Recepten - witte vis
Schelvis met sojascheuten en edamame
Heerlijk en toch mager eten? Dan is vis de beste keuze. Schelvis heeft een volle en verfijnde smaak die met talloze ingrediënten te combineren is. In dit recept kiezen we voor een Aziatische aanpak: met sojascheuten en edamame. Daarnaast is het een low-carbgerecht: geen pasta of rijst.
Ardeense forelfilet met salie en geroosterde groentjes
Zin in een verfijnd stukje vis van bij ons? Dan moet je forelfilet uit onze eigenste Ardennen geproefd hebben! De zachte, delicate smaak vraagt om een simpel gerecht dat inzet op pure smaken. Zo combineren we de vis met salie en zorgen geroosterde groentjes in alle eenvoud voor pure perfectie!
Tagged With: aardappel, aardappelen, Ardeens, Ardeense forelfilet, België, Belgisch, beurre noisette, boter, eenvoudig, forel, forelfilet, geroosterde groentjes, gezond, krieltjes, mager, ovengebakken, ovengroentjes, puur, venkel, verfijnd, vis, witte vis, wortel, zoetwatervis, zuiver
Heek met chorizo en aardappel (Rick Stein)
Dit Spaanse stoofpotje uit Galicië was voor de Britse tv-kok Rick Stein liefde op het eerste zicht. Het succes zit 'm in de absolute eenvoud: stevige heek (kabeljauw of schelvis kan ook), patatjes en een kruidige saus met paprika en chorizo. Deze "Merluza à la Gallega" is hemels genieten zonder zweten!
Tagged With: aardappelen, BBC, chorizo, Gallicië, gestoofd, heek, kabeljauw, knoflook, krieltjes, look, mediterraan, Merluza à la Gallega, nieuwe patatjes, paprika, pittig, Rick Stein, schelvis, Spaans, Spanje, stoofpotje, vis, witte vis, witte wijn, zomers
Heilbot op mediterraanse wijze
Heilbot is een vis die tegenwoordig door overbevissing minder vaak te vinden is in de Atlantische Oceaan. Jammer, want het is een erg lekker stukje vis dat op allerlei manieren bereid kan worden. Wanneer je deze vis op tafel tovert, is het dan ook zinvol om met een heel zuiver recept aan de slag te gaan. En dat is exact wat we hieronder doen: met slechts een handvol mediterrane ingrediënten zoals aardappelen, tomaten, olijven en basilicum bereiden we de vis op de meest zuivere en daardoor extra lekkere manier.
Tagged With: aardappelen, aardappelschijfjes, basilicum, beginner, eenvoudig, heilbot, kerstomaten, ovengebakken, ovenschotel, rozemarijn, simpel, smaakvol, tomaat, tomaten, vis, visfilet, weinig werk, witte vis, zuiver, zwarte olijven
Pasta putanesca met kabeljauw
Pasta putanesca is een beroemde klassieker uit Italië. De zilte, ietwat pikante saus op basis van knoflook, ansjovis en chili is zo eenvoudig en toch ontzettend smaakvol. In dit recept voegen we er als extra een mals stukje kabeljauw aan toe. Een eenvoudige maar lekkere en heel doeltreffende aanvulling.
Tagged With: ansjovis, authentiek, basilicum, chili, chilipeper, comfort food, italiaans, Italië, kabeljauw, kappertjes, klassiek, klassieker, linguine, olijven, oregano, pasta, pasta putanesca, spaghetti, tagliatelle, vis, voor elke dag, witte vis, zilt, zomer, zomers, zuiders, zwarte olijven
Bloemkoolcouscous met staartvis
Op zoek naar een extra gezonde maaltijd? Dan zijn er enkele logische vuistregels waar dit recept dankbaar gebruik van maakt: kies voor extra veel groentjes, vermijd koolhydraten en kies liever voor vis dan vlees. De fijne bloemkoolcouscous uit dit recept is daar een fraai voorbeeld van, waar een stukje staartvis (ook wel Zeeduivel of Lotte) perfect bij past.
Tagged With: bloemkool, bloemkoolcouscous, couscous, dieet, fris, geen koolhydraten, geen vlees, gezond, groentebereiding, groentecouscous, koriander, kurkuma, lente-ui, low carb, mager, paprika, simpel, staartvis, tomaat, vegetarisch, vegie, vermageren, vis, weinig ingrediënten, witte vis, zuiver
Schelvishaasje met tagliatelle en spinazie
Vis hoeft niet altijd met puree geserveerd te worden, ook pasta in een prima keuze! Je kan het zelfs nog steeds vrij klassiek maken door er een romige pasta met verse spinazie van te maken. De delicate smaak van een schelvishaasje past daar prima bij, aangevuld met gepofte kerstomaatjes. Lekker gewoon, gewoon lekker!
Tagged With: babyspinazie, italiaans, Italië, kabeljauw, kerstomaat, kerstomaatjes, kindvriendelijk, linguine, mascarpone, pasta, ricotta, romig, schelvis, schelvishaasje, simpel, snel klaar, spinazie, tagliatelle, tomaat, tuinkruiden, verse kaas, vis, voor elke dag, witte vis
Gepaneerde roodbaars met tartaarsaus (Colruyt)
Een knapperig stukje vis in een korstje met verse tartaarsaus? Daar kan niemand neen tegen zeggen! Lees in dit recept hoe het kookteam van Colruyt die simpele maar heerlijke klassieker klaarmaakt met roodbaars. Serveer er frietjes en een knapperig slaatje bij en genieten maar!
Tagged With: alledaags, augurk, augurken, Brits, Colruyt, dragon, eieren, fish and chips, gebakken vis, gepaneerd, Groot-Brittanië, kappertjes, kervel, knapperig, mayo, mayonaise, met frietjes, panko, roodbaars, saus, sjalot, tartaar, tartaarsaus, UK, vis, vis met korstje, VK, witte vis
Visgratin met knolseldersaus
Een stukje vis in de oven? Lekker! Overgoten met een romig sausje op basis van knolselder met flink wat saus? Heerlijk! Op een bodempje aardpeerpuree? Fantastisch! Dit eenvoudige winterrecept kan je klaarmaken met eender welke vis en zorgt voor een portie dampend comfort food voor jong en oud.
Tagged With: aardpeer, aardpeerpuree, comfort food, gegratineerd, gemalen kaas, gratin, herfst, kaas, kabeljauw, knolselder, knolseldersaus, koolvis, noordzee, oven, ovengebakken, ovenschotel, puree, romig, schelvis, seizoensgebonden, vis, winter, witte vis, zalm, zee
Tagliatelle met spinazie, pompoen en staartvis in witloofsaus (Colruyt)
Uit elk onderzoek blijft dat het aantal groentjes dat je dagelijks consumeert een onmiddellijke, positieve impact heeft op je gezondheid. Kies daarom vaker voor recepten zoals deze hier van Colruyt: pompoen en spinazie met een zacht stukje vis in een romig witloofsausje. De tagliatelle maakt er een eenvoudig maar origineel en lekker veelzijdig gerecht van.
Tagged With: butternut, butternutpompoen, Colruyt, eenvoudig, herfst, olijfolie, pasta, pompoen, romig, room, spinazie, staartvis, tagliatelle, vis, visfond, voor elke dag, weinig ingrediënten, winter, witloof, witloofsaus, witte vis
Mediterraan visgerecht (Pascale Naessens)
Of de zon nu weldadig schijnt, of je er net extra hard naar snakt: dit gezonde recept van Pascale Naessens is de oplossing. Het is al vaak vastgesteld dat het mediterraanse dieet het gezondste is, dit snelle ovengerecht is daar een prima bewijs van.
Tagged With: afslanken, citroen, courgette, gezond, knoflook, low carb, mager, mediterraan, middellandse zee, ovengebakken, Pascale Naessens, peterselie, Provençaalse kruiden, snel klaar, tomaat, tomaten, ui, veel groentjes, venkel, vermageren, vis, weinig werk, witte vis, witte wijn, zon, zonnig, zuiders
Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos (Sofie Dumont)
Dit visrecept van Sofie Dumont is snel klaar en barst van smaak. Inspiratie haalde ze in Aziatische keukens met ingrediënten zoals citroengras en kokos. Perfect om smaakvol te variëren zonder veel werk!
Tagged With: Aziatisch, Azië, chili, chilipeper, citroengras, eenvoudig, gember, knoflook, kokos, kokosroom, kruidig, lente-ui, Oosters, Orientaals, pittig, roodbaars, snel klaar, sofie dumont, tomaat, vis, visfilet, voor elke dag, weinig werk, witte vis, zeebaars, zeebaarsfilet
Forelfilet met broccolipuree en kruidenroomsaus
Vis en puree is een klassieke match. En terecht! De delicate smaak van een zacht stukje vis past nu eenmaal goed bij een smeuïge puree. In dit recept gaan we aan de slag met extra verfijnde ingrediënten, zoals forel en verse kruiden, om een alledaagse gerecht op tafel te zetten dat toch stijl heeft.
Tagged With: aardappelen, alledaags, België, Belgisch, bieslook, bimi, boerenkost, broccoli, broccolipuree, broccolistoemp, dragon, eenvoudig, forel, forelfilet, groene kruiden, grootmoeders keuken, kindvriendelijk, klassiek, kruiden, kruidenroom, loskokende aardappelen, makkelijk, peterselie, puree, room, roomsaus, roomsausje, stoemp, tuinkruiden, verse kruiden, vis, voor elke dag, witte vis
Gegrilde roodbaars met paprikasaus (Piet Huysentruyt)
Een lekker stukje vis bakken kan ontzettend veel voldoening geven. De fijne smaak heeft weinig extra nodig om een lekker, smaakvol gerecht te realiseren. Zo maakt Piet Huysentruyt in dit snelle en makkelijke recept roodbaars klaar: een witte vis met een toegankelijke, volle smaak. Aangevuld met een simpele, gladde paprikasaus heb je in geen tijd een culinaire hap.
Tagged With: beginner, gladde saus, Italiaanse kruiden, knoflook, licht, lunch, mager, makkelijk, paprika, paprikasaus, Piet Huysentruyt, roodbaars, rucola, saus, tomaat, tomaten, vis, visfilet, voorgerecht, witte vis
Pittige tomatenrisotto met vis
Het plezier van een risotto is de vlotte, makkelijke bereiding die je naar hartelust kan variëren. Dit recept laat je een pittige risotto op tafel zetten met stukjes vis, venkel en gedroogde tomaatjes. Snel klaar en ontzettend lekker!
Tagged With: alle seizoenen, arborio, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, groentebouillon, halfgedroogde tomaatjes, italiaans, Italië, kabeljauw, mediterraan, one pan, peterselie, pikant, pittig, rijst, risotto, roerbakken, tomaat, tomaatjes, venkel, vis, visblokjes, witte vis, witte wijn, zalm, zee, zongedroogde tomaatjes





