Risotto met mosselen? Het beste recept vind je hier! Risotto met mosselen? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Risotto met mosselen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
Risotto met mosselen, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
Risotto met mosselen
Recept Afdrukken
Risotto is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Met mosselen maak je een verfijnde maar iets minder bekende variant die nochtans heel populair is op feestelijkheden. Absoluut het proberen waard!
Risotto met mosselen
Recept Afdrukken
Risotto is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Met mosselen maak je een verfijnde maar iets minder bekende variant die nochtans heel populair is op feestelijkheden. Absoluut het proberen waard!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 20minuten 40minuten
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
40minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Verhit een ruime, hoge pan. Bak de reepjes spek aan op een matig vuur tot ze knapperig zijn.
  2. Schep de gebakken spekjes uit de pan en laat uitlekken op een blaadje keukenpapier.
  3. Voeg een scheutje olijfolie toe en fruit de fijngesnipperde ui met het gehakte chilipepertje en geplette knoflook op een zacht vuur.
  4. Versnijd de selder en prei in fijne stukjes. Voeg toe met het takje tijm en laat rustig mee fruiten.
  5. Voeg de rijst toe en laat kort aanbakken. Roer goed.
  6. Blus met de witte wijn en laat de alcohol heel even verdampen. Zet daarna helemaal onder met de warme visbouillon.
  7. Laat de rijst rustig garen, roer nu en dan en voeg meer bouillon toe indien nodig.
  8. Reinig ondertussen de mosselen onder voldoende stromend water. Voeg ze toe aan de risotto eenmaal die bijna gaar is. Dek af en laat verder garen tot de mosselen open zijn.
  9. Voeg de spekjes terug toe en roer alles nog eens flink om. Werk af met peper, zout en gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Recipe Notes

"Waar blijft de Parmezaanse kaas?!", vroeg je je misschien af. Geen paniek, dat is simpelweg niet gebruikelijk bij een risotto met vis of zeevruchten. Indien het toch wat smeuïger mag zijn, kan je gerust een beetje toevoegen maar overdrijf zeker niet.

Share this Recipe

Speak Your Mind

*