Mosterd is een heel veelzijdig en dankbaar ingrediënt. Het kan zowel subtiel als heel aanwezig gebruikt worden. Dit recept van Jeroen Meus bouwt op de aloude Franse traditie om de typische mosterdsmaak flink in de verf te zetten. Dat past perfect bij de volle, rijke smaak van wijting.
Mosterd is een heel veelzijdig en dankbaar ingrediënt. Het kan zowel subtiel als heel aanwezig gebruikt worden. Dit recept van Jeroen Meus bouwt op de aloude Franse traditie om de typische mosterdsmaak flink in de verf te zetten. Dat past perfect bij de volle, rijke smaak van wijting.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 800 gram aardappelen
- 4 wijtingfilets ontveld
- 2 tomaten
- 3 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels graanmosterd
- 1 dl witte wijn
- 80 gram paneermeel
- 120 gram jonge spinazie gespoeld en uitgelekt
- 1 scheutje balsamico
- 1 scheutje olijfolie
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Gaar de aardappelen in lichtgezouten water, laat nadien afkoelen. Een restje gekookte aardappelen is ook geschikt.
- Kruid ondertussen de wijtingfilets met peper en zout. Schik ze in een beboterde ovenschaal en besprenkel met de witte wijn.
- Meng de twee soorten mosterd en bestrijk de filets met een fijn laagje.
- Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de visfilets (mik op 6 plakjes per filet).
- Bestrooi met wat peper, zout en paneermeel. Schik er tot slot enkele kleine klontjes boter op.
- Laat ongeveer een kwartier - tot de vis gaar is en een mooi korstje krijgt - bakken in een voorverwarmde oven (180°). Zet halverwege eventueel ook de grill op voor een beter korstje.
- Versnijd de gekookte aardappelen in grove stukken of dikke plakken. Bak in voldoende boter op een matig vuur tot ze rondom mooi gebruind zijn. Kruid tussendoor met voldoende peper en zout. Laat nadien uitlekken op keukenpapier.
- Breng de spinazieblaadjes op smaak met een scheutje balsamico, olijfolie en een beetje peper/zout. Serveer met de wijtingfilets en enkele knapperige patatjes. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind