Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
40minuten |
Ingredients
- 100 gram gerookt spek in fijne reepjes
- 1 ui fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook geplet
- 1 chilipepertje fijngehakt
- 2 selderstengels
- 1 preiwit
- 1 takje tijm
- 300 gram risotto-rijst
- 1 glas droge witte wijn
- 1 liter visbouillon
- 1 kg mosselen
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een ruime, hoge pan. Bak de reepjes spek aan op een matig vuur tot ze knapperig zijn.
- Schep de gebakken spekjes uit de pan en laat uitlekken op een blaadje keukenpapier.
- Voeg een scheutje olijfolie toe en fruit de fijngesnipperde ui met het gehakte chilipepertje en geplette knoflook op een zacht vuur.
- Versnijd de selder en prei in fijne stukjes. Voeg toe met het takje tijm en laat rustig mee fruiten.
- Voeg de rijst toe en laat kort aanbakken. Roer goed.
- Blus met de witte wijn en laat de alcohol heel even verdampen. Zet daarna helemaal onder met de warme visbouillon.
- Laat de rijst rustig garen, roer nu en dan en voeg meer bouillon toe indien nodig.
- Reinig ondertussen de mosselen onder voldoende stromend water. Voeg ze toe aan de risotto eenmaal die bijna gaar is. Dek af en laat verder garen tot de mosselen open zijn.
- Voeg de spekjes terug toe en roer alles nog eens flink om. Werk af met peper, zout en gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Recipe Notes
"Waar blijft de Parmezaanse kaas?!", vroeg je je misschien af. Geen paniek, dat is simpelweg niet gebruikelijk bij een risotto met vis of zeevruchten. Indien het toch wat smeuïger mag zijn, kan je gerust een beetje toevoegen maar overdrijf zeker niet.
Share this Recipe
Speak Your Mind