Recepten - tomatensaus
Kabeljauw in tomatenroomsaus
Een gezond stukje vis mag in veel huishoudens ongetwijfeld wat vaker op tafel verschijnen. Met een royaal sausje maak je er zelfs een feestelijk gerecht van! Eenvoud en smaak troef in dit makkelijke recept.
Tagged With: alle seizoenen, alledaags, citroen, dille, eenvoudig, feestelijk, gepocheerd, gestoomd, getomateerd, kabeljauw, makkelijk, noordzee, pocheren, room, roomsaus, simpel, stomen, tomaten, tomatensaus, tomatentapenade, verrassend, vis, witte vis, witte wijn, zee, zeste
Tagliatelle met scampi, tomaat en groene kruiden (Jeroen Meus)
Een lekkere maar simpele pasta zal nooit misstaan in een druk weekmenu. Jeroen Meus laat je genieten van een maximum aan smaak voor een minimum aan inspanning met deze eenvoudige pasta die toch barst van smaak. Ideaal voor wanneer het snel moet gaan maar toch fatsoenlijk wil koken.
Tagged With: alle seizoenen, basilicum, dagelijkse kost, dragon, easy, één, eenvoudig, gewoon, groene kruiden, Harissa, italiaans, Italië, Jeroen Meus, knoflook, kruiden, kruidig, lok, makkelijk, mediterraans, mediterraanse keuken, middellandse zee, pasta, pittig, rozemarijn, scampi, scampi's, schaaldieren, seafood, simpel, snel klaar, tagliatelle, televisie, tijm, tomaat, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, tv, witte wijn, zee, zeevruchten, zomer
Gegrild halloumi-pannetje
Halloumi is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor kaasliefhebbers. Deze Cypriotische kaas kan je heerlijk grillen en past erg goed bij tal van zuiderse gerechten. In dit snelle éénpansgerecht komen tal van mediterraanse smaken samen. Lekker maar eenvoudig!
Tagged With: basilicum, beginners, cayenne, cayennepeper, comfort food, courgette, éénpansgerecht, eenvoudig, gegrild, gegrilde kaas, grillen, halloumi, kaas, komijn, kruidig, kurkuma, lam, lamsvlees, lazy, mediterraans, merguez, middellandse zee, oven, paprika, tomaten, tomatensaus, vlug klaar, worst, worstjes, zuiders
Roodbaars puttanesca met Griekse pasta (Jeroen Meus)
Voor liefhebbers van oude recepten, is deze originele variant van Jeroen Meus een leuk idee. Puttanesca is een zilt sausje propvol mediterraanse smaken dat vrolijk refereert naar het oudste beroep ter wereld. Gecombineerd met een mals stukje roodbaars en Griekse pasta maakt Jeroen er een simpel maar heerlijk gerechtje mee.
Tagged With: alle seizoenen, ansjovis, basilicum, chili, chilipeper, Griekenland, grieks, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, kerstomaat, makkelijk, mediterraans, mediterraanse zee, olijven, oregano, orzo, pasta, puttanesca, rode wijn azijn, roodbaars, roodbaarsfilet, snel makkelijk, tomaten, tomatensaus, vakantie, vis, witte wijn, zee, zilt, zomers, zonnig, zout, zuiders
Pizza Bolognese
Pizza is zo perfect dat je er weinig aan kan toevoegen, toch? Niet helemaal juist, pizza kan immers gecombineerd worden met andere, lekkere gerechten. Zo is pizza bolognese een echte klassieker die twee toppers uit de Italiaanse keuken combineert. Heerlijk, en makkelijk om zelf te maken, zeker als je nog een restje bolognese-saus hebt staan!
Tagged With: bolognaise, bolognaisesaus, bolognese, budget, budgetvriendelijk, comfort food, emmental, Emmentaler, gegratineerde kaas, gehakt, gemalen kaas, gemengd gehakt, gesmolten kaas, Gruyère, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse keuken, Italië, kaas, kids, kinderen, kinderfeestje, kindvriendelijk, mediterraans, oregano, pizza, rucola, rundsgehakt, snel klaar, tomatensaus, varkensgehakt, zuiders
Pizza Prosciutto
Al wie ooit in een pizzeria is geweest, weet dat een Pizza Prosciutto een echte klassieker is. Het is dan een een erg eenvoudige (maar daarom niet minder lekkere) pizza. Met tomatensaus, kaas en ham is het ingrediëntenlijstje al compleet.
Steak met tomatensaus en krielpatatfrietjes (Sandra Bekkari)
Dat biefstuk-friet niet bepaald het gezondste gerecht ter wereld is, is geen geheim. Gelukkig is Sandra Bekkari er in geslaagd om deze smakelijke klassieker gevoelig gezonder te maken door de verse frietjes in de oven klaar te maken. Met een kruidig tomatensausje dat zon en zomer uitstraalt zorg je voor een stevige portie groentjes en zorg je voor een heerlijke maaltijd.
Tagged With: alledaags, biefsteak, biefstuk, dragon, frietjes, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, krielaardappel, krielaardappelen, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, mager, ovenfrieten, ovenfrietjes, peterselie, provençaals, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, rucola, runds, rundssteak, rundsvlees, Sandra Bekkari, steak, tijm, tomatensaus, verse frietjes, zomer, zomers
Lasagne met ham en spinazie (Jeroen Meus)
Ook voor een lekkere en originele lasagne, kan je bij Jeroen Meus terecht. Deze wereldberoemde Italiaanse klassieker kan je op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Deze variant draait rond ham en spinazie. Fantastisch lekker!
Tagged With: België, Belgisch, comfort food, comfortfood, dag op voorhand, dagelijkse kost, fusion, gegratineerde kaas, gratineren, ham, in de oven, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, Jeroen Meus, Jeroen Meus recepten, kaaskorstje, kids, kinderfeestje, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, lasagna, lasagne, lasagne Jeroen Meus, lasagnevellen, oven, ovenschotel, pasta, pastavellen, rode wijn, roux, rucola, spinazie, tomatenblokjes, tomatensaus, uit de oven, witte wijn
Pizza Mare e Monti
Het culinaire concept van 'Mare e Monti' staat voor het Italiaanse gebruik om het beste uit de zee met het beste uit de bergen te combineren. Perfect voor eters die nooit goed kunnen kiezen! Op deze luxueuze pizza worden volgens die traditie zeevruchten gecombineerd met eekhoorntjesbrood.
Tagged With: champignons, comfort food, comfortfood, deeg, eekhoorntjesbrood, fastfood, frutti di mare, garnaaltjes, garnalen, inktvis, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, mosselen, mosseltjes, oregano, paddenstoelen, pizza, Pizza Mare e Monti, pizzadeeg, schaaldieren, tomaten, tomatensaus, vakantie, vis, zee, zeevrucht, zeevruchten, zilt, zomer, zomers
Enchilada-saus
Hou je van een gezellige terrasje met een lekker hapje en fris drankje? Dan is dit leuke, zomerse recept perfect voor jou! Enchilada is een traditioneel Mexicaans gerecht waar vooral de kruidige tomatensaus met rode peper een hoofdrol speelt. Dat sausje is op zich heel lekker als dipsaus. Ideaal wanneer het zonnetje schijnt en je zin hebt in een zuiders aperitiefhapje!
Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)
Liefhebbers van gerechten met een Italiaanse toets zullen genieten van dit toffe recept van Colruyt: een sappig kalfslapje gecombineerd met een kruidig tomatensausje en gegrilde krieltjes en courgette. Heel lekker en helemaal niet moeilijk om zelf klaar te maken. Perfect voor de beginnende hobbykok!
Tagged With: alledaags, balsamico, balsamicoazijn, Colruyt, courgette, escalope, gegrild, gevarieerd, grillen, italiaans, Italië, kalf, kalfslapje, kalfsvlees, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensalsa, knoflook, kruidig, mediterraans, oregano, origineel, oven, rozemarijn, rund, rundsvlees, salie, salsa, smaakvol, tomaten, tomatensaus, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Pizza enchilada
Niets mis met een traditionele Italiaanse pizza, maar misschien wil je ook eens iets origineler proberen? Dan is deze pizza enchilada met kip en koriander exact wat je zoekt! In dit pittige recept wordt inspiratie uit de Mexicaanse keuken gehaald.
Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)
Wanneer je een grote groep van eten moet voorzien, is het verstandig om je gerecht eenvoudig te houden. Zeker wanneer er ook kinderen bij zijn. Daarom bedacht Jeroen Meus dit fijne gerecht: spaghetti met kippengehakt. Perfect voor een grote bende van alle leeftijden die gewoon lekker wil eten.
Tagged With: alternatief, cayennepeper, champignons, comfort food, courgette, dagelijkse kost, één, Emmentaler, feestje, gehakt, gemalen kaas, Gruyère, herbes des provence, Jeroen Meus, kids, kinderen, kinderfeestje, kip, kippengehakt, kippenkruiden, kruidig, mediterraans, mest een twist, op kamp, origineel, paprika, paprikapoeder, passata, pasta, provençaals, Provençaalse kruiden, rozemarijn, selder, smaakvol, spaghetti, spaghetti bolognese, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, tv, twist, vakantie, variant, veel groentjes, voor kinderen, wortel, zuiders
Provençaalse saus
Dadelijk een lekkere barbecue gepland en nog op zoek naar een originele extra? Of gewoon zin in een klassieke saus die zon en zomer uitstraalt en waar je nog alle kanten mee op kan? In beide gevallen is een Provençaalse saus de ultieme oplossing. Er bestaan honderden recepten van de klassieke saus. Wil je echter een goede basis, dan is dit het makkelijke en snelle recept dat je zoekt.
Tagged With: aubergine, barbecue, basilicum, bbq, beginner, bij vlees, classic, courgette, Frankrijk, Frans, groenten, herbes des provence, klassiek, kruiden, kruidig, laurier, makkelijk, oregano, paprika, pasta, provençaals, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, Provençale, provence, ratatouille, rijst, rozemarijn, saus, tijm, tomaten, tomatensaus, traditie, traditioneel, typisch, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zon, zonnig
Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari zijn niet toevallig bijzonder populair. Haar gerechten zijn best eenvoudig, vaak vegetarisch, niet zo heel erg moeilijk en bovenal gezond. Perfect voor wie op de lijn wil letten maar toch lekker wil eten. Deze lekkere vegetarische lasagne met aubergine (maar zonder pasta!) moet je geprobeerd hebben!
Tagged With: aubergine, balletjes in tomatensaus, basilicum, chili, chilipeper, dieet, diëten, geen koolhydraten, gegratineerd, gezond, grillen, groenten, groentjes, italiaans, Italië, kaas, lasagna, lasagne, low carb, mager, mozzarella, oven, ovenschaal, ovenschotel, pijnboompitjes, pijnboompitten, Provençaalse kruiden, roosteren, sana, Sandra Bekkari, slank, snel klaar, tomaten, tomatensaus, veel groenten, vegetarisch, veggie, vermageren, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders