Peterselie? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 15 Peterselie? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 15

 

Recepten - peterselie

Steak met champignonroomsaus (Piet Huysentruyt)

Steak met champignonroomsaus (Piet Huysentruyt)
Van alle klassiekers moet deze toch wel één van de allerbekendste zijn. Zo'n typische steak champignon (of archiduc) is smakelijk lekker in alle eenvoud. Met dit recept, van de hand van Piet Huysentruyt, kan ook jij dadelijk genieten van dit Franse topgerecht.

Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)

Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)
Dit fijne recept van Sandra Bekkari zit propvol frisse lente-smaken en gezonde ingrediënten.

Lentesalade met asperges en maïs

Lentesalade met asperges en maïs
Op zoek naar het lente-gevoel op je bord? Dan is deze frisse salade helemaal wat je zoekt. Perfect als lunch of bijgerechtje (op die allereerste barbecue van het jaar, bijvoorbeeld!).

Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen (Colruyt)

Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen (Colruyt)
Een gebraad doet eerder denken aan typische winterkost, met stevige saus en lekkere kroketjes. Het kan echter ook zomers zijn! In dit eenvoudige recept van Colruyt leer je een zonnig gerecht klaarmaken met allerlei lekkers uit de mediterraanse keuken. Ook leuk als barbecue-gerecht.

Zalmfilet met frisse salsa van koolrabi

Zalmfilet met frisse salsa van koolrabi
Een mals stukje zalm is niet te versmaden. De smaak is zo rijk en intens dat een heel eenvoudige begeleiding van groentjes meer dan voldoende kan zijn om een feestelijk én gezond gerecht op tafel te toveren. De frisse smaak van koolrabi past verrassend goed, beloofd!

Met look gemarineerde scampispiesjes

Met look gemarineerde scampispiesjes
Zin om optimaal van een zonnige dag te genieten? Dan is dit eenvoudige recept helemaal wat je zoekt. Lekker op de barbecue en met heel wat ander lekkers te combineren.

Gezonde kip-currysalade (Sandra Bekkari)

Gezonde kip-currysalade (Sandra Bekkari)
Als je gezonder wil eten volstaat het niet om enkel 's avonds een extra inspanning te leveren. Onze klassieke broodmaaltijden met lekker veel beleg zijn veelal caloriebommen met weinig gezonde voedingstoffen. Zelf je beleg klaarmaken kan een enorme verandering zijn, vraag dat maar aan Sandra Bekkari die in dit recept een echte klassieker in een mager - maar zeker zo lekker - jasje steekt.

Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)

Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)
Door koolvis op tafel te zetten, zorg je voor een lekker en mager gerecht. De soort is verwant aan de kabeljauw en heeft een heerlijke, volle smaak en textuur. Meer heeft Jeroen niet nodig om een smakelijk gerecht te bouwen. Met knapperige aardappelen uit de oven, een frisse salade en een kruidenkorstje op de vis zorgt hij eens te meer voor dagelijkse kost met nét dat beetje meer.

Kabeljauwhaasje op Vlaamse wijze met witloofpuree

Kabeljauwhaasje op Vlaamse wijze met witloofpuree
Met dit klassieke recept zal je lekkerbekken plezieren. Het laat de volle smaak van kabeljauw helemaal tot haar recht komen met een simpele, maar doeltreffende bereiding op basis van witte wijn en verse kruiden. De smeuïge en karaktervolle puree maakt deze alledaagse klassieker helemaal af.

Linzenstoofpotje met rookworst en peterseliewortel

Linzenstoofpotje met rookworst en peterseliewortel
Hartige stoofpotjes zijn instant successen tijdens de wintermaanden. Met klassieke winteringrediënten tover je een lekker en betaalbaar gerecht op tafel. Vooral peterseliewortel is een leuke en verrassende groente. Het lijkt op een kleine pastinaak, de smaak is iets pittiger en leunt ook wat aan bij knolselder. Het proberen waard!

Zalmmousse (Colruyt)

Zalmmousse (Colruyt)
Een geslaagde aperitief betekent lekkere en originele hapjes. Dat kan ook met vis, zoals dit eenvoudige maar buitengewoon lekkere recept van Colruyt bewijst.

Koolvisfilet met zwarte rijst en koolrabi

Koolvisfilet met zwarte rijst en koolrabi
In dit recept komen een aantal minder bekende ingrediënten samen tot een voedzame en gezonde maaltijd. Koolvis is een smaakvolle witte vis, een waardig (en vooral goedkoper) alternatief voor kabeljauw. Zwarte rijst is dan weer ongepelde rijst, de vezels zijn erg voedzaam. Koolrabi is tot slot een beetje een vergeten groente, met een erg frisse smaak. Drie keer gezond maar lekker!

Mosselen met Guinness (Jamie Oliver)

Mosselen met Guinness (Jamie Oliver)
Mosselen eten we in België het liefst op de klassieke manier: met krokante frietjes en verder zonder veel poespas. Niets mis mee, integendeel, maar waarom geen creatievere aanpak een kans geven? Jamie Oliver neemt je mee naar de kusten van Ierland en combineert de zilte smaak van mosselen met een romige Guinness. Heerlijk!

Kruidendip met feta

Kruidendip met feta
Een lekker dipkaasje mag niet ontbreken op een geslaagde, zomerse aperitief. Fetakaas leent zich prima tot hapjes die zomer en vakantie uitstralen. Met enkele fijne kruiden en wat knoflook heb je in geen tijd een lekker en zelfgemaakt knabbeltje op tafel staan!

Hummus (Colruyt)

Hummus (Colruyt)
Hummus is niet uitzonderlijk bekend in onze gebieden, in de Turkse, Marokkaanse en Libanese keuken is deze puree van kikkererwten echter onmisbaar. Dit zuiderse hapje is lekker als dip, bijgerecht of op je boterham. Er bestaan talloze recepten, dit is er eentje van Colruyt.