano, oven, pizza, pizza tonno, simpel, snack, tomatensaus, tonijn, tonno, tv, ui, vis, zee
Garnalenpasteitjes met kroketten
Wanneer het allemaal wat chiquer mag zijn, zonder jezelf een breuk te werken in de keuken, is dit een tof recept. De smeuïge en feestelijke saus met garnaaltjes kan vergeleken worden met een vol-au-vent en is een perfect diner op een gezellige zondag.
Tagged With: België, Belgisch, Bourgondisch, champignons, chique, feestelijk, garnaaltjes, garnalen, grijze garnalen, grootmoeders keuken, kastanjechampignons, kroketjes, kroketten, noordzee, oven, pastei, pasteitjes, rijk, rijkelijk, roux, schaaldieren, selder, vis, visbouillon, vol-au-vent, witte saus, zee, zeevruchten, zondag, zondagse kost
Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter
Er bestaat geen betere start van een gezellig diner dan een verzorgd en verfijnd voorgerechtje. Dat begint, vanzelfsprekend, met kwaliteitsvolle ingrediënten. Net als dit recept: heerlijke sint-jakobsoesters met asperges in een botersausje. Klinkt heerlijk? Dat is het ook, en niet erg moeilijk op de koop toe! Enkel timing is belangrijk voor deze feestelijke starter.
Tagged With: asperge, asperges, beure blanc, blanke boter, boter, botersaus, Bourgondisch, chique, coquilles, feestelijk, Frans, groene asperge, groene asperges, mini, mini asperges, room, royaal, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, sjalot, sjalotten, speciaal, uitzonderlijk, vis, visfumet, voorgerecht, witte wijnazijn, zee, zeevruchten
Linguine met venkel-garnalensaus (Antonio Carluccio)
Het ultieme geheim van een heerlijke, authentieke Italiaanse pasta is eenvoud. Met een handvol smaakvolle ingrediënten kunnen Italiaanse mama's fantastische dingen op tafel toveren. De Italiaans-Britse topchef Antonio Carluccio ging dan ook graag op zoek naar de puurste en eenvoudigste receptjes. Deze zalig simpele pasta met venkel en garnaaltjes is een perfect voorbeeld van die eenvoudige Italiaanse keuken.
Tagged With: Antonio Carluccio, BBC, cucina povera, cucina povere, dille, eenvoudig, garnalen, italiaans, Italië, linguine, makkelijk, mediterraans, pasta, roze garnalen, snel, spaghetti, venkel, vlug, zee, zeevruchten, zomer, zomers, zon, zonnig
Asperges met garnalen (Pascale Naessens)
De lente staat in België synoniem voor asperges. Deze specialiteit is danig smaakvol en karakteristiek, dat je met weinig ingrediënten verrassend lekker en puur kan koken. Iets dat Pascale Naessens als geen ander weet. Dit eenvoudige receptje is luxueus lekker en bevat 0,0 koolhydraten.
Tagged With: asperge, asperges, bekend, boter, dieet, ei, eidooier, eieren, fijn, garnalen, gezond, goede boter, grijze garnalen, kervel, lente, luxueus, mager, noordzee, Pascale Naessens, puur, puur pascale, schaaldieren, smaakvol, tv, vtm, witte asperges, zee, zuiver
Frisse rijstschotel met groene groentjes en grijze garnalen
Op warme dagen is het niet altijd makkelijk om een passend maal klaar te maken. Je hebt niet veel zin om lang in te keuken te puffen en je wil liever een lichte maaltijd? Perfect, dit smakelijke recept met garnaaltjes en frisse groentjes is helemaal wat je zoekt.
Tagged With: azijn, bleekselder, comfort food, courgette, dille, easy, eenvoudig, fris, garnaaltjes, garnalen, gezond, grijze garnalen, groene groentjes, groene selder, komkommer, licht, lichte maaltijd, mager, makkelijk, noordzee, rijst, rijstschotel, schaaldieren, selder, simpel, vis, warm, zee, zomer, zonnig