Recept - Courgettecannelloni (Donna Hay)

Courgettecannelloni (Donna Hay)
Recept Afdrukken
Al wie vreest dat vegetarisch koken saai en smaakloos is, moet dit recept van de Australische Donna Hay geprobeerd hebben. Haar pure recepten zijn wereldwijd populair en zijn altijd verrassend. Dit gerecht zit propvol groentjes, is heerlijk gezond en mag je gerust als comfort food van de bovenste plank beschouwen.
Courgettecannelloni (Donna Hay)
Recept Afdrukken
Al wie vreest dat vegetarisch koken saai en smaakloos is, moet dit recept van de Australische Donna Hay geprobeerd hebben. Haar pure recepten zijn wereldwijd populair en zijn altijd verrassend. Dit gerecht zit propvol groentjes, is heerlijk gezond en mag je gerust als comfort food van de bovenste plank beschouwen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 25minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd de courgettes in lange plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Voor 4 personen heb je ongeveer 24 plakjes nodig.
  2. Prak de (ontdooide) erwtjes fijn met een vork. Roer er de eieren, ricotta en grof gehakte spinazie onder. Breng daarna op smaak met fijngesnipperde munt, voldoende zeste van citroen, peper en zout.
  3. Schep telkens één eetlepel van de erwtensaus op een plakje courgette en rol op tot een mooie, vegetarische cannelloni.
  4. Vul een ruime ovenschaal met de tomatenpassata. Schik daar alle courgetterolletjes dicht tegen elkaar in.
  5. Bestrooi met geraspte mozzarella en laat ongeveer 30 minuten bakken op 180° (tot de kaas mooi goudbruin geworden is). Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*